Μήπως ο άνθρωπος είχε κάποτε τρία μάτια;

Μήπως ο άνθρωπος είχε κάποτε τρία μάτια;

Μήπως ο άνθρωπος είχε κάποτε τρία μάτια; Αυτό το παλαιό ερώτημα επανήρθε στην επικαιρότητα, όταν βρέθηκε αποτύπωμα ανθρώπινου σκελετού σε ανασκαφές στο Ιράκ και χρονολογήθηκε να έχει ηλικία 8.000 ετών.

Ο Άγγλος ανθρωπολόγος Έβετερ, ο οποίος προέβη στην εξέταση του αποτυπώματος, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος σκελετός επιβεβαίωνε την επιστημονική άποψη πως ο άνθρωπος έχει στον εγκέφαλο επίφυση κι έτσι, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, διατηρούμε το τρίτο μάτι, ως κληρονομιά από το μακρινό παρελθόν μας.

Ο καινοτόμος Έβετερ ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι το αποτύπωμα του ανθρώπινου σκελετού ήταν λεπτομερέστατο και θα μπορούσε να ενισχύσει τη μελέτη του ανθρώπινου οργανισμού.

Ακόμη, ισχυριζόταν ότι ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον, η επιστήμη θα δύναται να αναπτύξει ξανά την επίφυση του εγκεφάλου, δια μέσου μιας ειδικής και πρωτοποριακής θεραπείας, με την οποία θα επανεμφανιζόταν το τρίτο μάτι στον άνθρωπο.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 31/08/1963…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ", στις 31/08/1963
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 31/08/1963
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments