Αναζήτηση πολιτισμών στο Σύμπαν…

Αναζήτηση πολιτισμών στο Σύμπαν...
0
(0)

Η ύπαρξη ζωής στο Διάστημα είναι πολύ πιθανή και η οργάνωση μιας διεθνούς προσπάθειας για την επισήμανσή της θα ήταν επωφελής.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Σοβιετικοί και Αμερικανοί επιστήμονες, σε συνάντηση που έλαβε χώρα στη Σοβιετική Ένωση, το 1971. Ένας από τους Αμερικανούς επιστήμονες, ο Δρ. Καρλ Σαγκάν, δήλωσε στην Ουάσιγκτον ότι “ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα αν υπάρχει εξωγήινος πολιτισμός στους πλανήτες. Πρέπει, όμως, να ψάξουμε για να βεβαιωθούμε”.

Καρλ Σαγκάν (09/11/1934 - 20/12/1996)
Καρλ Σαγκάν (09/11/1934 – 20/12/1996)

Το “ψάξιμο”, κατά τον Δρ. Σαγκάν, συνίσταται στη συγκέντρωση της προσοχής των επιστημόνων, διεθνώς, σε μερικά “μυστηριώδη” σήματα, που εκπέμπονται κατά καιρούς από ορισμένα μέρη του Σύμπαντος.

“Η τεχνολογία σήμερα βρίσκεται σε τέτοια ανάπτυξη, ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια, αν τα σήματα αυτά είναι αποδείξεις υπάρξεως εξωγήινων πολιτισμών”. Για να σιγουρευτούν γι’ αυτό, επιστήμονες από τη Σοβιετική Ένωση, τις ΗΠΑ και την Τσεχοσλοβακία, σχημάτισαν μια “ειδική ομάδα”, που θα είχε ως σκοπό τη μελέτη των περιπτώσεων “μυστηριωδών σημάτων”.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 01/10/1971…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ", στις 01/10/1971
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 01/10/1971

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments