Περίεργα πλάσματα που ζουν ακόμα…

Ο Βασιλιάς Πίθηκος
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Μήπως προϊστορικά όντα κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι τη σύγχρονη εποχή, σε κάποια άγνωστη γωνιά του κόσμου; Τον 20ο αιώνα άλλωστε, ο άνθρωπος γνώρισε πλάσματα, που δεν ήξερε καν την ύπαρξή τους προηγουμένως.

Οκάπι
Οκάπι

Το οκάπι, για παράδειγμα, είναι ένα μεγάλο μηρυκαστικό, μεταξύ αντιλόπης και καμηλοπάρδαλης, που ανακαλύφθηκε στην Κεντρική Αφρική, από τον Βρετανό εξερευνητή και βοτανολόγο, Σερ Χάρρι Τζόνστον.

Ελλαδοθήριον
Ελλαδοθήριον

Το οκάπι δεν έμοιαζε με κανένα άλλο ζώο, εκτός από ένα απολίθωμα ζώου, που έζησε κατά την μειόκαινο περίοδο, που εκτείνεται από 23 εκατομμύρια μέχρι 5,332 εκατομμύρια χρόνια πριν. Οι επιστήμονες σάστισαν όταν διαπίστωσαν το μέγεθος της ανακάλυψής τους. Το απολίθωμα ανήκε σε ζώο, γνωστό με το όνομα Ελλαδοθήριον, μιας και ανευρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πικέρμι της Αττικής, το 1836.

Σερ Χάρρι Τζόνστον (12/06/1858 – 31/07/1927)
Σερ Χάρρι Τζόνστον (12/06/1858 – 31/07/1927)

Όταν ο σπουδαίος Ουαλός δημοσιογράφος και εξερευνητής Σερ Χένρι Στάνλεϊ εξερεύνησε το άγνωστο εσωτερικό της Ανατολικής Αφρικής, συνήθιζε να λέει ότι “τα πιο περίεργα πράγματα που ο κόσμος αποκρύπτει από τον άνθρωπο, βρίσκονται στην Αφρική”. Οι ανακαλύψεις, τόσο του ίδιου όσο και των διαδόχων του, βεβαίωναν ότι είχε δίκιο μέχρι ενός βαθμού.

Σερ Χένρι Στάνλεϊ (28/01/1841-10/05/1904)
Σερ Χένρι Στάνλεϊ (28/01/1841-10/05/1904)

Γύρω στο 1911, ο περίφημος ζωολογικός κήπος Hagenbeck, στη Γερμανία, οργάνωσε αποστολές στην Αφρική, προκειμένου να εντοπισθούν νέα εκθέματα. Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην αποστολή που έλαβε χώρα στη δυτική πλευρά της λίμνης Τανγκανίκα, ισχυρίστηκαν ότι είδαν μερικά παράξενα ζώα, τα οποία προσπάθησαν ανεπιτυχώς να συλλάβουν.

Ο ζωολογικός κήπος Hagenbeck
Ο ζωολογικός κήπος Hagenbeck

Η περιγραφή που έδωσαν ήταν τόσο αλλόκοτη, που οι πληροφορίες τους δε θεωρήθηκαν καθόλου σοβαρές. Εκείνοι όμως βεβαίωναν ότι τα πλάσματα που είδαν, έμοιαζαν καταπληκτικά με τα μυστηριώδη ερπετά παλαιότερης γεωλογικής περιόδου, όπως ο Διπλόδοκος, ο οποίος ήταν ένας γιγάντιος δεινόσαυρος της Ιουρασίου περιόδου, η αρχή της οποίας οριοθετείται πριν από 200 εκατομμύρια έτη και διήρκεσε 50 εκατομμύρια έτη.

Διπλόδοκος
Διπλόδοκος

Στα τέλη του 1919, δύο Βέλγοι εξερευνητές, ο Κοπέκ και ο Λεπάζ, μετέβησαν σε μια τελείως ανεξερεύνητη περιφέρεια της δεξιάς όχθης του Άνω Κονγκό. Εκεί, παρατήρησαν παράξενες και τεράστιες πατημασιές από ζώο, που ήταν πολύ μεγαλύτερο κι από ελέφαντα και που το σώμα του ήταν καλυμμένο από λέπια. Το πυροβόλησαν επανειλημμένως, αλλά το ευκίνητο πλάσμα εξαφανίστηκε.

Βροντόσαυρος
Βροντόσαυρος

Όταν περιέγραψαν στους επιστήμονες με κάθε λεπτομέρεια το ζώο που τους εντυπωσίασε, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η περιγραφή ταίριαζε στον Βροντόσαυρο, που έζησε κατά την Ιουράσια περίοδο, 154 με 150 εκατομμύρια χρόνια πριν. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζώα που είναι γνωστό ότι υπήρξαν, με μέσο μήκος τα 23 μέτρα και μέσο βάρος τους 16 τόνους.

Επίσης, από το 1897 έως το 1904, υπήρξαν πολλές αναφορές, ακόμα και από ειδικούς επιστήμονες ότι στον κόλπο του Τόνκιν στο Βιετνάμ, εμφανιζόταν περιοδικά ένα πελώριο ερπετό, που έμοιαζε περισσότερο με τον προϊστορικό Πλησιόσαυρο.

Πλησιόσαυρος
Πλησιόσαυρος

Για πολλά χρόνια, οι ιθαγενείς της Γης του Πυρός πίστευαν ότι παράξενα ζώα ευδοκιμούσαν στις πιο απρόσιτες ορεινές περιοχές της χώρας τους. Τα συναντούσαν κυρίως τις νύχτες, σε εισόδους υπόγειων σπηλαίων, όπου και έβρισκαν καταφύγιο κατά τη διάρκεια της μέρας.

Η περιγραφή των ιθαγενών ταίριαζε απολύτως με τον Άδοντο, της οικογένειας των προϊστορικών γλυπτοδόντων, το τεράστιο εκείνο πλάσμα που έμοιαζε με το αρμαντίλλο.

Γλυπτόδοντας
Γλυπτόδοντας

Ευρωπαίοι εξερευνητές, που ταξίδεψαν μέχρι την Παταγονία, είδαν μέσα σε μια σπηλιά το κουφάρι ενός πρόσφατα νεκρού Άδοντου, με λίγο κρέας πάνω στα οστά του και τρίχες καλυμμένο σε ορισμένα σημεία. Τα υπολείμματα εντοπίστηκαν στην κοίτη ενός χειμάρρου, πράγμα που μαρτυρούσε ότι το ζώο ζούσε διαρκώς στο ίδιο μέρος.

Στο Ρίο Σαλάντο της Χιλής, βρέθηκαν επίσης λείψανα γλυπτόδοντα, που κι εκείνος είχε αποβιώσει προσφάτως. Στην Αργεντινή μάλιστα, ανακαλύφθηκε ακόμα ένας σκελετός του ίδιου ζώου, με καρφωμένο ένα βέλος στη σπονδυλική του στήλη.

Άγριοι ιθαγενείς της Νέας Ζηλανδίας φοβούνταν και προστάτευαν τα μέλη της φυλής τους από τα γιγάντια πτηνά, που πετούσαν πάνω από τα απρόσιτα βουνά τους.

Ο αλαλάζων Θεός Πίθηκος
Ο αλαλάζων Θεός Πίθηκος

Ένα ακόμα άλυτο μυστήριο για τους αρχαιολόγους αποτέλεσε η ανακάλυψη μνημείων των Μάγιας στο Γιουκατάν. Επρόκειτο για μεγάλα αγάλματα πιθήκων ανθρωποειδούς μορφής, που έμοιαζαν περισσότερο με άνθρωπο παρά με γορίλες και ουραγκοτάγκους.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι στην Αμερική δεν υπήρξε ποτέ ανθρωποειδής πίθηκος, γι’ αυτό και οι επιστήμονες, έκπληκτοι, έκαναν διάφορες υποθέσεις για την καταγωγή των συγκεκριμένων μορφών, που αναπαριστούσαν τα τεράστια αυτά αγάλματα, καθιστώντας το μυστήριο ακόμα σκοτεινότερο.

Ο Βασιλιάς Πίθηκος
Ο Βασιλιάς Πίθηκος

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 06/09/1931…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 06/09/1931
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 06/09/1931

Σχετικά άρθρα

Μήπως ο άνθρωπος είχε κάποτε τρία μάτια; Αυτό το παλαιό ερώτημα επανήρθε στην επικαιρότητα...
Θέαση φτερωτού ανθρωποειδούς στην Κω, το 1954… Το παράξενο φτερωτό ανθρωποειδές, σύμφωνα πάντα με την αφήγηση του Κ. Κακαμούνδη,...τον προσέγγισε σε κοντινή απόσταση και πέρασε λίγα μόλις μέτρα πάνω από το κεφάλι...του...
Βρέθηκαν Γοργόνες στη Νότιο Αφρική το 1936; (Μέρος Α) Άραγε, υπήρξαν πράγματι Γοργόνες; Κανείς δεν μπορεί να το βεβαιώσει αυτό. Οι...ιστορικοί του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που αφηγούνταν αποκλειστικώς τις στρατιωτικές...επιχειρήσεις του τρανότερου κατακτητή της Ιστορίας, δεν επηρεάζονταν καθόλου από...τη φαντασία...
Το τέρας του Μίσιγκαν… Σύμφωνα επίσης με τις περιγραφές, ήταν κάτι ανάμεσα σε ουρακοτάγκο και αρκούδα, με...ύψος που ξεπερνούσε τα τρία μέτρα...
Το θαλάσσιο ερπετό… ...το πλάσμα είχε πάχος ανάλογο του ανθρώπινου σώματος και μήκος περίπου εννέα...μέτρα...
Το τέρας της λίμνης Στόρσον… Διάφοροι προσπάθησαν να "συλλάβουν" το μυστηριώδες πλάσμα, στήνοντας παγίδες,...χωρίς όμως να τα καταφέρουν...
Αβησσυνία – Η πατρίδα των μυθολογικών τεράτων… Οι αρχαίοι Έλληνες τοποθετούσαν στις κορυφές των αβησσυνιακών βουνών τις φωλιές...και τα καταφύγια όλων των τεράτων της μυθολογίας των Αιθιόπων...
Θέαση θαλάσσιου τέρατος, που έμοιαζε με τη μυθολογική Σειρήνα, το 1935… Οι ναυτικοί ισχυρίζονταν ότι το θαλάσσιο αυτό τέρας έμοιαζε με τις μυθικές...Σειρήνες. Ο Όμηρος, στην "Οδύσσεια", ύμνησε με απαράμιλλο τρόπο τον μύθο...
Άνθρωποι-αγρίμια και μυστηριώδη πλάσματα που εμφανίστηκαν το 1954… Το καλοκαίρι του 1954, πολύς λόγος γινόταν ολοένα και περισσότερο για την εμφάνιση...άγριων ανθρώπων και μυστηριωδών πλασμάτων...
Άγνωστα πλάσματα σε κινεζική λίμνη… Σύμφωνα με τις περιγραφές, τα πλάσματα "είχαν κεφάλι φιδιού με προεξέχουσες...σιαγόνες και μακρύ λαιμό"...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.