«Το Παιδί και οι Αδελφοί»…

"Το Παιδί και οι Αδελφοί"...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Το βιβλίο «Το Παιδί και οι Αδελφοί» (The Boy and the Brothers) που εκδόθηκε το 1959, γνώριζε μία άνευ προηγουμένου κυκλοφορία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αγγλία.

Συγγραφέας του βιβλίου ήταν η Ιρλανδή Maud MacCarthy, η οποία υπέγραφε με το ινδικό ψευδώνυμο Swami Omananda Puri. Τα περιστατικά που περιγράφονταν στο βιβλίο της MacCarthy δεν ήταν καθόλου φανταστικά γεγονότα, αλλά περιστατικά βεβαιωμένα από τις μαρτυρίες μεγάλου κύρους επιστημόνων της εποχής της.

Maud MacCarthy (04/07/1882 - 02/06/1967)
Maud MacCarthy (04/07/1882 – 02/06/1967)

Άλλωστε και η συγγραφέας δεν περιέβαλλε με κανένα μυστήριο τα όσα έγραφε. Από την αρχή καθόριζε τους μυστικιστικούς θεοσοφικού χαρακτήρα προσανατολισμούς της. Σύζυγος μουσικού και βιολονίστρια με καλή φήμη η ίδια, άρχισε να σκέφτεται τη πειραματική μελέτη των αποτελεσμάτων της μουσικής επί των αμόρφωτων ανθρώπων. Μεταξύ των ανθρώπων αυτών, το 1929, η MacCarthy και ο σύζυγός της, συνάντησαν και έναν σχεδόν παράφρονα, εντελώς αγράμματο, που εν τούτοις τον υποδέχθηκαν αδελφικά στο σπίτι τους.

Η Maud με τον σύζυγό της, John Foulds
Η Maud με τον σύζυγό της, John Foulds

Έπειτα από λίγο καιρό, ο νέος αυτός, το «παιδί», όπως αποκαλείται στο βιβλίο, άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα δείγματα της μυστηριώδους προσωπικότητάς του. Σε κατάσταση υπνώσεως, όπως ένα κανονικό διάμεσο, το παιδί αυτό άρχιζε να ενσαρκώνει έναν ανατολίτη άρχοντα και εκφραζόταν σε άριστα αγγλικά, ακαδημαϊκού επιπέδου. Όταν ξυπνούσε, δε θυμόταν τίποτα και άρχιζε να μιλάει και πάλι με το λαϊκό του ιδίωμα.

Το "Παιδί", το 1935. Το πραγματικό του όνομα ήταν William (Bill) Coote
Το «Παιδί», το 1935. Το πραγματικό του όνομα ήταν William (Bill) Coote

Έπειτα απ’ αυτό, ακολούθησαν και άλλα φαινόμενα, μεγαλύτερης σπουδαιότητας, που στο τέλος κατέληξαν να επηρρεάσουν τη ζωή πολλών προσώπων. Διά μέσου του «παιδιού», άρχισαν να εκδηλώνονται προσωπικότητες, που ανήκαν στην ανώτερη πνευματική ιεραρχία.

Στο βιβλίο αναφέρονται πολλές παρεμβάσεις και διδαχές μυστηριωδών «αδελφών», που σύμφωνα με διάφορους διδασκάλους της Ανατολικής Φιλοσοφίας εντάσσονταν στην καθαρότερη γραμμή των Βεδών και των Ουπανισάδων, των ιερών κειμένων της ινδικής παράδοσης. Δεν έλειψαν ακόμη και επεισόδια που άπτονταν της παραψυχολογίας: ανάγνωση σκέψης, πρόγνωση του μέλλοντος, μη ομαλές θεραπείες, νοερές υποβολές.

Επανειλλημένως μέχρι το 1933, οι «αδελφοί» ειδοποιούσαν ότι θα επερχόταν μία μεγάλη καταστροφή και επέμεναν ότι το «παιδί» και η θετή οικογένειά του θα έπρεπε να εγκαταλείψουν την Ευρώπη και να μεταβούν στην Ινδία. Και πράγματι μετέβησαν στην Ινδία.

Η Maud MacCarthy το 1935
Η Maud MacCarthy το 1935

Εκεί, η MacCarthy έγινε αποδεκτή από την πλέον ορθόδοξη ινδική κοινωνία και μάλιστα, έγινε και μέλος της θρησκευτικοασκητικής κατηγορίας των Σαννυάσιν, πράγμα που δεν είχε γίνει για καμμία γυναίκα επί δύο χιλιάδες χρόνια. Όλα αυτά διήρκησαν μέχρι το 1956, όταν το «παιδί» πέθανε νοσηλευόμενο από σηψαιμική αρθρίτιδα και περιτονότιδα σε ηλικία 54 ετών. Η MacCarthy, σε προχωρημένη ηλικία, επέστρεψε στην Αγγλία και έγραψε το βιβλίο.

Σύμφωνα με τη γνώμη της συγγραφέως, όλη αυτή η ιστορία είχε μία και μόνη εξήγηση. Οι «αδελφοί» πράγματι υπήρχαν ως χωριστή κοινότητα. Αποτελούνταν από υπέρτερους πνευματικούς τύπους και έμοιαζαν με ορισμένους μεγάλους μυστικιστές και αγίους του παρελθόντος.

Maud MacCarthy (Swami Omananda Puri)
Maud MacCarthy (Swami Omananda Puri)

Μη μπορώντας να αποκαλυφθούν απ’ ευθείας σε πρόσωπα που δεν ήταν ειδικά προετοιμασμένα για να τους δεχτούν, επέλεξαν το «παιδί» και το μεταχειρίστηκαν ως το μέσο, για να εκφραστούν. Γι’ αυτό ακριβώς ο εκλεκτός αυτός απαιτείται να έχει ορισμένα ψυχικά χαρίσματα, ανεξάρτητα από την κοινωνική θέση του και μόρφωση. Η κοσμοθεωρία των «αδελφών» ήταν κλασική και πατροπαράδοτη για την Ανατολή και όλος ο κόσμος ήταν δυνατόν να εξηγηθεί, μόνο με την αποδοχή αυτού του υπερπνευματικού και απόκρυφου τρόπου.

Το βιβλίο της Maud MacCarthy, "Το Παιδί και οι Αδελφοί"
Το βιβλίο της Maud MacCarthy, «Το Παιδί και οι Αδελφοί»

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 10/01/1961…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 10/01/1961
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 10/01/1961

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Σχετικά άρθρα

Το στοίχειωμα του μεσαιωνικού χωριού της Βρετάνης στη Γαλλία, το 1925… Το 1925, όλοι οι κάτοικοι του μεσαιωνικού χωριού Rochefort-en-Terre, στη Βρετάνη της Γαλλίας,...ήταν αναστατωμένοι από το παράξενο στοίχειωμα...
Ελεονόρα Ζουγκούν – Το μυστηριώδες κορίτσι που απασχόλησε την Ευρώπη του Μεσοπολέμου…... Η δεκατριάχρονη χωριατοπούλα από τη Ρουμανία που έγινε αντικείμενο έρευνας των...παραψυχικών ερευνητών στην Ευρώπη του Μεσοπολέμου...
Πόλτεργκαϊστ στο χωριό Ορθονιές της Ζακύνθου, το 1933… Τον Σεπτέμβριο του 1933, το χωριό Ορθονιές της Ζακύνθου ήταν αναστατωμένο. Κάθε...βράδυ, μετά τις έντεκα και μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, ένα από τα σπίτια...
Τα πνεύματα στην Αυλή του Τσάρου Νικολάου Β’ της Ρωσίας… Η Κόμισσα Branitskaya, η οποία είχε χρηματίσει Κυρία επί των Τιμών της Τσαρίνας, είχε...δημοσιεύσει διάφορες ανέκδοτες ιστορίες της οικογενειακής ζωής του Τσάρου της...Ρωσίας, Νικολάου Β'...
Τι απέγινε ο μυθικός θησαυρός του Αλή Πασά; (Μέρος Β) Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι ο συνολικός πλούτος του Αλή Πασά ήταν μέγας...και μυθώδης. Κατά πόσο, όμως, είναι δυνατόν να έχουν διασωθεί...
Τα στοιχειωμένα κάστρα της Ελλάδας – Μπούρτζι (Μέρος Γ)… Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ολοκληρώσει τη φράση του κι ολόκληρο το Μπούρτζι...ταρακουνήθηκε από ένα καινούριο ξεφωνητό, μια άγρια κραυγή και ταυτοχρόνως...
Παύλος Σαντορίνης: «Διαπλανητικά σκάφη οι ιπτάμενοι δίσκοι – Μεταφέρουν ανθρωποειδή»…... "Τα όντα αυτά, τα οποία είναι ανθρωποειδή, έχουν ήδη εμφανιστεί. Από τις έως τώρα...παρατηρήσεις έχουν ήδη καθοριστεί 21 χαρακτηριστικά τους..."
Ο διάσημος ραβδοσκόπος Lambert που έψαχνε να βρει νερό στην Αθήνα, το 1929… Στις 13 Νοεμβρίου του 1929, ο διάσημος ραβδοσκόπος A. Lambert, συνοδευόμενος από τον...πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, Άγγελο Τανάγρα...
Τα φαντάσματα συντροφεύουν τους Άγγλους… Μια οικογένεια από το Λίβερπουλ της Αγγλίας ήθελε να μετακομίσει και να φύγει...μακριά από το σπίτι που κατοικούσε έως τότε, επειδή μία από τις κόρες της...οικογένειας, η 14χρονη Άννα, είχε τρομοκρατηθεί από τα φαντάσματα, που...εμφανίζονταν στο δωμάτιό της.
Το πνεύμα της Μεγάλης Αικατερίνης επικοινωνεί με Άγγλο πνευματιστή, το 1909… Το 1909, ο William Thomas Stead ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε την επίσκεψη του πνεύματος της...Αικατερίνης της Μεγάλης, της Αυτοκράτειρας της Ρωσίας, η οποία είχε πεθάνει στις 17...Νοεμβρίου του 1796, από κολπική αιμορραγία...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.