Τηκτίτες…

Τηκτίτης
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σ’ ένα μυθικό παρελθόν, κοσμικά πλοία από άλλους πλανήτες επισκέφτηκαν τη Γη. Πριν από 5.000 χρόνια, οι εξωγήινοι εισβολείς προκάλεσαν πυρηνική έκρηξη. Έτσι, κατέστρεψαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα, μεταβάλλοντας σε στήλη άλατος τη γυναίκα του Λοτ.

Ορισμένα σπάνια πετρώματα ανά τον κόσμο, όπως και οι πανάρχαιοι μύθοι πολλών λαών, μαρτυρούν την επίσκεψη των εξωγήινων όντων.

Αυτή τη συνταρακτική υπόθεση την υποστήριξε για πρώτη φορά το 1960 ο Σοβιετικός καθηγητής των Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών, Ματέστ Αγκρέστ. Ο καθηγητής είχε παρατηρήσει πως σ’ ολόκληρη τη Γη, κυρίως όμως στη Τσεχοσλοβακία, τη Λιβύη και την Αυστραλία, ανακαλύπτονταν περίεργα αντικείμενα που έμοιαζαν με γυαλί, που δεν υπερέβαιναν σε βάρος τα 200 γραμμάρια, είχαν σκούρο μαύρο, πράσινο ή κυανό χρώμα και είχαν σχήμα κουμπιού, αλτήρων ή δακρύου.

Ματέστ Αγκρέστ
Ματέστ Αγκρέστ

Οι επιστήμονες έχουν ονομάσει αυτά τα αντικείμενα τηκτίτες (ομάδες μικρών, φυσικών υαλωδών σωμάτων αβέβαιης προέλευσης, που απαντούν σε ορισμένες μόνο επιφάνειες της Γης και τα οποία χαρακτηρίζονται από τη χαμηλή περιεκτικότητά τους σε νερό, σε σόδα και ποτάσα και από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο, οξείδιο του μαγνησίου και σίδηρο).

Οι τηκτίτες θεωρούνται εξωγήινοι. Όλες οι προσπάθειες για να διευκρινιστεί η προέλευσή τους υπήρξαν άκαρπες. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στον πλανήτη μας μέσα από μετεωρίτες που έπεσαν στην επιφάνεια της Γης, ενώ άλλοι θεώρησαν ότι οι τηκτίτες είναι υλικά, που τα εκτίναξαν ηφαίστεια της Σελήνης.

Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας, Βίρτζιλ Μπαρνς, προσπάθησε να εξακριβώσει την προέλευση και κατανομή των τηκτιτών σ΄ ολόκληρο τον κόσμο.

Τηκτίτης
Τηκτίτης

Ο Μπαρνς διαπίστωσε ότι οι τηκτίτες είχαν ακριβώς την ίδια σύσταση με τους υαλώδεις σχηματισμούς, που απαντώνται στους κρατήρες των πυρηνικών εκρήξεων.

Στο ίδιο συμπέρασμα είχαν καταλήξει πριν από αυτόν κι άλλοι αναγνωρισμένοι επιστήμονες. Ο Γάλλος Ζερόμ Καρντάν το υπέδειξε, ύστερα από αναλύσεις που έγιναν στη Ρεγκάν, στο πεδίο δοκιμών των γαλλικών ατομικών βομβών.

Όσο για τον Μπαρνς, αυτός πήρε τα δείγματά του από τον κρατήρα της πρώτης αμερικανικής ατομικής βόμβας, στο Αλαμογκόρντο (Η πρώτη έκρηξη της ατομικής βόμβας πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1945 στην έρημο βορείως του Αλαμογκόρντο, μιας μικρής πόλης στο Νέο Μεξικό).

Η υπόθεση του Ματέστ Αγκρέστ ισχυροποιήθηκε, μέχρις ενός σημείου, από την επιστημονική αυτή εξακρίβωση. Ο Σοβιετικός καθηγητής άφησε στη φαντασία του να συμπληρώσει τα κενά. Υπέθεσε ότι στο απώτερο παρελθόν ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο πλησίασε τη Γη με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Μόλις έφτασε σε ύψος 40.000 χιλιομέτρων πάνω από τη σφαίρα μας, το πλήρωμά του άρχισε να εξερευνά μεθοδικά την ατμόσφαιρα του πλανήτη και την μορφολογία των ηπείρων μας. Οι κοσμοναύτες έριξαν με πυραύλους πυρηνικές βόμβες στο έδαφος. Από την έκρηξή τους υψώθηκαν μόρια σκόνης, τα οποία συνέλεξαν στο διαστημόπλοιό τους, για να μπορέσουν να μελετήσουν τη σύσταση του εδάφους, πριν κατέβουν στην επιφάνεια του πλανήτη μας. Επομένως, στο σημείο πρόσκρουσης των βλημάτων δειγματοληψίας, σχηματίστηκαν οι τηκτίτες.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν την ηλικία των τηκτιτών, που κυμαίνεται από 20 έως 45 εκατομμύρια έτη, ανάλογα με τα μέρη που τους εντοπίζουν. Αυτό από μόνο του, θα μπορούσε να διαψεύσει ή και να καταρρίψει τη θεωρία του Σοβιετικού επιστήμονα Ματέστ Αγκρέστ.

Όμως, εντελώς απροσδόκητα, στην Αυστραλία εντοπίστηκαν τηκτίτες, που η χρονολόγησή τους έδειξε ότι η ζωή τους δεν ξεπερνά τα 5.000 χρόνια. Έτσι, η θεωρία του σοβιετικού, ρηξικέλευθου καθηγητή επανήλθε στην επικαιρότητα, απέκτησε μεγάλη βαρύτητα, προβληματίζοντας και πάλι τους επιστήμονες της γενιάς του.

Όσο κι αν μας φαίνεται δύσκολο να παραδεχτούμε ότι στο μακρινό παρελθόν, εξωγήινα όντα πιθανότατα προκαλούσαν πυρηνικές εκρήξεις στην επιφάνεια του πλανήτη μας, δε μπορούμε να αποκλείσουμε ολότελα αυτό το ενδεχόμενο.

Προς το παρόν, η επιστήμη δεν έχει υιοθετήσει τη συγκεκριμένη θεωρία, χωρίς όμως και να την αποκλείει.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 21/01/1962…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 21/01/1962
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 21/01/1962

Σχετικά άρθρα

Εντοπισμός τεράστιας κηλίδας στην επιφάνεια του Άρη, το 1955… Μία μυστηριώδης σκοτεινή κηλίδα επιφάνειας 800.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων...εμφανίστηκε ξαφνικά κοντά σε έναν από τους πόλους του Άρη, το 1955...
Σπάνιο ουράνιο φαινόμενο πάνω από την Καισαριανή… Ο ηλιακός δίσκος άλλαζε χρώματα με έναν εντυπωσιακότατο τρόπο...
Οι κάτοικοι του Κόκκινου Πλανήτη… Οι αστρονόμοι, εδώ και δεκαετίες, συζητούσαν και εξακολουθούν να συζητούν με...αμείωτη ζέση και προβληματισμό, για το εάν υφίσταται ζωή στον Κόκκινο Πλανήτη, τον...ερυθρόχρωμο Άρη...
Το “ταξίδι” στον Άρη, το 1913… Το 1913, όμως, με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου του Θεοσοφιστή Charles Webster Leadbeater, το...οποίο προκάλεσε ποικίλα σχόλια, ιδίως στον Γαλλικό Τύπο...
Κομήτης ή διαστημόπλοιο; ...κατά τον ίδιο, η έκρηξη αυτή πρέπει να ήταν ατομική...
Οι προσπάθειες του Νικολά Τέσλα να επικοινωνήσει με εξωγήινους το 1900… Ο Νικολά Τέσλα θεωρείται από τις λαμπρότερες μορφές της σύγχρονης επιστήμης και...πρωτοπόρος στη ρηξικέλευθη σκέψη...
Έργα επιστημονικής φαντασίας που έγιναν πραγματικότητα… Ο πρώτος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας ήταν ο Αντώνιος ο Διογένης, που έζησε...τον 1ο μ.Χ. αιώνα. Στο έργο του "Των Υπέρ Θούλην Απίστων" πραγματοποίησε το...παρθενικό φανταστικό ταξίδι στο φεγγάρι...
Το αστρικό νέφος που απειλεί με αφανισμό το ηλιακό μας σύστημα… Ένα αστρικό νέφος, που πλησίαζε με ιλιγιώδη ταχύτητα το ηλιακό μας σύστημα,...ανακαλύφθηκε το 1977...
Το τεχνητό φεγγάρι του Άρη… Επομένως, ένας ευρύς κύκλος επιστημόνων πιθανολογούσε ότι ο Φόβος ήταν μια κοίλη,...μεταλλική σφαίρα, ένας τεχνητός δορυφόρος, που εκτοξεύθηκε από τους κατοίκους του...Άρη πριν από δύο δισεκατομμύρια χρόνια...
Βάση εξωγήινων στον πλανήτη Τιτάνα… Είμαι απόλυτα βέβαιος πλέον, ότι άγνωστα προς εμάς όντα, από άλλον πλανήτη, έχουν...ήδη διαλέξει τον Τιτάνα ως κατασκοπευτική βάση τους...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.