«Το Παιδί και οι Αδελφοί»…

"Το Παιδί και οι Αδελφοί"...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Το βιβλίο «Το Παιδί και οι Αδελφοί» (The Boy and the Brothers) που εκδόθηκε το 1959, γνώριζε μία άνευ προηγουμένου κυκλοφορία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αγγλία.

Συγγραφέας του βιβλίου ήταν η Ιρλανδή Maud MacCarthy, η οποία υπέγραφε με το ινδικό ψευδώνυμο Swami Omananda Puri. Τα περιστατικά που περιγράφονταν στο βιβλίο της MacCarthy δεν ήταν καθόλου φανταστικά γεγονότα, αλλά περιστατικά βεβαιωμένα από τις μαρτυρίες μεγάλου κύρους επιστημόνων της εποχής της.

Maud MacCarthy (04/07/1882 - 02/06/1967)
Maud MacCarthy (04/07/1882 – 02/06/1967)

Άλλωστε και η συγγραφέας δεν περιέβαλλε με κανένα μυστήριο τα όσα έγραφε. Από την αρχή καθόριζε τους μυστικιστικούς θεοσοφικού χαρακτήρα προσανατολισμούς της. Σύζυγος μουσικού και βιολονίστρια με καλή φήμη η ίδια, άρχισε να σκέφτεται τη πειραματική μελέτη των αποτελεσμάτων της μουσικής επί των αμόρφωτων ανθρώπων. Μεταξύ των ανθρώπων αυτών, το 1929, η MacCarthy και ο σύζυγός της, συνάντησαν και έναν σχεδόν παράφρονα, εντελώς αγράμματο, που εν τούτοις τον υποδέχθηκαν αδελφικά στο σπίτι τους.

Η Maud με τον σύζυγό της, John Foulds
Η Maud με τον σύζυγό της, John Foulds

Έπειτα από λίγο καιρό, ο νέος αυτός, το «παιδί», όπως αποκαλείται στο βιβλίο, άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα δείγματα της μυστηριώδους προσωπικότητάς του. Σε κατάσταση υπνώσεως, όπως ένα κανονικό διάμεσο, το παιδί αυτό άρχιζε να ενσαρκώνει έναν ανατολίτη άρχοντα και εκφραζόταν σε άριστα αγγλικά, ακαδημαϊκού επιπέδου. Όταν ξυπνούσε, δε θυμόταν τίποτα και άρχιζε να μιλάει και πάλι με το λαϊκό του ιδίωμα.

Το "Παιδί", το 1935. Το πραγματικό του όνομα ήταν William (Bill) Coote
Το «Παιδί», το 1935. Το πραγματικό του όνομα ήταν William (Bill) Coote

Έπειτα απ’ αυτό, ακολούθησαν και άλλα φαινόμενα, μεγαλύτερης σπουδαιότητας, που στο τέλος κατέληξαν να επηρρεάσουν τη ζωή πολλών προσώπων. Διά μέσου του «παιδιού», άρχισαν να εκδηλώνονται προσωπικότητες, που ανήκαν στην ανώτερη πνευματική ιεραρχία.

Στο βιβλίο αναφέρονται πολλές παρεμβάσεις και διδαχές μυστηριωδών «αδελφών», που σύμφωνα με διάφορους διδασκάλους της Ανατολικής Φιλοσοφίας εντάσσονταν στην καθαρότερη γραμμή των Βεδών και των Ουπανισάδων, των ιερών κειμένων της ινδικής παράδοσης. Δεν έλειψαν ακόμη και επεισόδια που άπτονταν της παραψυχολογίας: ανάγνωση σκέψης, πρόγνωση του μέλλοντος, μη ομαλές θεραπείες, νοερές υποβολές.

Επανειλλημένως μέχρι το 1933, οι «αδελφοί» ειδοποιούσαν ότι θα επερχόταν μία μεγάλη καταστροφή και επέμεναν ότι το «παιδί» και η θετή οικογένειά του θα έπρεπε να εγκαταλείψουν την Ευρώπη και να μεταβούν στην Ινδία. Και πράγματι μετέβησαν στην Ινδία.

Η Maud MacCarthy το 1935
Η Maud MacCarthy το 1935

Εκεί, η MacCarthy έγινε αποδεκτή από την πλέον ορθόδοξη ινδική κοινωνία και μάλιστα, έγινε και μέλος της θρησκευτικοασκητικής κατηγορίας των Σαννυάσιν, πράγμα που δεν είχε γίνει για καμμία γυναίκα επί δύο χιλιάδες χρόνια. Όλα αυτά διήρκησαν μέχρι το 1956, όταν το «παιδί» πέθανε νοσηλευόμενο από σηψαιμική αρθρίτιδα και περιτονότιδα σε ηλικία 54 ετών. Η MacCarthy, σε προχωρημένη ηλικία, επέστρεψε στην Αγγλία και έγραψε το βιβλίο.

Σύμφωνα με τη γνώμη της συγγραφέως, όλη αυτή η ιστορία είχε μία και μόνη εξήγηση. Οι «αδελφοί» πράγματι υπήρχαν ως χωριστή κοινότητα. Αποτελούνταν από υπέρτερους πνευματικούς τύπους και έμοιαζαν με ορισμένους μεγάλους μυστικιστές και αγίους του παρελθόντος.

Maud MacCarthy (Swami Omananda Puri)
Maud MacCarthy (Swami Omananda Puri)

Μη μπορώντας να αποκαλυφθούν απ’ ευθείας σε πρόσωπα που δεν ήταν ειδικά προετοιμασμένα για να τους δεχτούν, επέλεξαν το «παιδί» και το μεταχειρίστηκαν ως το μέσο, για να εκφραστούν. Γι’ αυτό ακριβώς ο εκλεκτός αυτός απαιτείται να έχει ορισμένα ψυχικά χαρίσματα, ανεξάρτητα από την κοινωνική θέση του και μόρφωση. Η κοσμοθεωρία των «αδελφών» ήταν κλασική και πατροπαράδοτη για την Ανατολή και όλος ο κόσμος ήταν δυνατόν να εξηγηθεί, μόνο με την αποδοχή αυτού του υπερπνευματικού και απόκρυφου τρόπου.

Το βιβλίο της Maud MacCarthy, "Το Παιδί και οι Αδελφοί"
Το βιβλίο της Maud MacCarthy, «Το Παιδί και οι Αδελφοί»

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 10/01/1961…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 10/01/1961
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 10/01/1961

Σχετικά άρθρα

Ο ποιητής Ιωάννης Πολέμης και ο Πνευματισμός… Ο ποιητής Ιωάννης Πολέμης, κοσμαγάπητος για τους τρυφερούς του στίχους, είχε...πλέον αποκτήσει και τον ρόλο του μέντιουμ, καθώς είχε εντρυφήσει κι αυτός στον...μυστηριώδη κόσμο του Πνευματισμού...
Ο «Μάγος της Ολλανδίας»… Μπορούσε να δει τα πάντα...
Το αίνιγμα του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου… Η χρυσή σαρκοφάγος, στην οποία τοποθετήθηκε η σορός του Μεγάλου Αλεξάνδρου,...αντικαταστάθηκε από μια γυάλινη από τον Πτολεμαίο ΧΙ και φαίνεται πως αργότερα...λεηλατήθηκαν όλα τα πολύτιμα κτερίσματα..
Μία μακάβρια προφητεία για ένα τραγικό ταξίδι… Η άυλη παρουσία του είχε σκοπό να ενημερώσει τους παρισταμένους για μια παλιά και...ήσσονος σημασίας προφητεία, που όμως αφορούσε τον ίδιο άμεσα και μάλλον...καθοριστικά...
Το κατώφλι του Μυστηρίου… Υπάρχουν πολλές καταγεγραμμένες περιπτώσεις, κυρίως από αξιόπιστους...πνευματιστές, όπου οι νεκροί επιστρέφουν στον κόσμο μας, προκειμένου να...φανερώσουν...
Η σατανική κούκλα… Παρόλα αυτά, η κυρία Μπαρνς εξομολογήθηκε σε οικείους της ότι είχε δει την κούκλα...να προσπαθεί να κατεβεί από την καρέκλα, πάνω στην οποία την είχαν τοποθετήσει...
Μια πρωτοφανής επιδρομή φαντασμάτων στο Lincolnshire της Αγγλίας, το 1933… Τον Νοέμβριο του 1933, οι κάτοικοι ενός παλιού χωριού της κομητείας του Lincolnshire της...Αγγλίας, του γραφικού Cammeringham, είχαν πανικοβληθεί από μια πρωτοφανή επιδρομή...φαντασμάτων...
Πρωθυπουργός με τεράστια πνευματιστική δράση… Ο William Lyon Mackenzie King ήταν ο 10ος πρωθυπουργός του Καναδά, ο οποίος μάλιστα υπήρξε ο...διασημότερος πολιτικός άντρας της χώρας του. Ο Mackenzie King πίστευε βαθιά στον...πνευματισμό και λάμβανε μέρος σε ποικίλες πνευματιστικές συνεδριάσεις, κατά τη...διάρκεια των οποίων ερχόταν σε επαφή με τα πνεύματα της μητέρας του, αλλά και του...Προέδρου Theodore Roosevelt.
Οι κλινικές μελέτες για τα προφητικά όνειρα… Τα σχετικά πειράματα διεξήχθησαν στο Maimonides Medical Center της Νέας Υόρκης από τον...διακεκριμένο ψυχίατρο, ψυχαναλυτή και παραψυχολόγο Montague Ullman...
Τα φαντάσματα του Βασιλικού Οίκου της Σουηδίας… Οι δύο μετέωρες γυναίκες δεν άγγιζαν το έδαφος...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

Κάνετε το πρώτο σχόλιο!

avatar