Δρ. Mansfield Robinson – Η απόπειρα επικοινωνίας με τον Άρη, το 1928…

Δρ. Mansfield Robinson - Η απόπειρα επικοινωνίας με τον Άρη, το 1928...
0
(0)

Τον Οκτώβριο του 1928, ολόκληρος ο επιστημονικός κόσμος της Αγγλίας ανέμενε εναγωνίως ένα επιστημονικό γεγονός, για το οποίο άλλωστε είχαν γίνει επανειλημμένες απόπειρες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Για μια ακόμα φορά θα γινόταν απόπειρα επικοινωνίας του πλανήτη μας με τον πλανήτη Άρη. Έτσι, ο ραδιοτηλεγραφικός σταθμός του Rugby, στο Warwickshire, είχε επιφορτιστεί με το καθήκον να αποστείλει στον Άρη ένα ραδιοτηλεγράφημα αποτελούμενο από πέντε λέξεις. Συγχρόνως, είχε εγκατασταθεί ειδικός δέκτης για τη λήψη της απάντησης στο Saint Albans, στο Hertfordshire.

Mansfield Robinson (1865 - 1940)
Mansfield Robinson (1865 – 1940)

Ο άνθρωπος που είχε προκαλέσει όλον αυτόν τον επιστημονικό θόρυβο ήταν ο Δρ. Mansfield Robinson, ένας Λονδρέζος δικηγόρος, ο οποίος είχε επιφορτίσει τον ραδιοτηλεγραφικό σταθμό του Rugby με την αποστολή ενός συμβολικού τηλεγραφήματος αποτελούμενου από πέντε λέξεις προς τον Άρη.

Η αποστολή του ραδιοτηλεγραφήματος θα γινόταν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου του 1928. Η επίδοση του ραδιοτηλεγραφήματος θα γινόταν στις 02:15 και η αποστολή έπειτα από ένα τέταρτο, με κύματα μήκους 18.500 μέτρων.

Εν τω μεταξύ, στις 02:45 ακριβώς, ειδικοί μηχανικοί, που ανήκαν στη ραδιοτηλεγραφική υπηρεσία του Λονδίνου, θα ανέμεναν στο Saint Albans, μέσω ειδικού δέκτη, όλα τα ραδιοτηλεγραφήματα από τους διάφορους σταθμούς με κύματα μήκους 30.000 μέτρων. Τα ραδιοτηλεγραφήματα αυτά, μεταξύ των οποίων υπήρχε η ελπίδα ότι θα περιλαμβανόταν και η απάντηση από τους κατοίκους του Άρη, θα διαβιβάζονταν στον Δρ. Robinson.

Ο Mansfield Robinson ήταν προ πολλού γνωστός στον επιστημονικό κόσμο της Αγγλίας, αφού είχε ασχοληθεί και άλλοτε με το ζήτημα της επικοινωνίας με τον Άρη. Η πεποίθησή του ότι η συνεννόηση αυτή ήταν δυνατή, ενισχυόταν από το γεγονός ότι ο ίδιος, όπως υποστήριζε, είχε καταφέρει να επικοινωνήσει τηλεπαθητικά με μια γυναίκα, κάτοικο του πλανήτη Άρη! Κατά τη διάρκεια των τηλεπαθητικών αυτών επικοινωνιών, είχε πεισθεί ότι ήταν εφικτή η ραδιοτηλεγραφική επικοινωνία.

Δεν υπήρχε, βέβαια, η αμφιβολία ότι οι κάτοικοι του Άρη δεν θα καταλάβαιναν τη σημασία του τηλεγραφήματος του Δρ. Robinson, αλλά όπως ο ίδιος βεβαίωνε, λόγω του ανώτερου από του δικού μας πολιτισμού, θα απαντούσαν με σήματα Μορς, ένα σύστημα το οποίο θα έπρεπε να τους ήταν προ πολλού γνωστό.

Ο Δρ. Robinson, μάλιστα, έφτανε στο σημείο να προβλέψει και τα σημεία με τα οποία θα απαντούσαν οι κάτοικοι του Άρη. Τα σημεία αυτά είχαν ήδη γραφτεί και κλειστεί από τον ίδιο εντός φακέλου, ο οποίος θα ανοιγόταν μετά την απάντηση, για να συγκρίνουν αν θα ήταν όμοια!

Ο Δρ. Robinson είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν να στείλει ραδιοτηλεγράφημα στον πλανήτη Άρη από τον ραδιοτηλεγραφικό σταθμό του Rugby και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, είχε λάβει απάντηση εντός ολίγων λεπτών. Επειδή, όμως, το γεγονός δεν είχε γίνει πιστευτό, αποφάσισε να επαναλάβει την απόπειρα για μια ακόμα φορά, προκειμένου να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 25/10/1928…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΣΚΡΙΠ", στις 25/10/1928
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΣΚΡΙΠ”, στις 25/10/1928

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments