Το θαύμα του καθαγιασμένου άρτου στην Ιταλία, το 1936…

Το θαύμα του καθαγιασμένου άρτου στην Ιταλία, το 1936...

Ήταν 29 Ιουλίου του 1936, όταν το Πρακτορείο Στέφανι αποκάλυπτε ένα σημαντικό θρησκευτικό γεγονός, που έλαβε χώρα σε μια πολίχνη της Επισκοπής Ριέτι στην Ιταλία.

Ενώ ο ιερέας τελούσε, κατά την ώρα της λειτουργίας, τη θεία μυσταγωγία της κλάσεως του καθαγιασμένου άρτου, ανέβλυσε μέσα από αυτόν αίμα με το οποίο ραντίστηκε το Άγιον Ποτήριον και τα υπόλοιπα ιερά σκεύη που βρίσκονταν πάνω στην Αγία Τράπεζα.

Ο ιερέας, στη θέα του αναβλύζοντος αίματος μέσα από τον άρτο, λιποθύμησε από συγκίνηση, ενώ το εκκλησίασμά του, έκθαμβο μπροστά σε τούτο το θαύμα, άρχισε να δέεται μεγαλοφώνως.

Η Αγία Τράπεζα, όπου οι κηλίδες του αίματος ήταν ορατές σε όλους, περιστοιχίστηκε από κληρικούς, οι οποίοι επαγρυπνούσαν, ώστε να μην αγγίξει κανείς το Άγιο Αίμα.

Ο Επίσκοπος του Ριέτι, ο οποίος είχε ειδοποιηθεί τηλεγραφικώς για το συμβάν, μετέβη επί τόπου και μετά από σύντομη έρευνα, αναχώρησε εκ νέου, για να υποβάλει την έκθεσή του στην Αγία Έδρα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 30/07/1936…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", στις 30/07/1936
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 30/07/1936

 

5 1 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments