Η απόπειρα επικοινωνίας του Harry Price με τον Άρη, το 1932…

Η απόπειρα επικοινωνίας του Harry Price με τον Άρη, το 1932...

Τον Νοέμβριο του 1932, μια ομάδα Άγγλων επιστημόνων προετοίμαζε την πρώτη σοβαρή απόπειρα εκπομπής τηλεγραφικών σημάτων Μορς από την κορυφή Jungfrau των Ελβετικών Άλπεων.

Ήδη κατασκευαζόταν ένα τεράστιο μηχάνημα αποτελούμενο από τρεις μεγάλους προβολείς, οι οποίοι θα εξέπεμπαν ταυτοχρόνως προς τον πλανήτη Άρη τρεις ακτίνες φωτός συνολικής έντασης 15 δισεκατομμυρίων κεριών!

Το καταπληκτικό αυτό τεχνητό φως, όμοιο του οποίου δεν είχε ξαναδεί ανθρώπινο μάτι, θα διένυε απόσταση 55 εκατομμυρίων χιλιομέτρων περίπου, προκειμένου να φτάσει μέχρι τον γειτονικό μας πλανήτη.

Ο Harry Price του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικών Ερευνών του Λονδίνου ήταν βέβαιος ότι τα σήματα θα έφταναν μέχρι τον Άρη και θα γίνονταν αντιληπτά από τους κατοίκους του, εάν φυσικά υφίσταντο και εκείνοι, με τη σειρά τους, θα προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να απαντήσουν, ώστε να δείξουν σημεία ζωής.

Harry Price (17/01/1881 - 29/03/1948)
Harry Price (17/01/1881 – 29/03/1948)

Ο Άγγλος επιστήμονας πρόσθετε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα ανέμεναν εναγωνίως την προσδοκώμενη ανταπόκριση στο κάλεσμά τους από τους πιθανούς κατοίκους του Κόκκινου Πλανήτη, παραμένοντας στην ελβετική κορυφή των Άλπεων, Jungfrau.

Εν τω μεταξύ, όλα τα τηλεσκόπια των μεγάλων αστεροσκοπείων παγκοσμίως θα ήταν στραμμένα προς τον Άρη από την έναρξη του μεγαλεπήβολου αυτού πειράματος.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 09/11/1932…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Η ΒΡΑΔΥΝΗ", στις 09/11/1932
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 09/11/1932
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments