ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ian Waveney Girvan - Η αλήθεια για τους ιπτάμενους δίσκους...

Ian Waveney Girvan – Η αλήθεια για τους ιπτάμενους δίσκους…

25/09/2021
Ο Ian Waveney Girvan διηύθυνε την "Επιθεώρηση του Ιπτάμενου Δίσκου", ενός περιοδικού που ίδρυσε το 1955. Είχε μεγάλη κυκλοφορία και εκδιδόταν έξι φορές τον χρόνο. Το περιοδικό αυτό περιείχε ειδήσεις και άρθρα για την προέλευση των πιθανών εξωγήινων διαστημόπλοιων. (περισσότερα…)
Η μετεμψύχωση τον 20ο αιώνα…

Η μετεμψύχωση τον 20ο αιώνα…

07/10/2021
Το 1936, οι εφημερίδες όλου του κόσμου είχαν αναγράψει μια καταπληκτική είδηση: Σ' έναν κινηματογράφο του Λίβερπουλ της Αγγλίας συνέβη ένα παράδοξο περιστατικό. (περισσότερα…)
Τα μυστηριώδη θερμά σημεία της Σελήνης...

Τα μυστηριώδη θερμά σημεία της Σελήνης…

03/10/2021
Το 1967, η μελέτη των φωτογραφιών της Σελήνης, που είχαν ληφθεί από το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Lunar Orbiter, παρουσίαζαν εξαιρετικό ενδιαφέρον. (περισσότερα…)
Η θρυλική Ατλαντίδα του Πλάτωνα…

Η θρυλική Ατλαντίδα του Πλάτωνα…

29/09/2021
Γίνεται συχνά λόγος για τη μυθική Ατλαντίδα, για αυτή την προηγμένη νησιωτική ήπειρο, η οποία καταποντίστηκε με ολόκληρο τον πολιτισμό της στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού. (περισσότερα…)
Η συνταρακτική εμφάνιση του πνεύματος του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ...

Η συνταρακτική εμφάνιση του πνεύματος του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ…

23/09/2021
Ήταν Ιούλιος του 1930. Μια πρόσκληση ολιγόλογη και λιτή καλούσε τους δημοσιογράφους να παραστούν στην πνευματιστική συνεδρίαση, κατά την οποία θα καταβαλλόταν κάθε δυνατή προσπάθεια να επέλθει μια επικοινωνία με το πνεύμα του διάσημου Άγγλου συγγραφέα και πνευματιστή Σερ Άρθουρ...
Ο ηλεκτρισμός στην αρχαιότητα…

Ο ηλεκτρισμός στην αρχαιότητα…

30/09/2021
Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Τυρρηνοί, οι Ετρούσκοι και κατόπιν οι Ρωμαίοι μελετούσαν με ζέση τα φαινόμενα του ατμοσφαιρικού ηλεκτρισμού. Γνώριζαν όχι μόνο τα μηχανικά και φυσικά, αλλά και τα φυσιολογικά του αποτελέσματα. (περισσότερα…)
Διάσημα φαντάσματα της Αγγλίας, που σπέρνουν ακόμη τον τρόμο...

Διάσημα φαντάσματα της Αγγλίας, που σπέρνουν ακόμη τον τρόμο…

17/10/2021
Αγγλία. Αρχές φθινοπώρου του 1966. Η νύχτα ήταν ομιχλώδης και υγρή. Ένας οδηγός έπαιρνε μια στροφή στο Devon, κατευθυνόμενος προς το Tavistock, όταν ξαφνικά το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και τα φώτα του έσβησαν μυστηριωδώς για μόλις λίγα λεπτά. (περισσότερα…)
Το πέπλο του μυστηρίου της τηλεπάθειας…

Το πέπλο του μυστηρίου της τηλεπάθειας…

02/10/2021
Τον Φεβρουάριο του 1964, ο Πολωνός μηχανικός Στέφαν Οσοβέτσι μπήκε μέσα στο επιστημονικό εργαστήριο. Οι επιστήμονες του παρέδωσαν ένα μεταλλικό κουτί, του οποίου τα τοιχώματα ήταν επενδεδυμένα με μόλυβδο και είχαν πάχος 30 χιλιοστά. Μέσα του υπήρχε ένα χαρτί. (περισσότερα…)
Τρεις παράξενες ιστορίες φαντασμάτων στην Αγγλία…

Τρεις παράξενες ιστορίες φαντασμάτων στην Αγγλία…

16/10/2021
Το 1953, ένας περίφημος συγγραφέας και κυνηγός φαντασμάτων, ο Βρετανός Robert Thurston Hopkins (1884-1958) εξέδωσε ένα πολύ περίεργο βιβλίο. (περισσότερα…)
Το στοιχειωμένο σεντούκι του Stanbury Manor…

Το στοιχειωμένο σεντούκι του Stanbury Manor…

21/10/2021
Στο ειδυλλιακό Morwenstow της Κορνουάλης, στην Αγγλία, ξεχωρίζει ένα πέτρινο κόσμημα, ένας παμπάλαιος πύργος, το Stanbury Manor. (περισσότερα…)

Α.Τ.Ι.Α.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΟΝΤΑ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

STRANGE VIDEOS

STRANGE EDITIONS

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ