Τα καταπληκτικά πειράματα ενός εξαιρετικού μέντιουμ (Μέρος Γ)…

Τα καταπληκτικά πειράματα ενός εξαιρετικού μέντιουμ (Μέρος Γ)...

Η πρόβλεψη του μέλλοντος είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για ένα μέντιουμ. Πρέπει να διαθέτει εξαιρετικές ικανότητες για να προφητεύσει κάτι που θα πραγματοποιηθεί μετά από καιρό.

Η Ευαγγελία Δεληβοριά πάντως ήταν ένα από αυτά τα σπουδαία μέντιουμ. Η διαίσθηση όμως δεν είναι μια πάγια και διαρκής κατάσταση και φυσικά, δε συμβαίνει πάντοτε κατά την επιταγή των επιθυμιών μας. Εξαρτάται από τη διάθεση του διάμεσου.

Η Ευαγγελία Δεληβοριά (δεξιά) με την αδελφή της Πόπη
Η Ευαγγελία Δεληβοριά (δεξιά) με την αδελφή της Πόπη

Το απόγευμα της 19ης Οκτωβρίου του 1931, λοιπόν, οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας “ΒΡΑΔΥΝΗ” επέστρεψαν στο σπίτι της Ευαγγελίας, στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, επιθυμώντας να συνεχίσουν την έρευνά τους σχετικά με τα μέντιουμ.

Μόλις η Πόπη Δεληβοριά ολοκλήρωσε τον υπνωτισμό της αδελφής της, μια γυναίκα, η κυρία Τ.Π., εισέβαλε στον χώρο, απαιτώντας να αφυπνιστεί το μέντιουμ. Η κυρία ήταν ενθουσιασμένη. Τα μάτια της έλαμπαν από χαρά. Μπροστά στην επιμονή της, ο πνευματιστικός κύκλος δέχτηκε τη διακοπή.

Μόλις η Ευαγγελία άνοιξε τα βλέφαρά της, η κυρία Τ.Π. την αγκάλιασε, άρχισε να τη φιλάει και να κλαίει από χαρά κι ευγνωμοσύνη. Η ομήγυρις ήταν αδύνατον να εξηγήσει τις τόσες πολλές φιλοφρονήσεις, τα χάδια και τους ασπασμούς. Όταν τη ρώτησαν, εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά να τους αποκαλύψει την αιτία. Σε λίγο έσκυψε και της ψιθύρισε κάτι στο αυτί και την πήρε στο διπλανό δωμάτιο.

Τη στιγμή που η κυρία και το μέντιουμ ήταν παράμερα, η αδελφή της τούς ανακοίνωσε σε τόνο εμπιστευτικό ότι η γυναίκα αυτή μάλλον θα είχε καλά νέα από τον άντρα της με τον οποίο ήταν σε διάσταση.

-Το είχε προβλέψει η Ευαγγελία;

-Είχε πει σε μια συνεδρίαση ότι σε λίγες μέρες, εντός του Οκτωβρίου, ο άντρας της κυρίας θα διέλυε τη σχέση με την ερωμένη του και θα επέστρεφε στη γυναίκα του.

Όταν η κυρία Τ.Π. αποχώρησε με ένα πελώριο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη της, η Ευαγγελία, φανερά ικανοποιημένη από την έκβαση, κάθισε αναπαυτικά στην πολυθρόνα της. Στράφηκε στους ανθρώπους του κύκλου και είπε:

-Ο σύζυγός της την είχε εγκαταλείψει για μια άλλη γυναίκα. Όμως, εχθές το βράδυ επέστρεψε στο σπίτι τους και της ζήτησε γονυπετής να τον συγχωρέσει. Η κυρία αυτή – και σας παρακαλώ πολύ να μην αποκαλύψετε το όνομά της – ερχόταν τακτικά εδώ. Τρεις φορές την εβδομάδα για τρεις ολόκληρους μήνες. Κάθε φορά που ερχόταν, προσπαθούσα να τον βλέπω. Έτσι, η κυρία μάθαινε πού βρισκόταν. Όλο με την ίδια γυναίκα… Μια φορά κατάφερα να εισδύσω στο μυαλό του, να δω τις σκέψεις του. Ήθελε να ξεφύγει από εκείνη τη γυναίκα και βασανιζόταν. Μια άλλη φορά μάλιστα άκουσα τον τσακωμό του με την ερωμένη του. Εκείνος επαινούσε με τα καλύτερα λόγια τη σύζυγό του, ενώ η ερωμένη την έβριζε. Τελικά, μπόρεσα να προσδιορίσω ότι μέσα στον Οκτώβρη, ο άνθρωπος αυτός θα γύριζε μετανιωμένος στο σπιτικό του.

Συνεχίζεται…

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 20/10/1931…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Η ΒΡΑΔΥΝΗ", στις 20/10/1931
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 20/10/1931
5 1 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments