Οι τραγικές λεπτομέρειες του Θείου Δράματος, όπως αποτυπώθηκαν πάνω στην Ιερά Σινδόνη…

Οι τραγικές λεπτομέρειες του Θείου Δράματος, όπως αποτυπώθηκαν πάνω στην Ιερά Σινδόνη...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Το 1977, καταπληκτικές λεπτομέρειες για το μαρτύριο του Ιησού Χριστού είχε αποκαλύψει η ηλεκτρονική ανάλυση της Ιεράς Σινδόνης, η οποία φυλασσόταν στην Εκκλησία των Σικελών στη Ρώμη. Η ανάλυση, με φωτογραφίες και επεξηγήσεις, παρουσιαζόταν στο Κέντρο Σινδονολογίας της ιταλικής πρωτεύουσας.

Η ηλεκτρονική μελέτη και ανάλυση της Ιεράς Σινδόνης, η αυθεντικότητα της οποίας, κατά τους ειδικούς, ήταν πλέον αναντίρρητη, είχε πραγματοποιηθεί στην Καλιφόρνια από το επιστημονικό τμήμα, που επιμελούνταν τις αναλύσεις των φωτογραφιών που κατέφταναν από τον πλανήτη Άρη.

Η ανάλυση της Ιεράς Σινδόνης είχε γίνει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχαν αναλυθεί και οι προερχόμενες από τον Άρη λήψεις, δηλαδή με τη βοήθεια ενός σαρωτή (scanner). Έτσι, οι Αμερικανοί επιστήμονες κατόρθωσαν να αναλύσουν τις φωτογραφίες, τις οποίες είχε λάβει το 1973, με τη χρήση υπεριωδών ακτίνων, ο Ιταλός επιστήμονας Giovanni Batista Judica-Cordiglia.

Επομένως, πάνω στην ταινία είχαν αποτυπωθεί λεπτομέρειες, όχι μόνο από το σώμα του Ιησού, οι οποίες ήταν άλλωστε ορατές και δια γυμνού οφθαλμού, αλλά και λεπτομέρειες των τραυμάτων της Μαστιγώσεως, των καρφιών (ήλων) και των ακανθών πάνω στην κεφαλή Του. Κατόπιν, το μηχάνημα τομογραφίας ανέλυε κάθε μια από τις εικόνες εκείνες σε μια σειρά λεπτότατων στιγμών, των οποίων μετρήθηκε η φωτεινή ένταση βάσει ειδικού κώδικα.

Στη συνέχεια, όλες οι απειροελάχιστες στιγμές διοχετεύθηκαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, που τις υπέβαλε σε διάφορες επεξεργασίες. Ένα από τα πορίσματα ήταν και η αναγνώριση της παλαιότητας, αλλά και του τόπου κατασκευής του υφάσματος, το οποίο αποδείχτηκε πως είχε κατασκευαστεί σύμφωνα με τα έθιμα της Ιερουσαλήμ κατά την εποχή του Ιησού Χριστού.

Με τα ίδια κριτήρια αξιολογήθηκε και η σκόνη, που υπήρχε πάνω στο ύφασμα και η οποία προερχόταν από τα αρώματα και τα έλαια με τα οποία είχε αλειφθεί το σώμα του Ιησού μετά την Αποκαθήλωση.

Μα, το σπουδαιότερο ήταν οι φωτογραφημένες αποτυπώσεις πάνω στην Ιερά Σινδόνη όλων των λεπτομερειών του περιτυλιγμένου σώματος του Ιησού και οι οργανικές ουσίες Του, οι οποίες αφηγούνται με απίστευτη ακρίβεια το Θείο Πάθος.

Οι ηλεκτρονικές αυτές εικόνες αποδείκνυαν ότι το Θείο Σώμα είχε μαστιγωθεί 121 φορές σε όλα τα σημεία, πλην της περιοχής της καρδιάς, από δύο μαστιγωτές. Ο Ιησούς είχε μαστιγωθεί σε κυρτή στάση, ενώ ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είχε κατορθώσει να μετρήσει έως και τη δύναμη των μαστιγώσεων.

Επί της κεφαλής Του είχαν αποτυπωθεί τα ίχνη του ακάνθινου στεφάνου, ο οποίος δεν ήταν ακριβώς στέφανος, αλλά ολόκληρος «σκούφος», που κάλυπτε εξ ολοκλήρου το κεφάλι Του.

Η δεξιά πλευρά του προσώπου Του είχε παραμορφωθεί, ενώ η αριστερά πλευρά της κόμης Του και της γενειάδας Του είχαν ξεριζωθεί. Η πλευρά αυτή ήταν περισσότερο ματωμένη από τη δεξιά.

«Ένας πλαστογράφος δε θα μπορούσε ποτέ να αποδώσει, ούτε καν να φανταστεί, όλες αυτές τις περίεργες λεπτομέρειες», κατέληγε η έκθεση των επιστημόνων.

Μάλιστα, πάνω στο σημείο όπου είχε ακουμπήσει το πρόσωπο του Θεανθρώπου, διακρινόταν η θλάση του ρινικού οστού από ραβδισμό. Επίσης, τραύματα από τις μαστιγώσεις διακρίνονταν στο αριστερό γόνατο, ενώ στην αριστερή κνήμη ξεχώριζε τραύμα από το σχοινί, που ήταν δεμένο γύρω από τα πόδια Του.

Ακόμη και το μαρτύριο της Σταύρωσης, αλλά και η φοβερή και μακρότατη αγωνία του Υιού του Θεού είχαν αποτυπωθεί πάνω στην Ιερά Σινδόνη. Τα καρφιά φάνηκε πως ήταν τρία και όχι τέσσερα, ενώ κατά τη διάρκεια της αγωνίας Του, ο Εσταυρωμένος είχε προσπαθήσει να ανορθωθεί, στηριζόμενος στο μοναδικό καρφί με το οποίο ήταν καρφωμένα τα πόδια Του.

Επιπλέον, τα ματωμένα χνάρια των χεριών εκείνων που βοήθησαν στην Αποκαθήλωση του Θείου Σώματος χαράχτηκαν κι αυτά πάνω στην Ιερά Σινδόνη, με τέτοιον τρόπο που καταδείκνυε τη σπουδή και τη βιασύνη με την οποία αυτή πραγματοποιήθηκε.

Οι τραγικές λεπτομέρειες του Θείου Δράματος, όπως αυτές αποτυπώθηκαν πάνω στην Ιερά Σινδόνη, προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», στις 16/07/1977…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ", στις 16/07/1977
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», στις 16/07/1977

 

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Σχετικά άρθρα

Πώς ο Ιησούς κατέβηκε στα βασίλεια του Άδη… Αυτές, λοιπόν, είναι οι δύο περιγραφές της Καθόδου του Κυρίου στον Άδη. Θα...βασιστούμε, όμως, περισσότερο στην πρώτη, καθώς αυτή προέρχεται...
Τα οράματα της Παναγίας στο Μέτωπο… Το παράδοξο ήταν ότι και κάποιοι Ιταλοί επέμεναν πως είχαν νιώσει την παρουσία...της Παναγίας. Το παρακάτω περιστατικό γνωστοποιήθηκε από ανώτερο Έλληνα...αξιωματικό...
Η επιστολή του Πούβλιου Λέντουλου… Ανασταίνει νεκρούς και γιατρεύει ασθενείς με μία μόνο λέξη...
Πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Χριστός; Είναι πια βέβαιο πως ο Χριστός δε γεννήθηκε την παραμονή του έτους 1, όπως συνήθως...πιστεύεται, αλλά αρκετά νωρίτερα. Η χρονολογία της γέννησής του θα πρέπει να...υπολογιστεί ανάμεσα στο φθινόπωρο του έτους 7 και στην άνοιξη του έτους 6 π.Χ...
Η περίφημη επιστολή του Πούβλιου Λέντουλου, που περιέγραφε λεπτομερώς τον Ιησού… Στη Βιβλιοθήκη Τζεζαρίνι της Ρώμης φυλασσόταν μια επιστολή, σταλμένη προς τον...Ρωμαίο Αυτοκράτορα Τιβέριο Καίσαρα Αύγουστο από τον Κυβερνήτη της Ιουδαίας...
Οι εμφανίσεις της Παναγίας στην πόλη Beauraing του Βελγίου, το 1932… Το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου του 1932, μία παρέα τεσσάρων παιδιών κατευθυνόταν...προς την Σχολή Καλογραιών της Παναγίας, που βρίσκεται στην κωμόπολη Beauraing, της...επαρχίας του Dinant του Βελγίου...
Η άγνωστη ζωή και το μυστηριώδες τέλος του Πόντιου Πιλάτου… Σύμφωνα με μια γερμανική παράδοση, στη σκοτεινή αυτή λίμνη της Ελβετίας...εμφανίζεται συχνά το φάντασμα του Πόντιου Πιλάτου να "νίπτει τας χείρας του"...
Το όραμα του Μόντρεαλ… "Κοίτα μπαμπά, ένας άνθρωπος περπατά στον ουρανό"...
Ο Αδάμ είχε μία ή δύο γυναίκες στον Παράδεισο; Ο Αδάμ είχε μία ή δύο γυναίκες στον Παράδεισο; Ήταν ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα, το...οποίο είχε προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις και ακόμα...
Το θαύμα της Παναγίας την παραμονή του Ευαγγελισμού, το 1929… Την παραμονή του Ευαγγελισμού του 1929, ο κόσμος διαρκώς προσερχόταν στον Ιερό Ναό...Ευαγγελιστρίας, στον Πειραιά, ενώ ο συνωστισμός του πλήθος ήταν τόσο μεγάλος, ώστε...νόμιζε κανείς ότι ήταν Μεγάλη Εβδομάδα. Οι ευσεβείς χριστιανοί έκαναν τον σταυρό...τους και γονάτιζαν μπροστά από την εικόνα της Θεομήτορος...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.