Το μέντιουμ της Βουδαπέστης με τα μάτια Rontgen…

Το μέντιουμ της Βουδαπέστης με τα μάτια Rontgen...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Το 1925, μια εφημερίδα της Βουδαπέστης δημοσίευε πληροφορίες για ένα γνωστό μέντιουμ της εποχής, την περίφημη Μαντάμ Β…, της οποίας η κολοσσιαία επιτυχία αποτελούσε το αποκλειστικό αντικείμενο όλων των συνομιλιών της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Μαντάμ Β… ήταν μια πολύ συμπαθητική κυρία, μετρίου αναστήματος, που φορούσε συνήθως μαύρες τουαλέτες και περιδέραια από μαργαριτάρια. Η συντηρητική εξωτερική της εμφάνιση δεν πρόδιδε καθόλου την παράξενη ιδιότητά της.

Η αίθουσα υποδοχής της οικίας της ήταν πάντοτε πλήρης από ασθενείς, αλλά και περίεργους, οι οποίοι έρχονταν να συμβουλευθούν την «Κυρία με τα μάτια Rontgen», καθώς χρησιμοποιούσε τα μάτια της, όπως ακριβώς και οι ακτίνες Χ (ακτίνες Rontgen). Οι επισκέψεις αυτές ξεκινούσαν από νωρίς το πρωί και παρατείνονταν μέχρι αργά το βράδυ.

Η Μαντάμ Β… αρκούσε να ρίξει ένα βλέμμα της στους ασθενείς, κατόπιν έκλεινε τα βλέφαρά της και έβλεπε με απίστευτη ακρίβεια τι συνέβαινε μέσα στον κάθε οργανισμό, σαν να τον περνούσε η ίδια από ακτίνες Χ. Οι ιατροί της εποχής της αδυνατούσαν να κατανοήσουν την αλλόκοτη αυτή ιδιότητα και τηρούσαν σιγή επί της μυστηριώδους αυτής υπόθεσης.

Πάντως, οι νοσούντες ένιωθαν να έχουν λύσει το πρόβλημά τους. Κάθε ημέρα επισκέπτονταν την ιδιαίτερη αυτή γυναίκα πενήντα με εξήντα άτομα κάθε ηλικίας, ώστε να τους γνωματεύσει την πάθηση από την οποία υπέφεραν. Η ίδια, άλλωστε, ισχυριζόταν ότι η ικανότητά της αυτή ήταν δώρο Θεού και πρόσφερε αφειδώς την πολύτιμη βοήθειά της.

Αντιλήφθηκε το χάρισμά της πριν από δεκαετίες. Μια ημέρα την είχε επισκεφτεί ένας δικηγόρος, φίλος της οικογένειας. Μετά το γεύμα, ενώ όλοι τους ήταν συγκεντρωμένοι γύρω από το τραπέζι, η Μαντάμ Β… παρατήρησε τον δικηγόρο προσεκτικά και συνειδητοποίησε ότι το βλέμμα της μπορούσε να εισδύσει μέσα στο σώμα του και να δει ευκρινώς τον οργανισμό του. Ανακοίνωσε, ύστερα, το φαινόμενο στον σύζυγό της, ο οποίος την ειρωνεύτηκε. Τότε, ένιωσε σαν κάποιος να της ψιθυρίζει μια λατινική φράση, που ήταν το όνομα μιας ασθένειας, αλλά άκουσε καθαρά και την υπόδειξη των μέσων θεραπείας της.

Όταν πληροφόρησε σχετικώς τον δικηγόρο για την ασθένειά του, εκείνος εξέλαβε την όλη υπόθεση ως μια χοντροκομμένη αστειότητα. Μα, η έκπληξή του ήταν τεράστια, όταν μόλις τρεις εβδομάδες αργότερα του παρουσιάστηκαν τα συμπτώματα της ασθένειας, για την οποία τον είχε προειδοποιήσει η γυναίκα με τα μάτια Rontgen. Έτσι, όχι μόνο η ασθένεια, αλλά και η θεραπεία, την οποία του είχε υποδείξει η φίλη του, ήταν ακριβείς.

Η φήμη του μέντιουμ διαδόθηκε ταχύτατα. Μια ημέρα την επισκέφτηκε μια επιφανής αριστοκράτισσα, συνοδευόμενη από τον ιατρό της. Η διάγνωση της Μαντάμ Β… ήταν απολύτως ταυτόσημη με τις ακτίνες Χ, που είχε ήδη κάνει η πλούσια κυρία.

Το μέντιουμ, όμως, απευθύνθηκε ξαφνικά στον θεράποντα ιατρό της αριστοκράτισσας και του είπε ότι ο αριστερός του πνεύμονας είχε ένα τραύμα, ορατό στα διεισδυτικά μάτια της. Τότε, ο ιατρός, κατάπληκτος, αναγνώρισε ότι οι οφθαλμοί Rontgen του μέντιουμ δεν είχαν απατηθεί. Πράγματι, κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε δεχτεί μια σφαίρα στον αριστερό του πνεύμονα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΘΗΝΑΙ», στις 16/05/1925…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΘΗΝΑΙ", στις 16/05/1925
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΘΗΝΑΙ», στις 16/05/1925

Σχετικά άρθρα

Ο Αλή Πασάς, η Μαύρη Μαγεία και η Φιλοσοφική Λίθος… "Ο Αλή Πασάς, μέσα στο σαράι του, είχε ένα μυστικό δωμάτιο, όπου έκρυβε έναν δίσκο,...τοποθετημένο οριζοντίως. Πάνω του ήταν χαραγμένα καβαλιστικά σημεία, της μεγάλης...αραβικής μαγείας..."
Η πνευματιστική φωτογραφία του συγγραφέα Edgar Wallace, που δίχασε την Αγγλία, το 1932… Ο αγαπημένος των Άγγλων δημοσιογράφος, πολεμικός ανταποκριτής, σεναριογράφος και...συγγραφέας Edgar Wallace, που έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ο δημιουργός...
Οι βρυκόλακες της Σλαβονίας… Ο ήλιος του Μαΐου του 1732 πλημμύριζε με το ξανθό του φως την πολυτελή αίθουσα των...ανακτόρων του Βελιγραδίου, όπου ο Δούκας Κάρολος Αλέξανδρος...
Φαντάσματα σε αγροτόσπιτο… Όπως ιστόρησε ο ίδιος, μερικά βράδια η πόρτα και τα παντζούρια του σπιτιού του...χτυπούσαν τόσο δυνατά, αλλά και ρυθμικά, χωρίς να τα αγγίζει κανείς και χωρίς...φυσικά να τα κουνάει ο αέρας...
Ένας σκυλάνθρωπος στην Αθήνα το 1903… Περιέγραφε τον "σκυλάνθρωπο" ως κοντό, αλλά εύρωστο. Όλο το πρόσωπό του ήταν...καλυμμένο από μακριές, λεπτές και ξανθές τρίχες σαν μετάξι...
Ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή από στοιχειωμένο πύργο, το 1936… Η ραδιοφωνική αγγλική εταιρία όρισε για τις 15 Μαρτίου του 1936 να μεταδώσει ζωντανά...σε εκπομπή, μέσω του ραδιοφώνου, τους ανεξήγητους θορύβους...
Ο ερωτικός κόσμος των νεράιδων… Όλα σε αυτόν τον κόσμο είναι δημιουργημένα σε ανώτερες μορφές και ποιότητα...
Τα διάσημα φαντάσματα του Βρετανικού Κοινοβουλίου… Πολλοί εργαζόμενοι της Βουλής επιβεβαίωναν τα λόγια του υπηρέτη, μαρτυρώντας πως...και οι ίδιοι είχαν συναντήσει την κυρία του να περιφέρεται στους διαδρόμους, τη...στιγμή που εκείνη κι ο υπηρέτης της συνομιλούσαν στο διαμέρισμά της...
Συνταρακτική περίπτωση μετεμψύχωσης διδύμων… Οι γονείς των παιδιών, ο Τζον και η Φλόρενς, ισχυρίζονταν ότι οι κόρες τους είχαν..."επιστρέψει από τους νεκρούς"...
Το μέντιουμ που συνομιλούσε με εξωγήινους στην Αθήνα του 1952… "Μοιάζει σαν άνθρωπος, αλλά δεν είναι. Είναι κοντός, ένα μέτρο περίπου."
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.