Η γυναίκα που διάβαζε τις σκέψεις των ανθρώπων και τις μετέτρεπε σε εικόνες…

Η γυναίκα που διάβαζε τις σκέψεις των ανθρώπων και τις μετέτρεπε σε εικόνες...

Το 1964, η κάτοικος του Λένινγκραντ, Λινέλ Κουλάγκιν, ηλικίας 37 ετών, επέδειξε ενώπιον επιστημόνων μια καταπληκτική ικανότητα να “διαβάζει” με δεμένα μάτια και να “βλέπει” εικόνες, τις οποίες οι άνθρωποι είχαν στη σκέψη τους. Την είδηση αυτή δημοσίευε η εφημερίδα του Λένινγκραντ “Σμένα”.

Οι επιστήμονες που εξέτασαν τη γυναίκα αυτή, απομνημόνευσαν μερικά γεωμετρικά σχήματα, τα οποία ανακάλυψε με ακρίβεια η Κουλάγκιν. Το 70% των απαντήσεών της ήταν ορθές.

Μάλιστα, υπεβλήθη και σε μια άλλη δοκιμασία. Έβαλαν μέσα σ’ έναν φάκελο, μαύρου χρώματος, μερικά χρωματιστά φύλλα χαρτιού. Η Λινέλ Κουλάγκιν είπε στους επιστήμονες ότι έπρεπε να μην αγνοούν το χρώμα των φύλλων, ώστε να το διαβάσει στα πρόσωπά τους. Από τα έξι χρωματιστά χαρτόνια, αναγνώρισε με επιτυχία το χρώμα των τεσσάρων.

Ο Καθηγητής Βασίλιεφ, ο οποίος ασχολούνταν για περισσότερο από τριάντα χρόνια με την παραψυχολογία, δήλωσε:

-Στεκόμαστε περιδεείς μπροστά σε αυτό το περίεργο επιστημονικό φαινόμενο. Δεν παρατήρησα ποτέ άλλοτε ένα τόσο εκπληκτικό φυσικό δώρο.

Η γυναίκα που διάβαζε τις σκέψεις των ανθρώπων και τις μετέτρεπε σε εικόνες, αποτελούσε ένα παράδοξο αίνιγμα για τους επιστήμονες, το οποίο ήθελαν διακαώς να λύσουν.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 19/01/1964…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 19/01/1964
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 19/01/1964
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments