Η πρώτη απόπειρα δημιουργίας τεχνητής ζωής…

Η πρώτη απόπειρα δημιουργίας τεχνητής ζωής…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Πάταγο προκάλεσε σ’ ολόκληρο τον κόσμο η είδηση σχετικά με τη νέα, τεράστια επιστημονική επιτυχία του Ιταλού καθηγητή Ντανιέλε Πετρούτσι, ο οποίος κατόρθωσε να δημιουργήσει τεχνητή ζωή, δηλαδή ανθρώπινο έμβρυο που έζησε έξω από το ανθρώπινο σώμα για περίπου δύο μήνες.
Το καταπληκτικό αυτό πείραμα διεξήχθη το 1961, στη Μπολόνια της Ιταλίας, από τον καθηγητή Πετρούτσι, ο οποίος είχε στο πλευρό του την πολύτιμη συνεργάτιδά του Δόκτορα Λάουρα Ντι Πάουλι.

Ντανιέλε Πετρούτσι (1923 - 1973)
Ντανιέλε Πετρούτσι (1923 – 1973)

Το «μωρό» του καθηγητή, που θύμιζε στους ανθρώπους τη μυθολογική γέννηση της θεάς Αθηνάς από το κεφάλι του Δία, ακολούθησε τη μυστηριώδη διαδικασία ζωής για εξήντα ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφάλισε στον διαπρεπή Ιταλό επιστήμονα, εκτός από τον παγκόσμιο θαυμασμό, και το βραβείο της «Ιταλικής Εβδομάδας», που οργανώθηκε στη Ρώμη, για την επιστημονική ταινία: «Η γέννηση και η ζωή ενός ανθρώπινου εμβρύου μέχρι τον δεύτερο μήνα».

Το όνομα του καθηγητή Ντανιέλε Πετρούτσι έγινε ευρέως γνωστό στις 13 Ιανουαρίου του 1961. Ο διακεκριμένος επιστήμονας ήταν όχι μόνο άριστος βιολόγος, αλλά ταυτοχρόνως χειρουργός, παθολόγος και φωτογράφος μεγάλης αξίας.

Για πολλούς μήνες, ο Πετρούτσι μαζί με τους συνεργάτες του, κατάφερε να σημειώσει καταπληκτικές προόδους στη λύση του προβλήματος της δημιουργίας ζωής (γονιμοποίηση επί της υάλου). Τελικά, επέτυχε τη γονιμοποίηση ωαρίου μέσα στον δοκιμαστικό σωλήνα, θέτοντάς το σε επαφή με σπερματοζωάριο.

Ο Δρ. Πετρούτσι μαζί με τη συνεργάτιδά του, Δρ. Λάουρα Ντι Πάουλι
Ο Δρ. Πετρούτσι μαζί με τη συνεργάτιδά του, Δρ. Λάουρα Ντι Πάουλι

Για είκοσι επτά ημέρες, το πρώτο τεχνητό ανθρώπινο έμβρυο έζησε έξω από το φυσιολογικό περιβάλλον, τη μήτρα, προκαλώντας τους κεραυνούς της Εκκλησίας, η οποία διατράνωνε ότι η γέννηση του ανθρώπου αποτελεί θείον μυστήριον, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις της προς τους βιολόγους.

Ο Ιταλός επιστήμονας, στις κατηγορίες του Βατικανού, απάντησε θυμωμένα: «Δε δημιούργησα έναν Φρανκενστάιν! Απλά κάνω επιστήμη!»

Σε δεύτερο επίπεδο, ο Ντανιέλε Πετρούτσι ασχολήθηκε με ένα ακόμη λεπτό θέμα, δηλαδή πώς να επιβιώσει ένα ανθρώπινο έμβρυο για πολλούς μήνες. Έτσι, κατόρθωσε να δημιουργήσει τεχνητώς, μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα, τις προϋποθέσεις που υφίστανται στο σώμα της μητέρας.

Ο ειδικός φωτογραφικός εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για το πείραμα
Ο ειδικός φωτογραφικός εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για το πείραμα

Για να παρακολουθήσει και να μελετήσει την εξέλιξη του εμβρύου, την εμφάνιση των πρώτων οργανικών κέντρων, του ήπατος, του εγκεφάλου κλπ., ο καθηγητής Πετρούτσι εγκατέστησε φωτογραφικό μηχάνημα, που αποτύπωνε στο φιλμ την καταπληκτική αυτή εξέλιξη και πορεία. Αυτό ακριβώς το φιλμ βραβεύτηκε στη Ρώμη, το οποίο είχε κεφαλαιώδη σημασία για τη διαφώτιση του μυστηρίου της ζωής.

Ο καθηγητής Ντανιέλε Πετρούτσι ήλπιζε ότι η ανακάλυψή του θα βοηθούσε στην καταπολέμηση ανίατων ασθενειών, όπως ο καρκίνος και ότι θα ήταν κάποια στιγμή εφικτό να καλλιεργηθούν ανθρώπινα όργανα, ώστε να πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις σε πάσχοντες ανθρώπινους οργανισμούς.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 20/05/1961…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 20/05/1961
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 20/05/1961

Σχετικά άρθρα

Φάντασμα προκαλεί την ματαίωση γάμου… "Το φάντασμα του πατέρα μου!" και φεύγει τρέχοντας από την εκκλησία...
Ιπτάμενοι δίσκοι πάνω από το Μιλάνο, το 1950… Τη νύχτα της 2ας Μαΐου του 1950, ένα περίεργο περιστατικό συγκλόνισε το Μιλάνο της...Ιταλίας..
Το Σύνδρομο της «Ωραίας Κοιμωμένης»… Οι γιατροί μελετούσαν με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον την περίπτωσή της, που...αποτελούσε μια κατάσταση μεταξύ ζωής και θανάτου και αγωνίζονταν να την...αποσπάσουν από τον λήθαργό της...
Μαζικές εμφανίσεις Α.Τ.Ι.Α. στην Ιταλία… Δύο ψαράδες στο Φορλάνι είδαν επίσης το αντικείμενο, που όπως είπαν, είχε σχήμα V...
Τηλεκινητικά φαινόμενα στο Τορίνο… Η πρώτη διαπίστωση την οποία έκαναν οι δύο δημοσιογράφοι, ήταν ότι οι πολυέλαιοι...του διαμερίσματος κινούνταν χωρίς να υπάρχει κάποιος εμφανής λόγος...
Τρία Α.Τ.Ι.Α. πάνω από τη Μόντενα της Ιταλίας, το 1950… Μάλιστα, πάνω από τη Μόντενα, δύο από τα αυτά τα μυστηριώδη πτητικά μηχανήματα...έσπασαν τον ενιαίο σχηματισμό τους, καθώς κατευθύνθηκαν...
Ο περίφημος αιγυπτιακός “Πάπυρος Ebers” με τα ιατρικά μυστικά… Ο περίφημος "Πάπυρος Ebers" οφείλει το όνομά του στον Γερμανό αιγυπτιολόγο Georg Moritz...Ebers, ο οποίος τον ανακάλυψε τον χειμώνα του 1873-1874...
Πλήθος μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων πάνω από τη Γαλλία και την Ιταλία, το 1954…... Εξάλλου, την ίδια χρονική περίοδο, μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα, διαφόρων...σχημάτων και μεγεθών, είχαν θεαθεί από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες και στην...Ιταλία...
Ένας σκυλάνθρωπος στην Αθήνα το 1903… Περιέγραφε τον "σκυλάνθρωπο" ως κοντό, αλλά εύρωστο. Όλο το πρόσωπό του ήταν...καλυμμένο από μακριές, λεπτές και ξανθές τρίχες σαν μετάξι...
Η απαγωγή από εξωγήινους που συντάραξε την Ιταλία… "Είχαν κίτρινα τριγωνικά μάτια, πράσινο δέρμα και στις παρειές τους είχαν αγκάθια....Όταν μιλούσαν, ένα πράσινο φως έβγαινε από το στόμα τους"...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.