Το μυστήριο της Ατλαντίδας (Μέρος Η)…

Το μυστήριο της Ατλαντίδας (Μέρος Η)...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Τα αρχαιολογικά ευρήματα και οι πανάρχαιες παραδόσεις του Πολιτισμού της Θούλης, που διατηρήθηκαν μες στους αιώνες από τους Εσκιμώους, σε σύγκριση με τους προϊστορικούς πολιτισμούς της παλαιάς Ευρώπης, μας επιτρέπει να εξάγουμε συμπεράσματα για την αρχαιότητα του πολιτισμού αυτού.

Τα αντικείμενα της καθημερινής ζωής, κατασκευασμένα από κόκκαλα, κέρατα ή ξύλο, τα συναντάμε και μεταξύ των ευρημάτων των πρώτων νομαδικών λαών που ζούσαν από το κυνήγι, κατά την πρώτη περίοδο παγετώνων της Γης, δηλαδή από το 25.000 μέχρι το 12.000 π.Χ.

Κουτάλι από κόκκαλο (αριστερά) και ξύστρα από κόκκαλο (δεξιά). Και τα δύο ευρήματα φέρουν το σύμβολο του "προσευχόμενου ανθρώπου".
Κουτάλι από κόκκαλο (αριστερά) και ξύστρα από κόκκαλο (δεξιά). Και τα δύο ευρήματα φέρουν το σύμβολο του «προσευχόμενου ανθρώπου».

Ποιο ήταν άραγε το πρώτο κύτταρο του Πολιτισμού της Θούλης; Οι παραδόσεις των Εσκιμώων λένε ότι τα ίχνη του πολιτισμού που διατηρούνται μέχρι και σήμερα, ανήκουν σ’ έναν μυθικό, πανάρχαιο λαό, που στις διάφορες διαλέκτους τους αποκαλείται Τόρνιτ, Τορύριν, Τούνιτ ή Τούνγκιτ.

Σύμφωνα με τις παραδόσεις των Εσκιμώων, ο μυθικός αυτός λαός ήταν ρωμαλέος, εργατικός και φιλειρηνικός, ενώ επιβίωνε από το κυνήγι της φάλαινας. Σιγά-σιγά, όμως, εκτοπίστηκε από τους Εσκιμώους ακόμη πιο βόρεια και στο τέλος, εξαφανίστηκε. Οι τελευταίοι, μάλιστα, επιζώντες απόγονοι του λαού τούτου θεωρούνταν οι Εσκιμώοι Σαντλερμούντ, των οποίων η φυλή χάθηκε το 1903 και των οποίων η χώρα έφερε το χαρακτηριστικό όνομα «Τούνιρμουντ».

Εν τούτοις, φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι απόγονοι του λαού αυτού, όπως αποδεικνύεται από την ανακάλυψη της μυστηριώδους εκείνης φυλής των «ξανθών Εσκιμώων», που ζουν στις απώτατες, στις πλέον ακριτικές και απομονωμένες πολικές περιοχές.

Μέλη της φυλή των "ξανθών Εσκιμώων"
Μέλη της φυλή των «ξανθών Εσκιμώων»

Οι λεγόμενοι «ξανθοί Εσκιμώοι» έμοιαζαν περισσότερο με τους Ευρωπαίους, καθώς ήταν ψηλοί, με δέρμα σχεδόν λευκό, ξανθά μαλλιά, γαλανά μάτια, με πλούσιες γενειάδες, χαρακτηριστικά σπανιότατα για τις συνήθεις φυλές των Εσκιμώων.

Η φυλή αυτή προφανώς αποτελεί τον στερνό συνδετικό κρίκο των πανάρχαιων αρκτικών ατλαντικών λαών, από τους οποίους κατάγονται ασφαλώς και οι ιθαγενείς Ινδιάνοι της Αμερικής. Πράγματι, εκτός από τις εξωτερικές ομοιότητες μεταξύ των δύο αυτών λαών, υπάρχουν και οι κοινές παραδόσεις τους, οι οποίες μιλούν για μια παμπάλαια μυθική πατρίδα, μια «λευκή χώρα» μακριά στον Βορρά, από την οποία αναγκάστηκαν να φύγουν πριν από πάρα πολλά χρόνια, διότι είχε παγώσει και είχε υποστεί μεγάλους κατακλυσμούς.

Ο Ολλανδός Καθηγητής Ιστορίας Hermann Wirth, στηριζόμενος σε αυτά τα ιστορικά και λαογραφικά δεδομένα, πραγματευόταν στα βιβλία του το ζήτημα της καταγωγής της ανθρωπότητας από τους πανάρχαιους εκείνους αρκτικούς ατλαντικούς λαούς.

Hermann Wirth (1885 - 1981)
Hermann Wirth (1885 – 1981)

Τέλος, οι πανάρχαιες ινδικές παραδόσεις έκαναν λόγο για μια μακρινή χώρα, που βρισκόταν πέρα από τα Ιμαλάια, πλάι στο «κατάλευκο παγωμένο πέλαγος», την οποία αποκαλούσαν «λευκή χώρα». Στο περίφημο σανσκριτικό έπος της αρχαίας Ινδίας, το «Mahabharata», αναφερόταν η «λευκή χώρα», από την οποία καταγόταν ο θεός Narayana, δηλαδή ο «υιός του πρωτανθρώπου», ο πρωτογέννητος της Δημιουργίας.

Απόσπασμα από το ινδικό έπος "Mahabharata"
Απόσπασμα από το ινδικό έπος «Mahabharata»

Ο Narayana θεωρούνταν ο θεός του φωτός, καθώς η μυθική χώρα της καταγωγής του ήταν πάντοτε λουσμένη στο φως και στη λάμψη. Εκεί, σύμφωνα με το ινδικό έπος «Mahabharata», κατοικούσαν τα ανώτερα όντα, που λάτρευαν τον θεό αυτόν, χωρίς αιματηρές θυσίες, αλλά μόνο με ύμνους και προσευχές.

Η ινδική θεότητα Narayana
Η ινδική θεότητα Narayana

Από αυτήν, λοιπόν, την πρωταρχική πατρίδα των βόρειων φυλών προήλθε ο πανάρχαιος Πολιτισμός της Θούλης, οι θρησκευτικές παραδόσεις και τα θρησκευτικά σύμβολα, που επικράτησαν σ’ ολόκληρο τον κόσμο, προτού εκτοπιστούν από τα μεταγενέστερα θρησκευτικά σύμβολα και θεότητες της Ασίας.

Πέρα απ’ όλες αυτές τις θεωρίες, το μυστήριο της Ατλαντίδας παρέμενε άλυτο και δεν είχε γίνει ακόμη κατορθωτό να αποκαλυφθούν τα μυστικά της.

Συνεχίζεται…

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 17/09/1931…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Η ΒΡΑΔΥΝΗ", στις 17/09/1931
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 17/09/1931

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Σχετικά άρθρα

Χαμένες πολιτείες – Τα ορυχεία του Βασιλιά Σολομώντα… ...βέβαιος ότι είχε φέρει επιτέλους στο φως τα περίφημα ορυχεία...
Μία συγκλονιστική μεταμόσχευση… Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, βρέθηκε ένας σκελετός ηλικίας 2.300 ετών, ο οποίος...ανήκε σε νεαρή γυναίκα, που είχε υποβληθεί σε πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση...
Βρέθηκε ο τάφος του Ασκληπιού; Παλαιότερες ανασκαφές είχαν επισημάνει την ύπαρξη ενός υπογείου λαβυρίνθου, ο...οποίος, κατά τη γνώμη των ειδικών, ήταν τόπος λατρείας του Ασκληπιού...
Υπήρξαν άραγε Χόμπιτ στην Ουαλία; Κατά την τρίτη χιλιετία π.Χ. στην Ουαλία έζησε μια φυλή εξαιρετικά μικρόσωμων...ανθρώπων, ένα είδος πυγμαίων ή νάνων, που είχαν καλλιτεχνικό ταλέντο...
Νεολιθικά ευρήματα στη Λάρισα… Οι ανασκαφές που διενεργούνταν έξω από την Λάρισα και συγκεκριμένα σε απόσταση...μόλις πέντε χιλιομέτρων από την πόλη, δίπλα στις όχθες του Πηνειού ποταμού,...θεωρήθηκαν μεγάλης σημασίας για τον ελληνικό πολιτισμό.
Οι ανασκαφές στις Θερμοπύλες και ο τάφος των Τριακοσίων… Τον Ιούνιο του 1939, ο προϊστάμενος των ανασκαφών στις Θερμοπύλες, Σπυρίδων...Μαρινάτος, διακεκριμένος Αρχαιολόγος και Ακαδημαϊκός, ανακοίνωσε τα εξής...
Η ανακάλυψη του περίφημου Σπηλαίου της Κυμαίας Σίβυλλας, το 1932… Η Κυμαία Σίβυλλα ήταν ιέρεια του μαντείου του Απόλλωνα στην Κύμη της Κάτω Ιταλίας,...μια αποικία κοντά στην Νάπολη, που την είχαν ιδρύσει οι Ευβοείς...
Το προϊστορικό σύστημα ύδρευσης, που ανακαλύφθηκε στην Αμερική το 1925… Το 1925, ο Έφορος των Αρχαιοτήτων στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας,...Καθηγητής Pliny Earle Goddard, ο οποίος μόλις είχε επανέλθει από μια αρχαιολογική...αναγνώριση στο Globe της Arizona, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε εκεί ίχνη αρχαίων συστημάτων...ύδρευσης και λείψανα πυκνού πληθυσμού...
Έζησαν πράγματι οι φοβεροί Τιτάνες; Οι αιγυπτιακές σφίγγες, συγκρινόμενες με το εν λόγω μνημείο, φάνταζαν ως...μικρογραφίες...
Θεωρίες για τη Συντέλεια του Κόσμου… Στα ιερά βιβλία των Σκανδιναβών, τις περίφημες "Eddas", το ψύχος θα ήταν εκείνος ο...παράγοντας, που θα επέφερε τον αφανισμό του κόσμου. Συνηθισμένοι οι Σκανδιναβοί...να υποφέρουν διαρκώς από το πολικό κρύο, φαντάστηκαν ότι αυτό θα ήταν το στοιχείο,...που θα οδηγούσε στη Συντέλεια του Κόσμου...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.