ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο σκοτεινός θρύλος της καταστροφής του Γαρδικίου Τρικάλων…

Ο σκοτεινός θρύλος της καταστροφής του Γαρδικίου Τρικάλων…

11/04/2021
Το 1936, στη σειρά των εκδόσεων του Νεοελληνικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Παρισιού είχε εκδοθεί και η "Εκδρομή στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία, κατά το 1858" του Γάλλου περιηγητή, ιστορικού και αρχαιολόγου, Λέων Εζέ. (περισσότερα…)
Οι πρώτες απεικονίσεις του Ιησού Χριστού...

Οι πρώτες απεικονίσεις του Ιησού Χριστού…

25/04/2021
Η παλαιότερη εικόνα του Ιησού Χριστού, που σώζεται έως σήμερα, βρίσκεται στο κοιμητήριο του Αγίου Καλλίστου στη Ρώμη. (περισσότερα…)
Το περιστατικό του Wiltshire που απασχόλησε τη Βουλή των Κοινοτήτων, το 1963...

Το περιστατικό του Wiltshire που απασχόλησε τη Βουλή των Κοινοτήτων, το 1963…

12/04/2021
Στις 19 Ιουλίου του 1963, ένα ήσυχο αγγλικό χωριό, ονόματι Charlton της κομητείας Wiltshire, είχε μετατραπεί σε επίκεντρο του γενικού ενδιαφέροντος, καθώς πιστευόταν πως το είχαν επισκεφτεί εξωγήινοι. (περισσότερα…)
Μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο στον ουρανό της Λευκωσίας, το 1971...

Μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο στον ουρανό της Λευκωσίας, το 1971…

20/04/2021
Τον Μάιο του 1971, μια είδηση προερχόμενη από την Κύπρο, έκανε λόγο για ένα εκπληκτικό περιστατικό που έλαβε χώρα στον ουρανό της Λευκωσίας. (περισσότερα…)
Οι πυρετώδεις αναζητήσεις για τον θησαυρό του Αλή Πασά, το 1939...

Οι πυρετώδεις αναζητήσεις για τον θησαυρό του Αλή Πασά, το 1939…

17/04/2021
Το 1939, η Καλαμπάκα είχε αποκτήσει τη φήμη ότι έβριθε από θησαυρούς και όλοι είχαν κυριευθεί από τη φρενίτιδα της αναζήτησης χρυσού. Ακούγοντας κανείς τις ειλικρινείς αφηγήσεις των απλοϊκών χωρικών για θησαυρούς και για τις άγνωστες σελίδες της αρματολικής εποποιίας,...
Τρομερός σεισμός και συσκοτισμός κατά τη διάρκεια της Σταυρώσεως του Σωτήρος...

Τρομερός σεισμός και συσκοτισμός κατά τη διάρκεια της Σταυρώσεως του Σωτήρος…

30/04/2021
Κατά την ημέρα της Σταυρώσεως του Σωτήρος, συντελέστηκε ένας τρομερός σεισμός και ένας σπάνιος συσκοτισμός του Ήλιου, ο οποίος διήρκεσε για περίπου τρεις ώρες και σε καμία περίπτωση δεν αποδιδόταν σε έκλειψη από τους ειδικούς. Το συγκλονιστικό αυτό φαινόμενο βεβαίωναν...
Η "Χαμένη Πόλη των Ανασάζι" που την κυβερνούσαν γυναίκες...

Η “Χαμένη Πόλη των Ανασάζι” που την κυβερνούσαν γυναίκες…

16/04/2021
Το 1925, οι ανασκαφές που πραγματοποιούνταν σε όλο τον κόσμο, στην Ασία, την Αφρική και την Αμερική, εξακολουθούσαν να φέρνουν στο φως άγνωστες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Αποκαλυπτόταν η ύπαρξη λαών, των οποίων τα ίχνη είχαν εντελώς χαθεί. (περισσότερα…)
Η παράξενη αποτύπωση της μορφής του Σωτήρος...

Η παράξενη αποτύπωση της μορφής του Σωτήρος…

23/04/2021
Τον Ιούνιο του 1931, στην Τεργέστη της Ιταλίας, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μονοπωλούσε το όραμα του Σωτήρος που είχε δει ένας νέος 23 ετών, ο Μπρούνο Πίκο, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου του Θαυματουργού....
Η ζωή του Χριστού ως παιδιού…

Η ζωή του Χριστού ως παιδιού…

28/04/2021
Η ζωή του Χριστού ως παιδιού καλύπτεται από ένα πυκνό πέπλο μυστηρίου. Είναι αληθινά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δύο από τους Ευαγγελιστές, ο Μάρκος και ο Ιωάννης, δε λένε λέξη για τη γέννηση του Θεανθρώπου και τη βρεφική του ηλικία....
Το Πέμπτο Ευαγγέλιο...

Το Πέμπτο Ευαγγέλιο…

02/05/2021
Τον Φεβρουάριο του 1935, οι αγγλικές εφημερίδες έγραφαν ότι κατά τη γνώμη του Έλληνα Αρχιεπισκόπου του Λονδίνου, Γερμανού, το Πέμπτο Ευαγγέλιο είχε γραφτεί από τον Ιούδα, τον Μαθητή του Χριστού. (περισσότερα…)

Α.Τ.Ι.Α.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΟΝΤΑ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

STRANGE VIDEOS

STRANGE EDITIONS

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ