Ο Αδάμ είχε μία ή δύο γυναίκες στον Παράδεισο;

Ο Αδάμ είχε μία ή δύο γυναίκες στον Παράδεισο;

Με αφορμή έναν πίνακα του 15ου αιώνα, ο οποίος ανήκε στη συλλογή του Αυστριακού μαικήνα των Τεχνών, Κόμη Johann Nepomuk Wilczek και ο οποίος πωλήθηκε κατόπιν στην Αμερική, ανακινήθηκε ένα παλαιό ζήτημα: ο Αδάμ είχε μία ή δύο γυναίκες στον Παράδεισο;

Κόμης Johann Nepomuk Wilczek (07/12/1837 - 27/01/1922)
Κόμης Johann Nepomuk Wilczek (07/12/1837 – 27/01/1922)

Ο πίνακας αυτός αναπαριστούσε τον Αδάμ μεταξύ δύο γυναικών, εκ των οποίων η μία μοιραζόταν με τον Αδάμ ένα μήλο, ενώ η άλλη λάμβανε άλλο μήλο από τον όφι. Η μία ήταν ξανθή και η άλλη μελαχρινή.

Αλλά, ήταν αληθές ότι ο Πρωτόπλαστος ήταν πολύγαμος; Το θέμα αυτό, έγραφε ένας ιστορικός σε ιταλική εφημερίδα, το υποστήριξαν οι Ραββίνοι, οι οποίοι φρονούσαν ότι είχαν πλασθεί δύο γυναίκες. Η μία είχε δημιουργηθεί από πηλό (Κεφ. Α, σελ. 25 της Γένεσης) και η άλλη, από το πλευρό του Αδάμ (Κεφ. Β, στιχ. 21-11 της Γένεσης).

Οι Ραββίνοι έλεγαν, επίσης, πως η πρώτη ονομαζόταν Λίλιθ και η δεύτερη Εύα. Από τη Λίλιθ, ο Αδάμ απέκτησε τη Δεββώρα και τον Κάιν, ενώ από την Εύα, τη Δελβόρα και τον Άβελ.

Ο Αδάμ είχε μία ή δύο γυναίκες στον Παράδεισο; Ήταν ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα, το οποίο είχε προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις και ακόμα μεγαλύτερες αντεγκλήσεις.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 02/08/1930…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 02/08/1930
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 02/08/1930
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments