Περίεργα πλάσματα που ζουν ακόμα…

Ο Βασιλιάς Πίθηκος
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Μήπως προϊστορικά όντα κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι τη σύγχρονη εποχή, σε κάποια άγνωστη γωνιά του κόσμου; Τον 20ο αιώνα άλλωστε, ο άνθρωπος γνώρισε πλάσματα, που δεν ήξερε καν την ύπαρξή τους προηγουμένως.

Οκάπι
Οκάπι

Το οκάπι, για παράδειγμα, είναι ένα μεγάλο μηρυκαστικό, μεταξύ αντιλόπης και καμηλοπάρδαλης, που ανακαλύφθηκε στην Κεντρική Αφρική, από τον Βρετανό εξερευνητή και βοτανολόγο, Σερ Χάρρι Τζόνστον.

Ελλαδοθήριον
Ελλαδοθήριον

Το οκάπι δεν έμοιαζε με κανένα άλλο ζώο, εκτός από ένα απολίθωμα ζώου, που έζησε κατά την μειόκαινο περίοδο, που εκτείνεται από 23 εκατομμύρια μέχρι 5,332 εκατομμύρια χρόνια πριν. Οι επιστήμονες σάστισαν όταν διαπίστωσαν το μέγεθος της ανακάλυψής τους. Το απολίθωμα ανήκε σε ζώο, γνωστό με το όνομα Ελλαδοθήριον, μιας και ανευρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Πικέρμι της Αττικής, το 1836.

Σερ Χάρρι Τζόνστον (12/06/1858 – 31/07/1927)
Σερ Χάρρι Τζόνστον (12/06/1858 – 31/07/1927)

Όταν ο σπουδαίος Ουαλός δημοσιογράφος και εξερευνητής Σερ Χένρι Στάνλεϊ εξερεύνησε το άγνωστο εσωτερικό της Ανατολικής Αφρικής, συνήθιζε να λέει ότι «τα πιο περίεργα πράγματα που ο κόσμος αποκρύπτει από τον άνθρωπο, βρίσκονται στην Αφρική». Οι ανακαλύψεις, τόσο του ίδιου όσο και των διαδόχων του, βεβαίωναν ότι είχε δίκιο μέχρι ενός βαθμού.

Σερ Χένρι Στάνλεϊ (28/01/1841-10/05/1904)
Σερ Χένρι Στάνλεϊ (28/01/1841-10/05/1904)

Γύρω στο 1911, ο περίφημος ζωολογικός κήπος Hagenbeck, στη Γερμανία, οργάνωσε αποστολές στην Αφρική, προκειμένου να εντοπισθούν νέα εκθέματα. Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην αποστολή που έλαβε χώρα στη δυτική πλευρά της λίμνης Τανγκανίκα, ισχυρίστηκαν ότι είδαν μερικά παράξενα ζώα, τα οποία προσπάθησαν ανεπιτυχώς να συλλάβουν.

Ο ζωολογικός κήπος Hagenbeck
Ο ζωολογικός κήπος Hagenbeck

Η περιγραφή που έδωσαν ήταν τόσο αλλόκοτη, που οι πληροφορίες τους δε θεωρήθηκαν καθόλου σοβαρές. Εκείνοι όμως βεβαίωναν ότι τα πλάσματα που είδαν, έμοιαζαν καταπληκτικά με τα μυστηριώδη ερπετά παλαιότερης γεωλογικής περιόδου, όπως ο Διπλόδοκος, ο οποίος ήταν ένας γιγάντιος δεινόσαυρος της Ιουρασίου περιόδου, η αρχή της οποίας οριοθετείται πριν από 200 εκατομμύρια έτη και διήρκεσε 50 εκατομμύρια έτη.

Διπλόδοκος
Διπλόδοκος

Στα τέλη του 1919, δύο Βέλγοι εξερευνητές, ο Κοπέκ και ο Λεπάζ, μετέβησαν σε μια τελείως ανεξερεύνητη περιφέρεια της δεξιάς όχθης του Άνω Κονγκό. Εκεί, παρατήρησαν παράξενες και τεράστιες πατημασιές από ζώο, που ήταν πολύ μεγαλύτερο κι από ελέφαντα και που το σώμα του ήταν καλυμμένο από λέπια. Το πυροβόλησαν επανειλημμένως, αλλά το ευκίνητο πλάσμα εξαφανίστηκε.

Βροντόσαυρος
Βροντόσαυρος

Όταν περιέγραψαν στους επιστήμονες με κάθε λεπτομέρεια το ζώο που τους εντυπωσίασε, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η περιγραφή ταίριαζε στον Βροντόσαυρο, που έζησε κατά την Ιουράσια περίοδο, 154 με 150 εκατομμύρια χρόνια πριν. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζώα που είναι γνωστό ότι υπήρξαν, με μέσο μήκος τα 23 μέτρα και μέσο βάρος τους 16 τόνους.

Επίσης, από το 1897 έως το 1904, υπήρξαν πολλές αναφορές, ακόμα και από ειδικούς επιστήμονες ότι στον κόλπο του Τόνκιν στο Βιετνάμ, εμφανιζόταν περιοδικά ένα πελώριο ερπετό, που έμοιαζε περισσότερο με τον προϊστορικό Πλησιόσαυρο.

Πλησιόσαυρος
Πλησιόσαυρος

Για πολλά χρόνια, οι ιθαγενείς της Γης του Πυρός πίστευαν ότι παράξενα ζώα ευδοκιμούσαν στις πιο απρόσιτες ορεινές περιοχές της χώρας τους. Τα συναντούσαν κυρίως τις νύχτες, σε εισόδους υπόγειων σπηλαίων, όπου και έβρισκαν καταφύγιο κατά τη διάρκεια της μέρας.

Η περιγραφή των ιθαγενών ταίριαζε απολύτως με τον Άδοντο, της οικογένειας των προϊστορικών γλυπτοδόντων, το τεράστιο εκείνο πλάσμα που έμοιαζε με το αρμαντίλλο.

Γλυπτόδοντας
Γλυπτόδοντας

Ευρωπαίοι εξερευνητές, που ταξίδεψαν μέχρι την Παταγονία, είδαν μέσα σε μια σπηλιά το κουφάρι ενός πρόσφατα νεκρού Άδοντου, με λίγο κρέας πάνω στα οστά του και τρίχες καλυμμένο σε ορισμένα σημεία. Τα υπολείμματα εντοπίστηκαν στην κοίτη ενός χειμάρρου, πράγμα που μαρτυρούσε ότι το ζώο ζούσε διαρκώς στο ίδιο μέρος.

Στο Ρίο Σαλάντο της Χιλής, βρέθηκαν επίσης λείψανα γλυπτόδοντα, που κι εκείνος είχε αποβιώσει προσφάτως. Στην Αργεντινή μάλιστα, ανακαλύφθηκε ακόμα ένας σκελετός του ίδιου ζώου, με καρφωμένο ένα βέλος στη σπονδυλική του στήλη.

Άγριοι ιθαγενείς της Νέας Ζηλανδίας φοβούνταν και προστάτευαν τα μέλη της φυλής τους από τα γιγάντια πτηνά, που πετούσαν πάνω από τα απρόσιτα βουνά τους.

Ο αλαλάζων Θεός Πίθηκος
Ο αλαλάζων Θεός Πίθηκος

Ένα ακόμα άλυτο μυστήριο για τους αρχαιολόγους αποτέλεσε η ανακάλυψη μνημείων των Μάγιας στο Γιουκατάν. Επρόκειτο για μεγάλα αγάλματα πιθήκων ανθρωποειδούς μορφής, που έμοιαζαν περισσότερο με άνθρωπο παρά με γορίλες και ουραγκοτάγκους.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι στην Αμερική δεν υπήρξε ποτέ ανθρωποειδής πίθηκος, γι’ αυτό και οι επιστήμονες, έκπληκτοι, έκαναν διάφορες υποθέσεις για την καταγωγή των συγκεκριμένων μορφών, που αναπαριστούσαν τα τεράστια αυτά αγάλματα, καθιστώντας το μυστήριο ακόμα σκοτεινότερο.

Ο Βασιλιάς Πίθηκος
Ο Βασιλιάς Πίθηκος

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 06/09/1931…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 06/09/1931
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 06/09/1931

Σχετικά άρθρα

Το παράξενο πλάσμα που ξεβράστηκε στις ακτές του Μαλιμπού, το 1963… Όπως, συμπληρωματικά, ανέφερε ο Δρ. Walters, το συγκεκριμένο είδος ψαριού αποτελεί ένα...είδος από τα μυθικά τέρατα του βυθού, τα οποία κατά καιρούς...
Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων… Πολλοί ήταν εκείνοι που αναζήτησαν το θρυλικό πλάσμα, που φέρεται να κατοικεί...στις αχανείς εκτάσεις των Ιμαλαΐων...
Ενδείξεις για την ύπαρξη του τέρατος του Λοχ Νες… "Είναι ακόμη μία απόδειξη ότι υπάρχουν ζώα, τα οποία ζουν στην λίμνη Λοχ Νες και τα...οποία ονομάστηκαν "τέρατα"...
Τα μυστηριώδη πλάσματα του Βάαλ-Νταμ… Τον Ιανουάριο του 1960, μια οικογένεια από το Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής ανέφερε τη...θέαση δύο τεράστιων άγνωστων πλασμάτων στο φράγμα Βάαλ-Νταμ, το οποίο εφοδιάζει...με νερό ολόκληρη την περιοχή της Πρετόρια...
Το πλάσμα της λίμνης Labynkyr, στη Σιβηρία… Στις 2 Ιουνίου του 1964, η είδηση για τον εντοπισμό ενός μυστηριώδους πλάσματος στη...λίμνη Labynkyr της Σιβηρίας, μεταδιδόταν από τη Μόσχα...
Ο ιππότης που σφαγίασε τον τρομερό Δράκο της Ρόδου, το 1342… Το 1342, στα χρόνια των Ιπποτών, τότε που διοικούσε τη Ρόδο, ως Μέγας Μάγιστρος, ο Helion...de Villeneuve, συνέβη στο νησί μια ιστορία...
Το τέρας της Τασμανίας… ...το μυστηριώδες αυτό πλάσμα δεν είχε μάτια και οστά. Το μήκος του ήταν 7 μέτρα και το...βάρος του ήταν μεταξύ 5 και 10 τόνων...
Το τέρας της λίμνης Ούρι… Σύμφωνα με τις περιγραφές, το μυστηριώδες αυτό δρακόμορφο πλάσμα εμφανίστηκε για...λίγο στην επιφάνεια της λίμνης, σε απόσταση τριακοσίων μέτρων από την ακτή...
Το τέρας της Βόρειας Καρολίνας… Προηγουμένως, είχαν εντοπιστεί τα πτώματα μίας αγελάδας και μίας κατσίκας. Τα...άτυχα ζώα βρέθηκαν μισοφαγωμένα και οι ντόπιοι απέδωσαν τα γεγονότα στο "τέρας"...
Οι έρευνες του Δρ. Πρόνιν για τον «Χιονάνθρωπο των Ιμαλαΐων»… Ο Δρ. Αλεξάντερ Πρόνιν, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ, προέβη σε...σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με το μυστηριώδες πλάσμα που είναι γνωστό...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

Κάνετε το πρώτο σχόλιο!

avatar