ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα ίχνη του πρώτου πολιτισμού της Γης στην Αμερική και η επιγραφή με το ελληνική αλφάβητο...

Τα ίχνη του πρώτου πολιτισμού της Γης στην Αμερική και η επιγραφή με το ελληνικό αλφάβητο…

26/06/2020
Ο Άγγλος Συνταγματάρχης, αρχαιολόγος, χαρτογράφος και εξερευνητής Percy Fawcett, συνοδευόμενος από τον γιο του Jack και έναν φίλο του γιου του, τον Raleigh Rimell, είχε αναλάβει εκ μέρους της χώρας του να εξερευνήσει τα άγνωστα και δυσπρόσιτα εδάφη του αχανούς...
Οι αρχαίοι Έλληνες εκπολίτισαν τους Κέλτες...

Οι αρχαίοι Έλληνες εκπολίτισαν τους Κέλτες…

13/06/2020
Οι αρχαίοι Έλληνες εκπολίτισαν τους Κέλτες. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι αρχαιολόγοι, μετά τις τελευταίες ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Βιξ της Βουργουνδίας, το 1955. (περισσότερα…)
Οι αρχαίοι Έλληνες αστρονόμοι και το αξιοθαύμαστο έργο τους...

Οι αρχαίοι Έλληνες αστρονόμοι και το αξιοθαύμαστο έργο τους…

23/06/2020
Οι αρχαίοι Έλληνες αστρονόμοι φαίνεται πως κατείχαν παραδόξως πολλά από τα μυστήρια του Σύμπαντος, ενώ τα μέσα που διέθεταν ήταν προφανώς πενιχρά. (περισσότερα…)
Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την ηλιακή ενέργεια…

Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την ηλιακή ενέργεια…

10/06/2020
Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την ηλιακή ενέργεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ξυλείας, λόγω των μεγάλων αναγκών για την κατασκευή πλοίων και οικιών. (περισσότερα…)
Το στοιχειωμένο σπίτι της Βρέμης...

Το στοιχειωμένο σπίτι της Βρέμης…

12/06/2020
Στη συνοικία Νόισταντ της γραφικής Βρέμης, στη Βόρεια Γερμανία, υπήρχε ένα στοιχειωμένο σπίτι, στο οποίο είχαν εγκατασταθεί θορυβοποιά φαντάσματα, όπως τουλάχιστον βεβαίωναν οι ένοικοί του, οι περίοικοι της αρχοντικής οικίας, αλλά και ολόκληρη η πόλη. (περισσότερα…)
Ουμπάρ - Η μυστηριώδης Ατλαντίδα της Ερήμου...

Ουμπάρ – Η μυστηριώδης Ατλαντίδα της Ερήμου…

20/06/2020
Το 1932, ο Άγγλος εξερευνητής Sir John Philby, ο οποίος είχε παραμείνει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αραβία και είχε υπάρξει πολιτικός σύμβουλος του Βασιλέως Ιμπν Σεούντ, επιχείρησε να διέλθει την αραβική έρημο, προκειμένου να ανακαλύψει τα ερείπια της...
Ωκεανογράφοι της Σοβιετικής Ένωσης υποστήριζαν ότι ανακάλυψαν την Ατλαντίδα…

Ωκεανογράφοι της Σοβιετικής Ένωσης υποστήριζαν ότι ανακάλυψαν την Ατλαντίδα…

19/06/2020
Ωκεανογράφοι της Σοβιετικής Ένωσης υποστήριζαν ότι ανακάλυψαν τη χαμένη ήπειρο της Ατλαντίδας στον βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού, πολλές εκατοντάδες μίλια δυτικά της Πορτογαλίας και στήριζαν την υπόθεσή τους σε φωτογραφίες που πάρθηκαν το 1979. (περισσότερα…)
Πυρηνικές εκρήξεις στα βάθη της ανθρώπινης Ιστορίας;

Πυρηνικές εκρήξεις στα βάθη της ανθρώπινης Ιστορίας;

14/06/2020
Κανείς δε θα απορήσει ασφαλώς ακούγοντας ότι η έκρηξη μερικών υδρογονικών βομβών, τοποθετημένων σε στρατηγικά σημεία του πλανήτη, θα ήταν αρκετή για να σβήσει τον σημερινό πολιτισμό μας από προσώπου γης. (περισσότερα…)
Μαντεία - Από το Μαντείο των Δελφών έως και σήμερα...

Μαντεία – Από το Μαντείο των Δελφών έως και σήμερα…

28/06/2020
Ο άνθρωπος ένιωθε πάντοτε την έντονη επιθυμία να γνωρίσει το μέλλον, γιατί διακατέχεται από την ελπίδα ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο από το παρόν του. Μια παράλογη επιθυμία, καθώς τίποτε δεν προεξοφλεί ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από...
Η ζωή στην αρχαία Αθήνα…

Η ζωή στην αρχαία Αθήνα…

04/07/2020
Ύστερα από μακρές, επίπονες και προσεκτικές έρευνες των αρχαιολόγων, μόλις κατά τις αρχές του 20ου αιώνα, άρχισε να καθορίζεται το πώς ήταν η ζωή στην αρχαία Αθήνα. (περισσότερα…)

Α.Τ.Ι.Α.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΟΝΤΑ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

STRANGE VIDEOS

STRANGE EDITIONS

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ