Το αίνιγμα των ραδιοσημάτων από το Διάστημα…

Τα κάτοπτρα του Παρατηρητηρίου του Mullard

Οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου του Mullard, στην περιοχή του Καίμπρητζ της Αγγλίας, παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον ραδιοσήματα που λαμβάνονταν από το Διάστημα, τον Μάρτιο του 1968.

Τα ραδιοσήματα αυτά ήταν πολύ πιθανό να αποδειχτούν ότι προέρχονταν από λογικά όντα, κάπου στον κοσμικό χώρο, τα οποία προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή με τους κατοίκους του πλανήτη μας.

Τα κάτοπτρα του Παρατηρητηρίου του Mullard
Τα κάτοπτρα του Παρατηρητηρίου του Mullard

Η πηγή των ραδιοσημάτων αυτών βρισκόταν σε απόσταση διακοσίων ετών φωτός. Οι υπερευαίσθητες συσκευές καταγραφής ήχων του παρατηρητηρίου του Mullard κατέγραφαν ανά 1,337 δευτερόλεπτα και με εκπληκτική ακρίβεια ένα σήμα, το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, προερχόταν από κάποιο σημείο του Γαλαξία. Το σήμα αυτό ακουγόταν σαν ένα παρατεταμένο “μπιπ”.

Το μυστηριώδες αυτό σήμα καταγράφηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1968. Οι Βρετανοί επιστήμονες το ονόμασαν “L.G.M.” από τα αρχικά των λέξεων “Μικροί Πράσινοι Άνθρωποι” (Little Green Men).

Σερ Μάρτιν Ράιλ (27/09/1918 - 14/10/1984)
Σερ Μάρτιν Ράιλ (27/09/1918 – 14/10/1984)

Ο καθηγητής Ραδιοαστρονομίας, Σερ Μάρτιν Ράιλ, ο οποίος ηγούνταν μίας πενταμελούς ομάδας επιστημόνων, δήλωσε τα εξής:

“Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το σήμα ακούγεται κατά ορισμένα χρονικά διαστήματα και με ακρίβεια, η οποία είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Επιθυμώ να τονίσω ότι, από επιστημονικής απόψεως, δεν είναι δυνατό να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της υπάρξεως των πράσινων ανθρώπων”.

Ο Σερ Μάρτιν Ράιλ προσέθετε, πάντως, ότι η πρόσφατη, εκείνη την εποχή, ανακάλυψη τριών άλλων παρόμοιων “πηγών” εκπομπής ραδιοσημάτων σε διάφορα σημεία του Διαστήματος, κλόνισε τη θεωρία των “πράσινων ανθρώπων”.

Η επιγραφή του Αστεροσκοπείου Mullard
Η επιγραφή του Αστεροσκοπείου Mullard

“Οι επιστήμονες επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα σήματα αυτά, διότι η πηγή τους είναι δυνατόν να είναι αστέρας ουδετερονίων, δηλαδή ένας αστέρας, στον οποίο η ύλη είναι τόσο συμπυκνωμένη, ώστε ένα κουταλάκι τσαγιού θα ζύγιζε εκεί περίπου δέκα εκατομμύρια τόνους”.

Τέλος, ο Βρετανός καθηγητής συμπλήρωνε ότι τα μυστηριώδη σήματα ήταν πιθανό να παράγονταν από τις παλμικές κινήσεις των ουδετερονίων, όταν ένα άστρο που πεθαίνει, αρχίζει να διαλύεται.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 01/03/1968…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 01/03/1968
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 01/03/1968
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments