Η αποστολή του Βαρόνου Mountain για τη σύλληψη του “Τέρατος του Λοχ Νες”, το 1934…

Η αποστολή του Βαρόνου Mountain για τη σύλληψη του "Τέρατος του Λοχ Νες", το 1934...

Το 1934, ο Άγγλος Βαρόνος Sir Edward Mortimer Mountain, τρανός επιχειρηματίας της χώρας του στον χώρο των ασφαλίσεων, ο οποίος μάλιστα έμεινε γνωστός επειδή αρνήθηκε να ασφαλίσει τον Τιτανικό στο τραγικό παρθενικό του ταξίδι, αποφάσισε να κυνηγήσει και να συλλάβει το πολυθρύλητο “Τέρας του Λοχ Νες”, για την ύπαρξη του οποίου δεν αμφέβαλε ούτε στιγμή.

Αρχικά, στρατολόγησε αρκετούς νεαρούς, οι οποίοι, για πέντε εβδομάδες, εναλλασσόμενοι ανά τέσσερις ώρες, ανέμεναν με φωτογραφικές μηχανές στα χέρια να φωτογραφίσουν το περίφημο θηρίο.

Επειδή αυτό δεν απέδωσε καρπούς, ο Βαρόνος Mountain ναύλωσε δύο βενζινόπλοια, τα οποία έφεραν ισχυρό πομπό ασυρμάτου και ηλεκτρικές μηχανές παραγωγής ρεύματος διακοσίων βολτ, με σκοπό να περιφέρονται στη λίμνη, ώστε να εντοπίσουν το υδάτινο θεριό.

Κατόπιν, με τη χρήση ενός χοντρού σύρματος, μήκους τετραπλάσιου του βάθους της σκωτσέζικης λίμνης, σκόπευαν να ηλεκτροπλήξουν το “Τέρας του Λοχ Νες”, ώστε να αναδυθεί αναίσθητο στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, με χοντρά και ανθεκτικά δίχτυα, θα το μετέφεραν στην ακτή.

Η αποστολή του διάσημου Άγγλου Βαρόνου, προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει το μυστηριώδες “Τέρας του Λοχ Νες” κατά το έτος 1934 δεν ευδοκίμησε. Πολλοί επέμεναν να πιστεύουν ότι απλώς το τέρας συνέχιζε να ζει στα νερά της λίμνης, έχοντας ξεφύγει από την παγίδα που του είχαν στήσει.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 29/07/1934…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 29/07/1934
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 29/07/1934
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments