Ανακάλυψη αμφίβιου προϊστορικού πλάσματος με τρία μάτια…

Sarcosuchus

Τον Απρίλιο του 1963, η σοβιετική εφημερίδα “Κομσομόλσκαγια Πράβδα” δημοσίευε την είδηση της ανακάλυψης απολιθωμένων σκελετών, οι οποίοι ανήκαν σε ζώα τελείως άγνωστα στους επιστήμονες μέχρι τότε. Η ανακάλυψη των ευρημάτων έγινε στην κοιλάδα του ποταμού Ίντα, της Σοβιετικής Δημοκρατίας του Κόμι, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.

Τα απολιθώματα εντοπίστηκαν στην στοά ενός ορυχείου, όπου βρέθηκαν και πολλά άλλα ίχνη ζωής κατά την παλαιοζωική περίοδο.

Μεταξύ των ευρημάτων περιλαμβάνονταν απολιθωμένα τεμάχια δέρματος και ένα κρανίο του προϊστορικού ζώου “στεγοκέφαλος”, ο οποίος έμοιαζε με γιγαντιαίο κροκόδειλο.

Sarcosuchus, κροκοδειλόμορφο που έζησε πριν από 112 εκατομμύρια χρόνια
Sarcosuchus, κροκοδειλόμορφο που έζησε πριν από 112 εκατομμύρια χρόνια

Βρέθηκε, επίσης και το κρανίο ενός “λαβυρινθόδοντα”, ενός γιγαντιαίου αμφίβιου ζώου, το οποίο είχε τρίτο μάτι στην κορυφή του κρανίου του.

Κατά τους Σοβιετικούς επιστήμονες, τα ανακαλυφθέντα ευρήματα οδηγούσαν στη ριζική αναθεώρηση των επιστημονικών υποθέσεων, σύμφωνα με τις οποίες η εξέλιξη της χλωρίδας και της πανίδας κατά την προϊστορική εποχή γινόταν ανισομερώς, ανάλογα με τις διάφορες γεωγραφικές περιοχές.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 13/04/1963…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", στις 13/04/1963
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 13/04/1963
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments