Τα συμπεράσματα της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών για τα τηλεκινητικά φαινόμενα, το 1936…

Τα συμπεράσματα της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών για τα τηλεκινητικά φαινόμενα, το 1936...

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών, τον Αύγουστο του 1936, τα τηλεκινητικά φαινόμενα τα οποία είχαν εκδηλωθεί προσφάτως στην οικία του Στρατηγού Διαμαντόπουλου, είχαν καταπαύσει.

Τα φαινόμενα σταμάτησαν αμέσως μετά την απομάκρυνση της νεαρής υπηρέτριας του σπιτιού, Ελένης Τσακνάκη, η οποία αποτελούσε την ασυναίσθητη αιτία προκλήσεώς τους.

Έπειτα από μερικές ημέρες, όμως, η οικογένεια Διαμαντόπουλου, θέλοντας να δοκιμάσει πάλι, προσέλαβε ξανά τη μικρή Ελένη. Τα φαινόμενα άρχισαν να επαναλαμβάνονται και πάλι.

Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 - 05/02/1971)
Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 – 05/02/1971)

Οι οπές που προκαλούνταν σε διάφορα αντικείμενα είχαν πλέον στρογγυλό σχήμα αντί για γωνιώδες, όπως τις προηγούμενες φορές.

Η υπηρέτρια απομακρύνθηκε εκ νέου από το σπίτι της οικογένειας, με αποτέλεσμα την οριστική παύση των φαινομένων.

Το πείραμα αυτό επαναλήφθηκε και τρίτη φορά, με την ελπίδα ότι θα κατέπαυε η κατάσταση της ψυχονευρικής διεγέρσεως και τότε θα μπορούσαν να την κρατήσουν στο σπίτι.

Μετά την τρίτη και τελευταία απόπειρα, όπου διαπιστώθηκε ότι τα φαινόμενα επαναλαμβάνονταν κατά τον ίδιο τρόπο και ένταση, αναγκάστηκαν να στείλουν την Ελένη πίσω στην πατρίδα της, στη Νάουσα της Μακεδονίας.

Η περίπτωση της Ελένης Τσακνάκη, όπου τα φαινόμενα σταματούσαν με την απομάκρυνσή της από τον χώρο, ήταν η αναμφισβήτητη απόδειξη, σύμφωνα με τη Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών, της καθαρής φυσικής προέλευσής τους, συνεπεία της αναπτυσσόμενης ήβης στον οργανισμό της μικρής.

Στην ίδια αιτία είχαν αποδώσει και τα αντίστοιχα τηλεκινητικά φαινόμενα του Μεσολογγίου, πρωταγωνιστής των οποίων ήταν ένα 13χρονο παιδί. Με αυτό τον τρόπο είχαν καταπολεμήσει ριζικά τις επικρατούσες τότε δεισιδαιμονίες και είχαν αποδείξει το βαρυσήμαντο γεγονός ότι είναι δυνατό να εκπεμφθεί, υπό ορισμένες προϋποθέσεις από τον ανθρώπινο οργανισμό, ένας δυναμικός παράγοντας, ο οποίος δεν είναι αντιληπτός στις αισθήσεις μας και ο οποίος ενεργεί ως ενσυνείδητη υπόσταση.

Εν κατακλείδι, οι επιστήμονες συμπέραιναν πως τέτοια φαινόμενα πυροδοτούνταν από υποσυνείδητα συναισθήματα του ατόμου και ήταν απολύτως εξαρτημένα από οργανική βάση, προκειμένου να υλοποιηθούν και τα αποτελέσματά τους να γίνουν ορατά και στους άλλους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 19/08/1936…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", στις 19/08/1936
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 19/08/1936
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments