Το σύμπαν δημιουργήθηκε από αντισύμπαν, ομοίωμα του σημερινού;

5
(1)

Ο Σοβιετικός Ακαδημαϊκός Andrei Sakharov, σε δηλώσεις του προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ανέπτυξε τη θεωρία του περί της δημιουργίας του σύμπαντος, τον Μάρτιο του 1967.

Σύμφωνα με την θεωρία του Σοβιετικού επιστήμονα, το Σύμπαν δημιουργήθηκε μετά την καταστροφή ενός προϋπάρχοντος αντισύμπαντος, το οποίο ήταν ίδιο με το σημερινό. Ο Καθηγητής Sakharov πίστευε ότι η θεωρία του δεν επέτρεπε την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη δυνατότητα ύπαρξης αντικόσμων και αντιγαλαξιών στο σημερινό σύμπαν.

Andrei Sakharov (21/05/1921 - 14/12/1989)
Andrei Sakharov (21/05/1921 – 14/12/1989)

Τον Ιούνιο του 1965, ο Καθηγητής Leon Max Lederman του Πανεπιστημίου Κολούμπια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σε ανακοίνωσή του με αφορμή της ανακάλυψης στοιχειώδους μορίου, κατέδειξε ότι ένα “αόρατο κάτοπτρο-σύμπαν” αντιύλης ενδέχεται να αποτελεί την πραγματικότητα. Το μόριο αυτό, το “αντιδευτέριο”, δηλαδή η αντιύλη, η αντιστοιχούσα προς το δευτέριο, ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια πειραμάτων, που διεξήχθησαν υπό τη διεύθυνση του Δρ. Lederman, χρησιμοποιώντας τον ισχυρότερο, εκείνη την εποχή, ατομοδιασπαστή.

Ο Andrei Sakharov, σε συνέχεια των δηλώσεών του, τόνιζε ότι σύμφωνα με τη θεωρία του, το αντισύμπαν συνεστάλη βαθμιαία, για να μεταβληθεί σε μάζα υπερ-πυκνής ύλης, στην οποία, τόσο τα στοιχειώδη μόρια, όσο και τα αντιμόρια, υπήρχαν σε ίσο αριθμό. Υπό υψηλή πίεση, όμως, και μέσα στη φλεγόμενη μάζα του συμπιεσμένου σύμπαντος, τα στοιχειώδη θετικά μόρια άρχισαν να υπερτερούν των αντιμορίων, οι λειτουργίες του παλιού σύμπαντος ανεστράφησαν και έτσι, δημιουργήθηκε το νέο σύμπαν.

Leon Max Lederman
Leon Max Lederman

Τα πειράματα των Αμερικανών επιστημόνων με επιταχυντές φορτισμένων μορίων είχαν δείξει ότι τα μόρια και τα αντιμόρια δεν παράγονταν με τον ίδιο ρυθμό από την αρχική ουδέτερη ύλη, συμπλήρωσε ο Σοβιετικός καθηγητής.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 28/03/1967…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 28/03/1967
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 28/03/1967

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments