Το “Φεστιβάλ Φαντασμάτων” της Σκωτίας, το 1962…

Το “Φεστιβάλ Φαντασμάτων” της Σκωτίας, το 1962...

Τον Φεβρουάριο του 1962 επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Σκωτία ένα φεστιβάλ αλλιώτικο απ’ όσα γνωρίζαμε. Θα ήταν το “Φεστιβάλ των Φαντασμάτων”!

Το γεγονός θα λάμβανε χώρα για πρώτη φορά εκείνη τη χρονιά και θα είχε ως σκοπό την ανακάλυψη νέων φαντασμάτων, με αποτέλεσμα τον εμπλουτισμό του καταλόγου φαντασμάτων της Σκωτίας.

Πολλά φαντάσματα αναφέρονταν σχεδόν καθημερινά, αλλά δεν ήταν επισήμως αναγνωρισμένα ώστε να καταγράφονται στους τουριστικούς οδηγούς.

Τα φαντάσματα που θα εντοπίζονταν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και θα διαπιστωνόταν από ειδική επιτροπή η ύπαρξή τους, θα αναγνωρίζονταν επισήμως.

Στο Φεστιβάλ θα λάμβαναν μέρος Σκωτσέζοι, αλλά και ξένοι επισκέπτες. Οι “εορταστικές” εκδηλώσεις θα άρχιζαν καθημερινά λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και θα ολοκληρώνονταν το ξημέρωμα.

Οι “κυνηγοί” δεν θα ήταν οπλισμένοι παρά μονάχα με έναν ηλεκτρικό φακό και τούτο για να επισκέπτονται τους παλαιούς πύργους της χώρας, όπου τις νύχτες ήταν θεοσκότεινοι και ως εκ τούτου τα φαντάσματα τους προτιμούσαν…

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 06/02/1962…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 06/02/1962
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 06/02/1962
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments