Ο επιστήμονας που ισχυρίστηκε ότι επισκέφτηκε τον Παράδεισο και την Κόλαση, το 1933…

Ο επιστήμονας που ισχυρίστηκε ότι επισκέφτηκε τον Παράδεισο και την Κόλαση, το 1933…

Ο σκιώδης Φιτζ Σίμονς, επιστήμονας της Νοτίου Αφρικής, όπως τουλάχιστον τον παρουσίαζαν οι αγγλικές εφημερίδες το 1933, ισχυριζόταν ότι το άυλο εγώ του κατάφερε να επισκεφτεί τον Παράδεισο και την Κόλαση, υπό την καθοδήγηση ενός φαντάσματος.

Ο παράδοξος αυτός ισχυρισμός του Φιτζ Σίμονς, παρ’ όλα αυτά, θεωρήθηκε σοβαρός και άξιος μεγάλης προσοχής από τους πνευματιστές της εποχής εκείνης. Επειδή, εν τούτοις, χρειαζόταν και απόδειξη για τα λεγόμενά του, θα ελεγχόταν η αλήθεια στο βρετανικό Ινστιτούτο Ψυχικών Ερευνών, μέσω ενός ισχυρού μέντιουμ.

Το μέντιουμ αυτό θα καλούσε πνεύματα, από τα οποία θα ζητούσε απτές αποδείξεις τόσο από τον Παράδεισο, όσο και από την Κόλαση της εκεί μετάβασης του άυλου εγώ του Σίμονς, το οποίο, μάλιστα, θα συνοδευόταν κι από ένα άλλο πνεύμα.

Μετά την ανακοίνωση του παράξενου αυτού πειράματος στον αγγλικό Τύπο, αναμενόταν μεγάλη κοσμοσυρροή στις αίθουσες του Ινστιτούτου Ψυχικών Ερευνών στο Λονδίνο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 27/09/1933…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 27/09/1933
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 27/09/1933
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments