Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;

Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;
0
(0)

Στις 31 Οκτωβρίου του 1961, το Σοβιετικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “TASS” μετέδιδε μια είδηση σχετικά με μια σημαντική ανακάλυψη, που πέτυχαν οι αστρονόμοι του αστεροσκοπείου του Πούλκοβο.

Το Αστεροσκοπείο του Πούλκοβο
Το Αστεροσκοπείο του Πούλκοβο

Σύμφωνα με την είδηση, οι Σοβιετικοί επιστήμονες κατόρθωσαν να επιβεβαιώσουν πρακτικά την ύπαρξη πλανητών και σε άλλα, εκτός του ηλιακού, αστρικά συστήματα. Το γεγονός αυτό αύξανε τις πιθανότητες της ύπαρξης ζωής και στο εξωτερικό διάστημα. Η εντυπωσιακή αυτή ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε με την εξακρίβωση της ελάχιστης μετατόπισης του άστρου δευτέρου μεγέθους υπ. αριθμόν 61, του Αστερισμού του Κύκνου. Όπως διαπιστώθηκε, η μετατόπιση αυτή ήταν το αποτέλεσμα της περιστροφής δορυφόρου (πλανήτη) γύρω από το άστρο, ο οποίος ανήκε στη κατηγορία των μεγάλων πλανητών.

Οι Σοβιετικοί αστρονόμοι τόνιζαν ότι η ύπαρξη πλανητών στα περιθώρια του ηλιακού συστήματος επέτρεπε να μιλάμε για την πιθανότητα ζωής και στην απεριόριστη έκταση του Διαστήματος.

Ο Alexander Deutsch, αστρονόμος του αστεροσκοπείου του Πούλκοβο, υποστήριζε ότι υπήρχε ζωή κάτω από την επιφάνεια της Σελήνης. Όπως έλεγε, στα βάθη της Σελήνης η θερμοκρασία είναι σταθερότερη και είναι δυνατόν να υπάρχουν εκεί αέρια και περιβάλλον με τροφές για φυτά και ζώα.

Alexander Nikolaevich Deutsch (1899 - 1986)
Alexander Nikolaevich Deutsch (1899 – 1986)

Την πιθανότητα ύπαρξης ζωής στον Άρη υποστήριζε ο αστρονόμος Μαρκώφ. Κατά την άποψή του, η μικρή ποσότητα οξυγόνου στον πλανήτη αυτό αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη μόνο ορισμένων μορφών ζωής. Τέλος, όπως ανέφερε, οι τελευταίες παρατηρήσεις απέδειξαν ότι η Αφροδίτη στρέφεται βραδέως περί τον άξονά της και τούτο είναι ευνοϊκό για την ύπαρξη ζωής και σ’ αυτόν τον πλανήτη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 01/11/1961…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ", στις 01/11/1961
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ”, στις 01/11/1961

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments