Μαζικές εμφανίσεις Α.Τ.Ι.Α. στην Ιταλία…

Περούτζια, 16/09/1978 (πηγή: www.nicap.org)

Τον Σεπτέμβριο του 1978, ένα κύμα εμφανίσεων αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας, απασχόλησε την κοινή γνώμη.

Χωρίς να εξακριβωθεί εάν ήταν ένα ή πολλά, τα φωτεινά αντικείμενα πέταξαν πάνω από όλες σχεδόν τις ιταλικές επαρχίες. Σύμφωνα με πολυάριθμες μαρτυρίες που συνελέγησαν στη Ρώμη, την Τοσκάνη, τη Σαρδηνία, τη Λιγουρία (ή Λιγυρία – περιφέρεια της βόρειας Ιταλίας), το Πεδεμόντιο και την Ούμπρια, επρόκειτο για ένα αντικείμενο με μεταβαλλόμενο σχήμα ή για πολλά αντικείμενα.

Όλες οι λεπτομέρειες, σχεδόν, συνέπιπταν στο ότι το ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο είχε σχήμα βέλους, που σε στιγμές επιταχύνσεως έπαιρνε το σχήμα τριγώνου. Είχε, επίσης, εξαιρετικά ισχυρά φώτα στα πλευρά του.

Περούτζια, 16/09/1978 (πηγή: www.nicap.org)
Περούτζια, 16/09/1978 (πηγή: www.nicap.org)

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες πυροσβεστών από την περιοχή της Λιγουρίας, το αντικείμενο προχωρούσε πολύ αργά, είχε χρώμα μπλε και κατευθυνόταν προς το εσωτερικό της χώρας. Ξαφνικά, όταν η ταχύτητά του αυξήθηκε, το αντικείμενο πήρε σχήμα τριγώνου και το χρώμα του έγινε κιτρινωπό.

Δύο ψαράδες στο Φορλάνι είδαν επίσης το αντικείμενο, που όπως είπαν, είχε σχήμα V. Δύο άλλοι αυτόπτες μάρτυρες στη Λούκα, το περιέγραψαν σαν πλατειά μπάλα του ράγκμπυ.

Επίσης, δύο νεαροί στο Ουρμπίνο, έδωσαν την ίδια περιγραφή. Τέλος, μία αστυνομική περίπολος επεσήμανε την παρουσία τριγωνικού αντικειμένου που πετούσε πάνω από τη Ρώμη λίγο πριν της 6 το πρωί, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 16/09/1978…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 16/09/1978
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 16/09/1978
5 1 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments