Τηκτίτες…

Τηκτίτης
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σ’ ένα μυθικό παρελθόν, κοσμικά πλοία από άλλους πλανήτες επισκέφτηκαν τη Γη. Πριν από 5.000 χρόνια, οι εξωγήινοι εισβολείς προκάλεσαν πυρηνική έκρηξη. Έτσι, κατέστρεψαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα, μεταβάλλοντας σε στήλη άλατος τη γυναίκα του Λοτ.

Ορισμένα σπάνια πετρώματα ανά τον κόσμο, όπως και οι πανάρχαιοι μύθοι πολλών λαών, μαρτυρούν την επίσκεψη των εξωγήινων όντων.

Αυτή τη συνταρακτική υπόθεση την υποστήριξε για πρώτη φορά το 1960 ο Σοβιετικός καθηγητής των Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών, Ματέστ Αγκρέστ. Ο καθηγητής είχε παρατηρήσει πως σ’ ολόκληρη τη Γη, κυρίως όμως στη Τσεχοσλοβακία, τη Λιβύη και την Αυστραλία, ανακαλύπτονταν περίεργα αντικείμενα που έμοιαζαν με γυαλί, που δεν υπερέβαιναν σε βάρος τα 200 γραμμάρια, είχαν σκούρο μαύρο, πράσινο ή κυανό χρώμα και είχαν σχήμα κουμπιού, αλτήρων ή δακρύου.

Ματέστ Αγκρέστ
Ματέστ Αγκρέστ

Οι επιστήμονες έχουν ονομάσει αυτά τα αντικείμενα τηκτίτες (ομάδες μικρών, φυσικών υαλωδών σωμάτων αβέβαιης προέλευσης, που απαντούν σε ορισμένες μόνο επιφάνειες της Γης και τα οποία χαρακτηρίζονται από τη χαμηλή περιεκτικότητά τους σε νερό, σε σόδα και ποτάσα και από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο, οξείδιο του μαγνησίου και σίδηρο).

Οι τηκτίτες θεωρούνται εξωγήινοι. Όλες οι προσπάθειες για να διευκρινιστεί η προέλευσή τους υπήρξαν άκαρπες. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στον πλανήτη μας μέσα από μετεωρίτες που έπεσαν στην επιφάνεια της Γης, ενώ άλλοι θεώρησαν ότι οι τηκτίτες είναι υλικά, που τα εκτίναξαν ηφαίστεια της Σελήνης.

Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας, Βίρτζιλ Μπαρνς, προσπάθησε να εξακριβώσει την προέλευση και κατανομή των τηκτιτών σ΄ ολόκληρο τον κόσμο.

Τηκτίτης
Τηκτίτης

Ο Μπαρνς διαπίστωσε ότι οι τηκτίτες είχαν ακριβώς την ίδια σύσταση με τους υαλώδεις σχηματισμούς, που απαντώνται στους κρατήρες των πυρηνικών εκρήξεων.

Στο ίδιο συμπέρασμα είχαν καταλήξει πριν από αυτόν κι άλλοι αναγνωρισμένοι επιστήμονες. Ο Γάλλος Ζερόμ Καρντάν το υπέδειξε, ύστερα από αναλύσεις που έγιναν στη Ρεγκάν, στο πεδίο δοκιμών των γαλλικών ατομικών βομβών.

Όσο για τον Μπαρνς, αυτός πήρε τα δείγματά του από τον κρατήρα της πρώτης αμερικανικής ατομικής βόμβας, στο Αλαμογκόρντο (Η πρώτη έκρηξη της ατομικής βόμβας πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1945 στην έρημο βορείως του Αλαμογκόρντο, μιας μικρής πόλης στο Νέο Μεξικό).

Η υπόθεση του Ματέστ Αγκρέστ ισχυροποιήθηκε, μέχρις ενός σημείου, από την επιστημονική αυτή εξακρίβωση. Ο Σοβιετικός καθηγητής άφησε στη φαντασία του να συμπληρώσει τα κενά. Υπέθεσε ότι στο απώτερο παρελθόν ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο πλησίασε τη Γη με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Μόλις έφτασε σε ύψος 40.000 χιλιομέτρων πάνω από τη σφαίρα μας, το πλήρωμά του άρχισε να εξερευνά μεθοδικά την ατμόσφαιρα του πλανήτη και την μορφολογία των ηπείρων μας. Οι κοσμοναύτες έριξαν με πυραύλους πυρηνικές βόμβες στο έδαφος. Από την έκρηξή τους υψώθηκαν μόρια σκόνης, τα οποία συνέλεξαν στο διαστημόπλοιό τους, για να μπορέσουν να μελετήσουν τη σύσταση του εδάφους, πριν κατέβουν στην επιφάνεια του πλανήτη μας. Επομένως, στο σημείο πρόσκρουσης των βλημάτων δειγματοληψίας, σχηματίστηκαν οι τηκτίτες.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν την ηλικία των τηκτιτών, που κυμαίνεται από 20 έως 45 εκατομμύρια έτη, ανάλογα με τα μέρη που τους εντοπίζουν. Αυτό από μόνο του, θα μπορούσε να διαψεύσει ή και να καταρρίψει τη θεωρία του Σοβιετικού επιστήμονα Ματέστ Αγκρέστ.

Όμως, εντελώς απροσδόκητα, στην Αυστραλία εντοπίστηκαν τηκτίτες, που η χρονολόγησή τους έδειξε ότι η ζωή τους δεν ξεπερνά τα 5.000 χρόνια. Έτσι, η θεωρία του σοβιετικού, ρηξικέλευθου καθηγητή επανήλθε στην επικαιρότητα, απέκτησε μεγάλη βαρύτητα, προβληματίζοντας και πάλι τους επιστήμονες της γενιάς του.

Όσο κι αν μας φαίνεται δύσκολο να παραδεχτούμε ότι στο μακρινό παρελθόν, εξωγήινα όντα πιθανότατα προκαλούσαν πυρηνικές εκρήξεις στην επιφάνεια του πλανήτη μας, δε μπορούμε να αποκλείσουμε ολότελα αυτό το ενδεχόμενο.

Προς το παρόν, η επιστήμη δεν έχει υιοθετήσει τη συγκεκριμένη θεωρία, χωρίς όμως και να την αποκλείει.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 21/01/1962…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 21/01/1962
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 21/01/1962

Σχετικά άρθρα

Οι έρευνες για τη μεταβίβαση της σκέψης… "Οι νόμοι της κυβερνητικής ορίζουν την εξ αποστάσεως μετάδοση της σκέψης",...θεωρούσε ο Καθηγητής Leonid Vasiliev, Διευθυντής των εργαστηρίων...
Τι ήταν άραγε το Άστρο της Βηθλεέμ; Τι ήταν όμως εκείνο το υπέρλαμπρο άστρο, που από τα πέρατα της Ανατολής κατηύθυνε...τους μεγάλους σοφούς στην άσημη Βηθλεέμ;
Αναζήτηση πολιτισμών στο Σύμπαν… Το "ψάξιμο", κατά τον Δρ. Σαγκάν, συνίσταται στη συγκέντρωση της προσοχής των...επιστημόνων, διεθνώς, σε μερικά "μυστηριώδη" σήματα, που εκπέμπονται...
Μηνύματα από τα αστέρια… Ο ήχος που ακουγόταν από το μεγάφωνο, ήταν μια διαδοχή συριγμάτων, κτύπων και...κρότων, τους οποίους σκόπευαν να αποκρυπτογραφήσουν, ώστε να λύσουν...
Κομήτης ή διαστημόπλοιο; ...κατά τον ίδιο, η έκρηξη αυτή πρέπει να ήταν ατομική...
Ήταν άραγε το Άστρο της Βηθλεέμ ο Κομήτης του Χάλλεϋ; Η μελέτη των επανεμφανίσεων του Κομήτη του Χάλλεϋ αποδείκνυε ότι ο κομήτης αυτός...προφανώς να εμφανίστηκε την εποχή ακριβώς και στο σημείο, που αναφερόταν στο...Ευαγγέλιο. Από το 87 π.Χ. μέχρι το 1919 μ.Χ...
CTA-102: Διαστημικά ραδιοσήματα από την εποχή των μαμούθ… Ψυχρός πόλεμος μεταξύ Αμερικανών και Σοβιετικών επιστημόνων ξεκίνησε τον...Απρίλιο του 1965 για τα σήματα της μυστηριώδους πηγής CTA-102, που έφταναν από το...Διάστημα.
Το “Τέλος του Κόσμου”… Μία από τις πολλές φορές που, υποτίθεται, ότι θα καταστρεφόταν ο πλανήτης μας, ήταν...το 1900. Σύμφωνα με μία εφιαλτική θεωρία που κυκλοφορούσε κατά τη διάρκεια της...τελευταίας δεκαετίας του 19ου αιώνα, η Γη θα διερχόταν μέσα από την ουρά ενός...κομήτη.
Αφροδίτη… Η σημαντική αυτή ανακάλυψη ενίσχυσε την άποψη της ύπαρξης ζωής στον πλανήτη. Ίδια...στοιχεία, με διαφορετική αναλογία, υπάρχουν και στην ατμόσφαιρα της Γης...
Μία συγκλονιστική μεταμόσχευση… Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, βρέθηκε ένας σκελετός ηλικίας 2.300 ετών, ο οποίος...ανήκε σε νεαρή γυναίκα, που είχε υποβληθεί σε πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.