Το φριχτό στοίχειωμα του συνοικισμού Συγγρού, το 1928 (Μέρος 34ο)…

Το φριχτό στοίχειωμα του συνοικισμού Συγγρού, το 1928 (Μέρος 34ο)…

Ο δημοσιογράφος Κώστας Φαλτάιτς μαζί με τον πνευματιστή Χρήστο Δημάρατο έφτασαν με τρένο στον Πύργο το βράδυ της 11ης Απριλίου του 1928. Διανυκτέρευσαν εκεί και ζήτησαν πληροφορίες για τη Χαρίκλεια Νικολακοπούλου ή Βλάχου από πρόσωπα που γνώριζαν την υπόθεση και νωρίς το πρωί της επομένης μετέβησαν στο χωριό.

Ο Δημάρατος σκόπευε να εξετάσει τα φαινόμενα αυτά. Θα ζητούσε όχι μόνο να τα εξακριβώσει, αλλά και να τα αναπαράγει. Στην περίπτωση, μάλιστα, που η Χαρίκλεια ήταν πράγματι προικισμένη με τηλεκινητικές, υλοποιητικές, διορατικές, ανυψωτικές και αποσυνθετικές ιδιότητες, θα προσπαθούσε μαζί με τον κύριο Φαλτάιτς να την πείσουν να τους ακολουθήσει πίσω στην Αθήνα, ώστε να συνεχίσουν τα διάφορα πειράματά τους.

Παράλληλα, η υπόθεση του στοιχειωμένου σπιτιού στον συνοικισμό Συγγρού άνοιξε τον δρόμο της επιστημονικής έρευνας, μιας ολοκληρωμένης έρευνας που πρώτη φορά συνέβαινε στην Ελλάδα. Μιας έρευνας που κινήθηκε συντονισμένα προς πολλές και ποικίλες κατευθύνσεις, με μοναδικό σκοπό την αναζήτηση της αλήθειας.

Η εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ” ανέμενε, λοιπόν, με μεγάλη ανυπομονησία τις ανταποκρίσεις των απεσταλμένων της από την περιοχή του Πύργου.

Συνεχίζεται…

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 12/04/1928…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Η ΒΡΑΔΥΝΗ", στις 12/04/1928
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 12/04/1928
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments