Το μυστήριο της δολοφονίας στον Ωρωπό, το 1903 (Μέρος Ε)…

Το μυστήριο της δολοφονίας στον Ωρωπό, το 1903 (Μέρος Ε)...

Το τηλεπαθητικό όνειρο της Αντωνίας Τζουλιάνι είχε καταπλήξει τους Αστυνομικούς, που συμμετείχαν στην έρευνα, προκειμένου να βρουν και να συλλάβουν τους δολοφόνους του άντρα της.

Αυτό που πραγματικά τους άφησε περιδεείς ήταν οι λεπτομέρειες, οι μικρές λεπτομέρειες, οι ανεξήγητες και δυσερμήνευτες λεπτομέρειες, που καθόρισαν άλλωστε και την πορεία των ερευνών.

Πήραν το μονοπάτι προς βορρά, όπως τους είχε υποδείξει η χήρα, που οδηγούσε ανάμεσα στα βράχια προς μια πευκόφυτη τοποθεσία. Εκεί εντόπισαν το μαχαίρι του δράστη και λίγο πιο κάτω, βρέθηκε ένα πακέτο με καπνό, στο σημείο όπου είχαν σταματήσει οι δυο κακούργοι για να μοιράσουν τη λεία τους. Οι Αστυνομικοί ακολούθησαν τα στοιχεία και δεν άργησαν να τους συλλάβουν.

Η τηλεπάθεια

Αυτή είναι η ιστορία του όντως συγκλονιστικού ονείρου της Αντωνίας Τζουλιάνι. Ένα όνειρο τηλεπαθητικό, μια πτήση πνευματική πάνω από το σημείο όπου σκοτώθηκε ο σύζυγός της, κινηματογραφώντας την κάθε λεπτομέρεια, τον κάθε ήχο, τον κάθε βράχο, το κάθε πρόσωπο.

Η δύστυχη αυτή γυναίκα εξακολουθούσε να μένει ακόμη στο ορυχείο, περιμένοντας να τακτοποιήσει τις υποθέσεις της. Δεν ξαναείδε κάποιο όνειρο από το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Ήταν απλώς βυθισμένη στη θλίψη για τον χαμό του αγαπημένου της. Κάπου ενδόμυχα ένιωθε κι υπεύθυνη, επειδή η αδιαθεσία της γέννας ώθησε τον Γαϊτάνο να ταξιδέψει μέσα στη νύχτα, για να επιστρέψει γρήγορα κοντά της και στο νεογέννητο μωρό τους.

Ωστόσο, πάσχιζε και η ίδια να κατανοήσει το φαινόμενο της τηλεπάθειας, τη δύναμή της, την έννοιά της, τη γενεσιουργό αιτία της, τις προεκτάσεις της. Κι απορούσε…

Δηλαδή, υπάρχουν στιγμές που οι ψυχές επικοινωνούν μεταξύ τους ακόμη κι αν βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά; αναρωτιόταν. Πότε και γιατί; Τι προξενεί αυτά τα στιγμιαία οράματα; Πώς καταγράφει το μυαλό γεγονότα στα οποία δεν είναι με φυσικό τρόπο παρόν;

  • Μήπως εκείνο το καταραμένο βράδυ εκείνη ανησυχούσε πολύ για την ριψοκίνδυνη επιστροφή του;
  • Μήπως εκείνος ήθελε να της αφήσει ίχνη για το τέλος του, επιζητώντας τη δικαίωση;
  • Μήπως και τα δύο μαζί ή και κάτι ακόμα;

Τελικά, η αγάπη γκρεμίζει βουνά κι εκμηδενίζει αποστάσεις; Μήπως είναι και η τηλεπάθεια το μέσον κάποιες φορές;

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΧΡΟΝΟΣ”, στις 27/09/1903…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΧΡΟΝΟΣ", στις 27/09/1903
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΧΡΟΝΟΣ”, στις 27/09/1903

 

5 2 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments