Η περίφημη “Επιγραφή της Ναζαρέτ”…

Η περίφημη “Επιγραφή της Ναζαρέτ”…

Το 1937, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Tubingen της Γερμανίας, Στήβεν Λες, ανακοίνωσε πως ανακάλυψε νέα μαρτυρία σχετικά με την Ανάσταση του Χριστού σε μια επιγραφή πάνω σε ελληνικό μάρμαρο και γραμμένη με ελληνική γραφή, η οποία είχε εντοπιστεί στη Ναζαρέτ το 1878.

Η εν λόγω επιγραφή, γνωστή με το όνομα “Επιγραφή της Ναζαρέτ”, παρουσιάζει το κείμενο ενός διατάγματος πιθανόν του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Καλιγούλα, με το οποίο αποφάσιζε να τιμωρεί με θάνατο όποιον επιχειρούσε να ανορύξει τάφους.

Αφορμή της έκδοσης του συγκεκριμένου διατάγματος υπήρξε ένα επεισόδιο μέγιστης σπουδαιότητας, το οποίο συσχετιζόταν με την Ανάσταση του Χριστού. Οι Φαρισαίοι κατηγορούσαν τους Αποστόλους ότι σκόπευαν να κλέψουν το σώμα του Ιησού από τον τάφο Του. Έτσι, ανέφεραν τις υποψίες τους στον Αυτοκράτορα της Ρώμης, ο οποίος και προέβη στην έκδοση του σχετικού αυστηρού διατάγματος.

Η περίφημη “Επιγραφή της Ναζαρέτ”…
Η περίφημη “Επιγραφή της Ναζαρέτ”…

Επομένως, η “Επιγραφή της Ναζαρέτ”, που περιγράφει λεπτομερώς το διάταγμα του Καλιγούλα περί απαγόρευσης ανόρυξης τάφων με την ποινή του θανάτου, αποτελεί την πρώτη μη χριστιανική μαρτυρία σχετικά με την Ανάσταση του Χριστού.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 29/06/1937…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Η ΒΡΑΔΥΝΗ", στις 29/06/1937
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 29/06/1937
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments