Αντισύμπαν με λογικά όντα μέσα στο Σύμπαν;

Αντισύμπαν με λογικά όντα μέσα στο Σύμπαν;
0
(0)

Τον Ιούνιο του 1965, ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κολούμπια προέβη στην εξής πρωτοποριακή ανακοίνωση, αλλάζοντας όλα τα δεδομένα: “Πέραν από το δικό μας Σύμπαν, υπάρχουν ενδείξεις ότι πιθανώς υπάρχει κι ένα Αντισύμπαν, το οποίο κατοικείται από εκατομμύρια λογικά όντα, αποτελείται από αντιύλη, είναι γεμάτο από αντιπλανήτες, που περιστρέφονται γύρω από αντιήλιους”.

Ο Νομπελίστας Φυσικός, Leon Max Lederman
Ο Νομπελίστας Φυσικός, Leon Max Lederman

Ο Δρ. Leon Max Lederman, καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ο οποίος το 1988 έλαβε το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής για την έρευνά του στην αντιύλη, υποστήριζε με έμφαση την κοσμολογική υπόθεση ότι υπάρχει ένα αντισύμπαν που κατοικείται από λογικά όντα, όπως ακριβώς το δικό μας.

Στα πειράματα που διεξήγαγαν οι επιστήμονες, χρησιμοποιώντας το ισχυρότερο κυκλοτρόνιο του κόσμου, για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε εργαστηριακώς η ύπαρξη σύνθετου πυρήνα από μόρια αντιύλης. Πρόκειται για τον πυρήνα του αντιδευτερίου, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα μέσα στη θάλασσα.

Ο Αμερικανός καθηγητής Leon Max Lederman ισχυρίστηκε ότι η ύπαρξη του πυρήνα του αντιδευτερίου αποκλείεται να είναι μεμονωμένο φαινόμενο και προϋποθέτει την ύπαρξη όλων των άλλων στοιχείων, τα οποία γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και στο δικό μας Σύμπαν.

Η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κολούμπια
Η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κολούμπια

Ο Δρ. Lederman επέμενε ότι η ανακάλυψη υπογράμμιζε τη δυνατότητα ύπαρξης ενός κόσμου, ο οποίος να αποτελεί το κατοπτρικό είδωλο του οικείου μας κόσμου. Ο Κόσμος αυτός είναι πανομοιότυπος του δικού μας, αποτελούμενος από μόρια αντιύλης, προερχόμενος από κύμα χρόνου, αντίθετος του χρόνου που διέπει το δικό μας Σύμπαν.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή, το αντισύμπαν δεν είναι αθέατο. Αν γνωρίζαμε πού βρίσκεται, θα μπορούσαμε και να το δούμε. Δεν αποκλείεται μάλιστα, Σύμπαν και Αντισύμπαν, να συνυπάρχουν αρμονικά το ένα μέσα στο άλλο.

Ο Καθηγητής Maurice Goldhaber
Ο Καθηγητής Maurice Goldhaber

Η συνταρακτική ανακάλυψη των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κολούμπια υποβλήθηκε στην Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας του Αμερικανικού Κογκρέσου, στον Διευθυντή των Εργαστηρίων Brookhaven, τον Δόκτορα Maurice Goldhaber, ο οποίος έκρινε την ανακάλυψη αυτή ως εξέχουσας σημασίας, που θα ασκήσει μακρόπνοη επίδραση στις αντιλήψεις σχετικά με τον υπαρκτό μας κόσμο.

Ήδη από το 1955, σε διάφορα επιστημονικά εργαστήρια, έχουν ανακαλυφθεί πολλά μόρια αντιύλης, δια μέσου της χρησιμοποίησης γιγαντιαίων ατομικών διασπαστών.

Ο Βρετανός Νομπελίστας Φυσικός, Paul Dirac
Ο Βρετανός Νομπελίστας Φυσικός, Paul Dirac

Την ύπαρξη της αντιύλης, πρώτος την επεσήμανε ο Βρετανός Φυσικός Paul Dirac, το 1927, που έμεινε γνωστή ως η “θεωρία του Dirac”. Ο επίσης νομπελίστας επιστήμονας είχε πει, από εκείνη κιόλας τη χρονιά, ότι για κάθε μόριο ύλης υπάρχει κι ένα αντίστοιχο μόριο αντιύλης.

Διαπιστώθηκε ότι δύο μόρια αντιύλης συνθέτουν πυρήνες κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο συνθέτουν τον πυρήνα της γνωστής ύλης, τα δύο βασικά μόρια, πρωτόνιο και νετρόνιο.

Επομένως, τα δύο βασικά αυτά μόρια, το πρωτόνιο και το νετρόνιο, συνθέτουν ολόκληρο τον κόσμο, όπως τον αντιλαμβανόμαστε – τους ήλιους, τους πλανήτες, τη γη, τα ζώα και τα φυτά.

Η ερώτηση παραμένει και εξακολουθεί να γοητεύει: Άραγε, υπάρχει Αντισύμπαν με λογικά όντα μέσα στο Σύμπαν; Μένει να αποδειχθεί…

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 13/06/1965…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 13/06/1965
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 13/06/1965

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments