Το ύστατο πνευματιστικό κάλεσμα στον Harry Houdini…

Το ύστατο πνευματιστικό κάλεσμα στον Harry Houdini...

O Edward Saint, γνωστός μάγος, διάδοχος της τέχνης του μεγάλου Harry Houdini, αλλά και μάνατζερ, όσο και προστάτης της περίλυπης χήρας του, συγκάλεσε μια πνευματιστική συνεδρίαση, ανήμερα της γιορτής του Halloween, στις 31 Οκτωβρίου του 1936, με σκοπό να καλέσει το πνεύμα του Μεγάλου Houdini και να συνομιλήσουν.

O Edward Saint μαζί με την Bess Houdini
O Edward Saint μαζί με την Bess Houdini

Η χήρα του σπουδαίου αυτού θαυματοποιού, η Bess Houdini, λαχταρούσε να επικοινωνήσει με τον αγαπημένο της σύζυγο, που ήταν ήδη νεκρός για δέκα χρόνια. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τον τραγικό θάνατό του, χρησιμοποίησε κάθε αξιοσέβαστο και μη μέντιουμ, ώστε να κατορθώσει να ακούσει έστω και μια του λέξη από το Υπερπέραν. Τελικά, η έσχατη πνευματιστική αυτή απόπειρα πραγματοποιήθηκε στην ταράτσα του περίφημου ξενοδοχείου Knickerbocker, στο Hollywood.

Η σεάνς, που πραγματοποιήθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου Knickerbocker, στο Hollywood
Η σεάνς, που πραγματοποιήθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου Knickerbocker, στο Hollywood

Σε μια προγενέστερη συνεδρίαση πνευματιστών, στην οποία η Bess Houdini ήταν απούσα, το μέντιουμ ορκιζόταν ότι ο Μεγάλος Houdini του είχε δώσει μια ρητή εντολή. Διέταζε τη σύζυγό του να παραδώσει στον εν λόγω πνευματιστικό κύκλο όλα του τα πολύτιμα χειρόγραφα, στα οποία εξηγούσε λεπτομερώς την ακολουθία των μαγικών του τεχνασμάτων.

Η Bess δέχτηκε, λοιπόν, να συμμετάσχει στο ύστατο αυτό πνευματιστικό κάλεσμα του Harry, αλλά συγχρόνως προσκάλεσε τρεις επιστήμονες, πέντε φωτογράφους και τέσσερις χειριστές μηχανών ραδιοφωνικής λήψης και εκπομπής. Έτσι, εάν το πνεύμα του παρουσιαζόταν, τότε θα φωτογραφιζόταν και τα λόγια του θα ακούγονταν σ’ ολόκληρη την Αμερική.

Bess Houdini (23/01/1876 - 11/02/1943)
Bess Houdini (23/01/1876 – 11/02/1943)

Επ’ ουδενί, όσο κι αν πίστευε στον Πνευματισμό, δε θα άφηνε να εκμεταλλευτούν το κληροδότημα του άντρα της. Αυτή τη φορά, ήταν αποφασισμένη είτε να τον δει και να του μιλήσει, είτε να βάλει, επιτέλους, ένα τέλος σ’ αυτήν την αέναη αναζήτηση της επικοινωνίας με τον πολυαγαπημένο της νεκρό, που την κατέβαλε ολοένα και πιο πολύ.

Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του μέντιουμ, το πνεύμα του κορυφαίου μάγου όλων των εποχών δεν εμφανίστηκε. Αντί της πολυαναμενόμενης φωνής του Harry Houdini, ακούστηκε η φωνή της χήρας του, που είπε κοφτά: “Ανάψτε τα φώτα! Ο Houdini δε θα έρθει”.

Harry Houdini (24/04/1874 - 31/10/1926)
Harry Houdini (24/04/1874 – 31/10/1926)

O Edward Saint, ο οποίος προφανώς ορεγόταν τα σπάνια αυτά χειρόγραφα με τα ερίτιμα μυστικά, απέμεινε απαρηγόρητος.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 08/11/1936…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 08/11/1936
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 08/11/1936
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments