Τo πόλτεργκαϊστ της οδού Μαιζώνος, στο κέντρο της Αθήνας, το 1936…

Τo πόλτεργκαϊστ της οδού Μαιζώνος, στο κέντρο της Αθήνας, το 1936...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Το καλοκαίρι του 1936, συνταρακτικά υπερφυσικά φαινόμενα διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην πλατεία Βάθης, στην οικία του εν αποστρατεία Στρατηγού Διαμαντόπουλου, τα οποία προκάλεσαν την προσοχή του Άγγελου Τανάγρα, Προέδρου της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών.

Τα μυστηριώδη φαινόμενα ξεκίνησαν στις αρχές Ιουλίου στο σπίτι του Στρατηγού, επί της οδού Μαιζώνος 70. Μια ημέρα, δίχως να έχει μεσολαβήσει τίποτε το εξαιρετικό ή το ασυνήθιστο, η κυρία Διαμαντοπούλου άνοιξε την ντουλάπα των ρούχων, που βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρά της. Τότε, κατάπληκτη, διαπίστωσε ότι τα περισσότερα από τα ρούχα, γυναικεία και αντρικά, ασπρόρουχα και κοστούμια, ήταν σχισμένα, σαν να τα είχε ξεσχίσει επίτηδες άνθρωπος με ψαλίδι, ξυράφι ή κάποιο άλλο κοφτερό εργαλείο.

Πριν προλάβει να λησμονηθεί το αλλόκοτο αυτό γεγονός και ενώ ακόμη γίνονταν διάφορες συζητήσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας για τα καθέκαστα, παρατηρήθηκαν κι άλλα παρόμοια φαινόμενα.

Ενώ, δηλαδή, στην ίδια ντουλάπα του σπιτιού κρέμονταν ρούχα άθικτα, μετά από λίγη ώρα ή ακόμη και λεπτά, βρίσκονταν τα ίδια ρούχα καταξεσχισμένα και χιλιοκομμένα, κατά τον ίδιο πάντα τρόπο, χωρίς, εν τούτοις, να έχει πλησιάσει κανείς σε εκείνο το μέρος του σπιτιού.

Συγχρόνως, έπιπλα και αντικείμενα άρχισαν να αλλάζουν θέση και να σύρονται αργά στην αρχή, σχεδόν διστακτικά, μα στη συνέχεια μετακινούνταν με ορμή και εκσφενδονίζονταν με βιαιότητα στους τοίχους. “Το σπίτι του Στρατηγού είναι στοιχειωμένο!” ψιθύριζαν οι τρομοκρατημένοι περίοικοι, που απέφευγαν να διαβούν μπροστά απ’ το κατώφλι του, ειδικά τις νύχτες, όταν ο ορυμαγδός των μετακινούμενων επίπλων έσπαγε άτσαλα την ησυχία της νύχτας.

Τότε, οι φοβισμένοι ένοικοι του σπιτιού, που είχαν ήδη υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία, διαπίστωσαν ότι οι καταστροφές των ρούχων τους δεν είχαν τυχαία σχήματα. Αντιθέτως, όλος ο κατεστραμμένος ρουχισμός έφερε προσεκτικά κομμένα γεωμετρικά σχέδια, όπως τετράγωνα, τρίγωνα, κύκλους, αλλά και αστέρια, σαν να τα είχε επιμεληθεί κάποιος παρανοϊκός ράφτης. Και όλα αυτά συνέβαιναν τη στιγμή, που κανείς δεν είχε πλησιάσει κοντά στην ντουλάπα και στα άλλα μέρη, όπου κρέμονταν ενδύματα.

Οι απορίες των ενοίκων πολλαπλασιάστηκαν και ο τρόμος τους κορυφώθηκε, όταν μια ημέρα τους επισκέφτηκε ο αδελφός του Στρατηγού. Μόλις έβγαλε το σακάκι του και το κρέμασε σε μια κρεμάστρα, πριν περάσουν ούτε πέντε λεπτά και χωρίς να είναι κανείς εκεί κοντά, βρέθηκε κι αυτό κομματιασμένο, σαν να του είχε καταφέρει κάποιος ασυνείδητος και εκδικητικός τύπος δεκάδες απανωτές ψαλιδιές.

Ο εν αποστρατεία Στρατηγός Διαμαντόπουλος έφτασε στα όριά του. Έστειλε, λοιπόν, τον γιο του, που ήταν φοιτητής της Ιατρικής, στην Εταιρία Ψυχικών Ερευνών, προκειμένου να ζητήσει την πολύτιμη βοήθεια του Άγγελου Τανάγρα. Εκείνος μετέβη επί τόπου και αφού άκουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις μαρτυρίες των αξιόπιστων οικείων του Στρατηγού, εξέτασε προσεκτικά τα κατατεμαχισμένα ενδύματα. Μετά την πλήρη έκθεση και διαπίστωση των γεγονότων, ο Άγγελος Τανάγρας προέβη σε έρευνα των αιτίων και εξήγησε ότι επρόκειτο περί γνήσιων τηλεκινητικών φαινομένων.

Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 - 05/02/1971)
Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 – 05/02/1971)

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, τα τηλεκινητικά φαινόμενα οφείλονται κυρίως σε άτομα κλονισμένης ψυχοφυσικής ισορροπίας, τα οποία, σε κρίσιμες περιόδους ψυχικών ή άλλων οργανικών αναστατώσεων, αποκτούν τις περίεργες αυτές ιδιότητες να κινούν εξ αποστάσεως και δια του υποσυνειδήτου τους αντικείμενα, ενώ ταυτόχρονα είναι ικανά να επιφέρουν καταστροφές.

Στην περίπτωση της οικίας του Στρατηγού Διαμαντόπουλου, ο Άγγελος Τανάγρας φρονούσε ότι τα τηλεκινητικά φαινόμενα προέρχονταν από τη νεαρή υπηρέτρια του σπιτιού, Ελένη Τσακνάκη, η οποία είχε ανομολόγητες τάσεις μνησικακίας ενώπιον της οικογένειας, για την οποία εργαζόταν. Έτσι, τους συνέστησε να την απομακρύνουν για λίγο καιρό από τον χώρο, οπότε πιθανολογούσε ότι είτε τα φαινόμενα θα έπαυαν, είτε θα εκδηλώνονταν πλέον στο μέρος, όπου θα διέμενε η υπηρέτρια.

Πάντως, κατά τον Άγγελο Τανάγρα, τα τηλεκινητικά φαινόμενα έχουν την τάση να μη διαρκούν επί μακρόν. Ενίοτε καταπαύουν προσωρινώς και επανέρχονται με ηπιότερη μορφή, για να εξαφανιστούν οριστικώς, μόλις η ψυχοφυσική ισορροπία του ατόμου, το οποίο τα προκαλεί, αποκατασταθεί πλήρως.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 08/07/1936…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ", στις 08/07/1936
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, στις 08/07/1936

Σχετικά άρθρα

Το στοιχειωμένο σπίτι της Λεωφόρου Κηφισίας… Κλήθηκε, τότε, ο Άγγελος Τανάγρας για να ερευνήσει το φαινόμενο, ο οποίος...συνέστησε την απομάκρυνση της υπηρέτριας και της κόρης της...
Το αίνιγμα του Τζακ του Αντεροβγάλτη… Ποιος ήταν άραγε ο Τζακ; Πολλές υποθέσεις έκαναν λόγο για έναν πλούσιο άντρα, ο...οποίος εκδικούνταν για τον θάνατο του γιου του, εξ αφορμής μιας γυναίκας...
Α.Τ.Ι.Α. στην Κρήτη… Κινούνταν με αστραπιαία ταχύτητα, αλλάζοντας διάφορες διευθύνσεις...
Το φάντασμα, που ξεκλήρισε μια ολόκληρη οικογένεια… Το 1932, στο χωριό Κομπίλια της Νοτιοσλαβίας, ένα φάντασμα ξεκλήρισε μια ολόκληρη...οικογένεια. Εμφανίστηκε μια νύχτα στην οικία του χωρικού Στανόγεβιτς...
Η περίπτωση μετενσάρκωσης που συντάραξε την Ελλάδα… ...η Βάσω έναν χρόνο μετά τον θάνατό της, είχε ξαναγεννηθεί στο πρόσωπο της...Βασιλικής...
Απόκοσμες εμφανίσεις νεκρών… Μόλις του αποκρίθηκε με τέτοιον απότομο τρόπο, ο ποιητής ξαφνιάστηκε και τότε, τον...παρατήρησε λίγο καλύτερα. Τον είδε ωχρό και εξαντλημένο, σαν να ήταν πεθαμένος....Τόσο πολύ φοβήθηκε, που έβγαλε μια δυνατή φωνή και ξύπνησε...
Ο αέναος κύκλος της μετεμψύχωσης… Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια πλάκα 3.000 χρόνων π.Χ., που έγραφε: "Πριν γεννηθεί το...παιδί, έχει ζήσει. Με τον θάνατο δεν τελειώνει τίποτα..."
Emanuel Swedenborg – Συνομιλίες με κατοίκους άλλων πλανητών… Ο Emanuel Swedenborg, διάσημος φιλόσοφος και πνευματιστής του 18ου αιώνα, ήταν ένας...πλουσιότατος ευγενής, μέλος της Βουλής των Ευγενών, ο οποίος έγραψε διάφορα...βιβλία περί φιλοσοφικών και επιστημονικών ζητημάτων...
Συνταρακτική περίπτωση μετεμψύχωσης διδύμων… Οι γονείς των παιδιών, ο Τζον και η Φλόρενς, ισχυρίζονταν ότι οι κόρες τους είχαν..."επιστρέψει από τους νεκρούς"...
Τεράστιο φωτεινό ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από τα Χανιά, το 1958… Ένα τεράστιο και φωτεινότατο ιπτάμενο αντικείμενο, σχήματος δίσκου, εθεάθη την 1η...Απριλίου του 1958, γύρω στις 8 αργά το απόγευμα, πάνω από την όμορφη...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.