Οι εμφανίσεις της Παναγίας στην πόλη Beauraing του Βελγίου, το 1932…

Οι εμφανίσεις της Παναγίας στην πόλη Beauraing του Βελγίου, το 1932...

Το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου του 1932, μία παρέα τεσσάρων παιδιών κατευθυνόταν προς την Σχολή Καλογραιών της Παναγίας, που βρίσκεται στην κωμόπολη Beauraing, της επαρχίας του Dinant του Βελγίου.

Beauraing
Beauraing

Στον κήπο της Σχολής υπήρχε ένα τεχνητό σπήλαιο αφιερωμένο στην Παναγία της Λούρδης. Φτάνοντας στον προορισμό τους, τα παιδιά χτύπησαν το κουδούνι της πόρτας, όταν το ένα από αυτά άρχισε να φωνάζει ότι έβλεπε στο κενό μία γυναίκα ντυμένη στα λευκά. Το παιδί ήταν βέβαιο ότι επρόκειτο για την Παναγία.

Το σημείο των εμφανίσεων έξω από τη Σχολή Καλογραιών της Παναγίας, στο Beauraing
Το σημείο των εμφανίσεων έξω από τη Σχολή Καλογραιών της Παναγίας, στο Beauraing

Τα άλλα παιδιά στην αρχή ήταν δύσπιστα, αλλά σε ελάχιστο χρόνο είδαν και εκείνα την ίδια οπτασία. Όλα μαζί γονάτισαν και άρχισαν να προσεύχονται. Η παιδική συντροφιά, όχι μόνο είδε την παράξενη αυτή οπτασία, την οποία απέδωσε στην Παναγία, αλλά όπως ισχυρίζονταν τους μίλησε, δίνοντάς τους, μάλιστα, την υπόσχεση ότι θα θεράπευε δύο ασθενείς κατά την ημέρα της Αμώμου Συλλήψεως, η οποία ήταν στις 8 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Η “‘Αμωμος Σύλληψη” αποτελεί δόγμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, σύμφωνα με το οποίο η Μαρία, η μητέρα του Ιησού Χριστού, διατηρήθηκε από τον Θεό άμωμη από την κηλίδα του προπατορικού αμαρτήματος κατά τη σύλληψή της.

Τα παιδιά στα οποία εμφανίστηκε η Παναγία, το 1932, στο Beauraing. Στην πίσω σειρά: Andree Degeimbre, Fernande Voisin, Gilberte Voisin. Στη μπροστινή σειρά: Gilberte Degeimbre, Albert Voisin.
Τα παιδιά στα οποία εμφανίστηκε η Παναγία, το 1932, στο Beauraing.
Στην πίσω σειρά: Andree Degeimbre, Fernande Voisin, Gilberte Voisin.
Στη μπροστινή σειρά: Gilberte Degeimbre, Albert Voisin.

Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός στους κατοίκους της μικρής αυτής βελγικής πόλης, προκλήθηκε μεγάλη συγκίνηση ανάμεσά τους. Τα παιδιά που βίωσαν το γεγονός του οράματος, ρωτήθηκαν χωριστά τόσο από γιατρούς, όσο και από ιερείς. Οι απαντήσεις των παιδιών είχαν τον τόνο της ειλικρίνειας και οι περιγραφές που έδιναν, συμφωνούσαν μεταξύ τους σε κάθε λεπτομέρεια.

Οι εκκλησιαστικές αρχές είχαν συστήσει μεγάλη επιφυλακτικότητα και σύνεση επί του θέματος. Οι γιατροί συμφωνούσαν στο γεγονός ότι ομαδικές παραισθήσεις δεν είχαν σημειωθεί ποτέ μεταξύ παιδιών.

Ο κήπος της Σχολής με το τεχνητό σπήλαιο αφιερωμένο στην Παναγία της Λούρδης
Ο κήπος της Σχολής με το τεχνητό σπήλαιο αφιερωμένο στην Παναγία της Λούρδης

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1932, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι είχαν συρρεύσει από κάθε γωνιά του Βελγίου, αλλά και από την Βόρεια Γαλλία, στο Beauraing, προκειμένου να παραστούν στο υποσχόμενο θαύμα της θεραπείας δύο ασθενών. Τότε, ένα παιδί που στεκόταν μπροστά στο σπήλαιο της Παναγίας της Λούρδης, έπεσε στα γόνατα λέγοντας: “Να την!” και τόσο αυτό, όσο και τα άλλα τρία παιδιά περιέπεσαν σε έκσταση.

Το συγκινημένο πλήθος που έσπευσε στο σημείο των εμφανίσεων της Παναγίας
Το συγκινημένο πλήθος που έσπευσε στο σημείο των εμφανίσεων της Παναγίας

Την ίδια στιγμή, οι γιατροί που ήταν παρόντες, εξέτασαν τα παιδιά προσπαθώντας να εξακριβώσουν σε τι κατάσταση βρίσκονταν. Τα παιδιά έδειχναν να μην αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα, καθώς οι γιατροί προσπαθούσαν με ελαφρά χτυπήματα στα μάγουλά τους και ρίχνοντας φως με φακούς στα μάτια τους να τα συνεφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Καμία μυική αντίδραση από την πλευρά των παιδιών δεν παρουσιάστηκε.

Ασθενείς κατέφταναν στο σημείο των εμφανίσεων της Παναγίας, προσδοκώντας σε ένα θαύμα
Ασθενείς κατέφταναν στο σημείο των εμφανίσεων της Παναγίας, προσδοκώντας σε ένα θαύμα

Όταν έληξε η δέηση, τα παιδιά βεβαίωσαν ότι η Παναγία είχε εξαφανιστεί.

Το άγαλμα της Παναγίας στη Σχολή Καλογραιών του Beauraing, το οποίο στήθηκε στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι εμφανίσεις
Το άγαλμα της Παναγίας στη Σχολή Καλογραιών του Beauraing, το οποίο στήθηκε στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι εμφανίσεις

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 15/12/1932…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 15/12/1932
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 15/12/1932
5 1 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments