Κλειώ Γεωργίου – Το πρωτοφανές μέντιουμ με τις τηλεκινητικές ιδιότητες…

Κλειώ Γεωργίου - Το πρωτοφανές μέντιουμ με τις τηλεκινητικές ιδιότητες...
5
(1)

Ένα μέντιουμ με καταπληκτικές τηλεκινητικές ιδιότητες επρόκειτο να παρουσιαστεί ενώπιον των εκπροσώπων του αθηναϊκού Τύπου, τον Ιούνιο του 1932.

Το όνομα του μέντιουμ ήταν Κλειώ Γεωργίου. Η επίδειξη των απαράμιλλων ικανοτήτων της πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, παρουσία είκοσι και πλέον δημοσιογράφων.

Κλειώ Γεωργίου
Κλειώ Γεωργίου

Η Κλειώ είχε ήδη εξεταστεί σε σχολαστικά και επανειλημμένα πειράματα από τους έγκριτους Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χόνδρο, Αθανασιάδη και Αιγινήτη, οι οποίοι είχαν διαπιστώσει τον ιδιαίτερο ψυχοδυναμισμό της.

Πριν αρχίσουν τα πειράματα με τη δεσποινίδα Γεωργίου, οι δημοσιογράφοι έκαναν πειράματα μεταβίβασης της σκέψης με τα παρευρισκόμενα μέντιουμ Ευαγγελία Δεληβοριά, Μπεμπέκα Κλωτάκη, Ανδρονίκη Χαλκιαδάκη, μερικά από τα οποία, μάλιστα, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Ένας από τους δημοσιογράφους, εξαιρετικά δύσπιστος, είπε στο μέντιουμ, που βρισκόταν ήδη εν υπνώσει:

-Παρακολουθήστε τη σκέψη μου και προσπαθήστε να μου πείτε πού βρίσκομαι νοερά.

-Βρίσκεστε στην οδό Πανεπιστημίου. Τώρα στρίβετε στην οδό Ασκληπιού. Φτάνετε σε μια σιδερένια πόρτα, στον αριθμό 201.

Πράγματι, όλα ήταν απολύτως ακριβή.

Ο ίδιος δημοσιογράφος ζήτησε από το μέντιουμ να του πει τα κάπως εξεζητημένα ονόματα των δύο αδελφών του, τα οποία εκείνος επαναλάμβανε στο μυαλό του.

Το μέντιουμ σε λίγο πρόφερε:

-Ήβη και Ευρυδίκη…

Μετά από μερικά λεπτά, μπήκε στον χώρο η Κλειώ Γεωργίου. Ο Άγγελος Τανάγρας, Πρόεδρος της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών και πατέρας της Παραψυχολογίας στην Ελλάδα, εξήγησε στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους ότι τα συγκεκριμένα πειράματα δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με την αθανασία της ψυχής, αλλά και ούτε με τους νεκρούς.

Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 - 05/02/1971)
Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 – 05/02/1971)

Επρόκειτο μόνο να διαπιστωθεί ότι στο ζωντανό ανθρώπινο σώμα υπάρχει μια ενέργεια, μια άυλη δύναμη η οποία έχει υλικές επιδράσεις. Η δύναμη αυτή ήταν ακόμη ανεξερεύνητη και δεν ήταν ούτε ηλεκτρισμός ούτε μαγνητισμός, όπως είχαν αποδείξει τα πειράματα που είχαν διεξαχθεί στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα φαινόμενα που διαδραματίστηκαν μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου ήταν χειροπιαστά. Το εξεταζόμενο μέντιουμ Κλειώ Γεωργίου, που είχε προηγουμένως αυτοϋπνωτιστεί, πλησίασε τα γυμνά της χέρια πάνω από τη μαγνητική βελόνα, η οποία είχε ήδη τοποθετηθεί πάνω σ’ ένα τραπέζι.

Η μαγνητική βελόνα μετακινήθηκε στην αρχή ελαφρά, κατόπιν, όμως, περισσότερο και στο τέλος, διέγραφε ολόκληρους κύκλους, ακολουθώντας τα χέρια του μέντιουμ.

Η Κλειώ Γεωργίου, κατά τη διεξαγωγή του πειράματος μετακίνησης της μαγνητικής βελόνας
Η Κλειώ Γεωργίου, κατά τη διεξαγωγή του πειράματος μετακίνησης της μαγνητικής βελόνας

Στη συνέχεια, οι δημοσιογράφοι έφεραν τη μαγνητική βελόνα πάνω από το κεφάλι της Κλειούς και αργότερα, σε άλλα μέρη του σώματός της. Το φαινόμενο επαναλαμβανόταν αμείωτο. Η βελόνα παρεξέκλινε από την κανονική της θέση.

Μα, όλοι τους ανέμεναν με ανυπομονησία να δουν και τη μετακίνηση αντικειμένων εντός του δωματίου, όπως τους είχε προαναγγείλει ο Άγγελος Τανάγρας. Το μέντιουμ βρισκόταν σε διέγερση και το φαινόμενο ήταν πιθανόν να εμφανιστεί από στιγμή σε στιγμή.

Ξαφνικά, μπροστά στα μάτια τους, η χαλκογραφία του Λόρδου Βύρωνα, που κοσμούσε τον τοίχο ένα περίπου μέτρο πάνω από το μέντιουμ, ανασηκώθηκε αρκετά και χτύπησε με δύναμη πάνω στον τοίχο.

Η χαλκογραφία αυτή κρεμόταν από ένα απλό καρφάκι, ενώ κοντά δεν υπήρχε κάποιο άλλο αντικείμενο. Οι δημοσιογράφοι πλησίασαν, περιεργάστηκαν το κάδρο, έλεγξαν το πίσω μέρος του, καθώς και τη μικρή οπή όπου έμπαινε το καρφί, αλλά δεν εντόπισαν τίποτε το ύποπτο.

Η έκπληξή τους κορυφώθηκε, όταν, ύστερα, η ίδια χαλκογραφία ανασηκώθηκε και πάλι, δίχως να ξεκρεμαστεί και χτύπησε για δεύτερη φορά στον τοίχο, κάνοντας έναν δυνατό κρότο.

Ο Άγγελος Τανάγρας διηγήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου διάφορα παράδοξα περιστατικά, που είχαν συμβεί στην Κλειώ. Κάποια στιγμή, που η Κλειώ έτρωγε ανόρεχτα το κρέας της, σκέφτηκε ότι θα ήταν πολύ προτιμότερο εάν είχε τις πατάτες, οι οποίες βρίσκονταν στο διπλανό πιάτο για την αδελφή της.

Οι συνδαιτυμόνες της είδαν συγκλονισμένοι να υψώνεται το πιάτο με τις πατάτες εντελώς μόνο του μυστηριωδώς και να αδειάζει το περιεχόμενό του μέσα στο πιάτο του μέντιουμ.

Η αφήγηση του περιστατικού εξέπληξε τους δημοσιογράφους κι ένας από αυτούς παρατήρησε:

-Μα, δεσποινίς, εσείς είστε επικίνδυνη για όσους σας προσεγγίζουν! Αλίμονο αν μπορείτε να αποκτάτε όσα επιθυμείτε με αυτόν τον τρόπο!

Για την Κλειώ Γεωργίου, αυτό το πρωτοφανές μέντιουμ με τις τηλεκινητικές ιδιότητες, είχαν γραφτεί πολλά, όχι μόνο σε ελληνικά έντυπα, αλλά και σε γερμανικά και ουγγρικά. Παρόμοιο μέντιουμ που να μπορεί να κινεί αυτοβούλως αντικείμενα υπό πλήρες φως και υπό τον αυστηρό έλεγχο έγκυρων και αξιόπιστων επιστημόνων, ήταν εντελώς σπάνιο.

Ήδη οι ξένες εταιρείες ψυχικών ερευνών είχαν ζητήσει να μεταβεί η Κλειώ στο Λονδίνο και στο Βερολίνο, για να εκτελέσουν και εκεί αντίστοιχα πειράματα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 04/06/1932…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Η ΒΡΑΔΥΝΗ", στις 04/06/1932
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 04/06/1932

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments