Τα μυστηριώδη πλάσματα του Βάαλ-Νταμ…

Τα μυστηριώδη πλάσματα του Βάαλ-Νταμ...

Τον Ιανουάριο του 1960, μια οικογένεια από το Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής ανέφερε τη θέαση δύο τεράστιων άγνωστων πλασμάτων στο φράγμα Βάαλ-Νταμ, το οποίο εφοδιάζει με νερό ολόκληρη την περιοχή της Πρετόρια.

Τους ισχυρισμούς του κυρίου και της κυρίας Ρέϋνεκ επιβεβαίωναν τα δύο παιδιά τους, τα οποία τόνιζαν ότι είχαν δει να σχίζουν την επιφάνεια της τεχνητής λίμνης δύο μακρόστενα αντικείμενα, τα οποία κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. Η οικογένεια υπολόγιζε ότι το καθένα από τα πλάσματα αυτά είχε μήκος 70 μέτρων και διάμετρο 1-2 μέτρα.

Τα δύο πλάσματα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, φαίνονταν να “παίζουν” για λίγα λεπτά στην επιφάνεια του νερού, ενώ αργότερα χάθηκαν, βουτώντας στη λίμνη.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που αναφερόταν η ύπαρξη των δύο πλασμάτων στην περιοχή αυτή. Από καιρό, οι ιθαγενείς της περιοχής δεν τολμούσαν να πλησιάσουν στο φράγμα, διότι υποστήριζαν ότι ήταν στοιχειωμένο. Ο δεισιδαίμων φόβος τους για τα “τέρατα”, που εμφανίζονταν φωσφορίζοντα στα νερά τη λίμνης κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχε εξαπλωθεί και μεταξύ του λευκού πληθυσμού της περιοχής.

Παρά τις έρευνες και τις καθησυχαστικές δηλώσεις των τοπικών Αρχών, ουδέποτε απέβαλλαν τον φόβο, που τους ενέπνεαν οι φήμες περί εμφανίσεως των δύο μυστηριωδών πλασμάτων, τα οποία πολλοί ισχυρίζονταν ότι είχαν δει.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 29/01/1960…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ", στις 29/01/1960
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 29/01/1960
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments