Ωκεανογράφοι της Σοβιετικής Ένωσης υποστήριζαν ότι ανακάλυψαν την Ατλαντίδα…

Ωκεανογράφοι της Σοβιετικής Ένωσης υποστήριζαν ότι ανακάλυψαν την Ατλαντίδα…

Ωκεανογράφοι της Σοβιετικής Ένωσης υποστήριζαν ότι ανακάλυψαν τη χαμένη ήπειρο της Ατλαντίδας στον βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού, πολλές εκατοντάδες μίλια δυτικά της Πορτογαλίας και στήριζαν την υπόθεσή τους σε φωτογραφίες που πάρθηκαν το 1979.

Ο Αντρέι Μονίν, ο οποίος διηύθυνε τις έρευνες από το σκάφος “Ακαδημαϊκός Κουρτσάτοφ”, ανέφερε ότι οι επιστήμονες στήριζαν την υπόθεσή τους σε μυστηριώδεις κατασκευές, που εμφανίστηκαν σε 460 φωτογραφίες του καταβυθισμένου όρους Αμπέρ στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Αντρέι Μονίν (02/07/1921 - 22/09/2007)
Αντρέι Μονίν (02/07/1921 – 22/09/2007)

“Σε μερικές φωτογραφίες του βορειοανατολικού τμήματος της υποθαλάσσιας βουνοκορφής, οι επιστήμονες διέκριναν ορθογώνια οικοδομήματα. Σε μια από τις φωτογραφίες, μάλιστα, μπορούμε να δούμε ορθογώνιες πλάκες πλάτους ενός μέτρου, που ανυψώνονται από το βάθος”, είχε μεταδώσει το Πρακτορείο Τας, επικαλούμενο τα όσα είχε δηλώσει ο Αντρέι Μονίν στο επιστημονικό περιοδικό “Γη και Σύμπαν”.

“Η θέση των πλακών, ορισμένων μεμονωμένων δοκών, όπως και το κανονικό σχήμα των πλακών που φωτογραφήθηκαν, πιθανόν να καταμαρτυρούν και να αποδεικνύουν την τεχνητή τους προέλευση”, πρόσθεσε ο Σοβιετικός επιστήμονας.

Το 1979, οι Σοβιετικοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι από έναν κώδωνα κατάδυσης που ρίφθηκε από εξερευνητικό σκάφος, ελήφθησαν οκτώ φωτογραφίες του όρους Αμπέρ, οι οποίες φανέρωναν υπολείμματα από αρχαίους τοίχους και σκάλες, παρόμοια με τα ευρήματα εκείνα που είχαν περιγραφεί από τον Μονίν.

Έτσι, θεώρησαν ότι τα υποθαλάσσια ερείπια που εντοπίστηκαν, ανήκαν πράγματι στη χαμένη Ατλαντίδα, στη μυθική εκείνη ήπειρο για την οποία είχε γράψει ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Πλάτων.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 05/04/1981…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 05/04/1981
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 05/04/1981
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments