Ο κοιμώμενος γίγαντας…

Ο κοιμώμενος γίγαντας…
5
(3)

Την χρονική περίοδο 1920-1921, ο Πολωνός καθηγητής, συγγραφέας και εξερευνητής Φέρντιναντ Οσσεντόφσκι, πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή της Μογγολίας.

Φέρντιναντ Οσσεντόφσκι (27/07/1876 - 03/01/1945)
Φέρντιναντ Οσσεντόφσκι (27/07/1876 – 03/01/1945)

Ο Οσσεντόφσκι επικέντρωσε την προσοχή του σε μία σειρά κολοσσιαίων συγκροτημάτων υπόγειων στοών, οι είσοδοι των οποίων βρίσκονταν κοντά στον ποταμό Άμου Ντάρια, στα σύνορα της Σοβιετικής Ένωσης και του Αφγανιστάν. Όπως υποστηρίζουν μερικοί, αυτές οι στοές επεκτείνονταν στο υπέδαφος ενός πολύ μεγάλου τμήματος της Κεντρικής Ασίας. Μέχρι τότε, είχε εξερευνηθεί μόνο ένα μικρό μέρος αυτών των στοών.

Οι όχθες του ποταμού 'Αμου Ντάρια, στο Τουρκμενιστάν
Οι όχθες του ποταμού ‘Αμου Ντάρια, στο Τουρκμενιστάν

Με αυτές τις υπόγειες στοές συνδεόταν ένα πλήθος από θρύλους και παραδόσεις των ασιατικών λαών. Μεταξύ άλλων, γινόταν λόγος περί ενός υπογείου βασιλείου των Αγκάρτς, οι θρύλοι του οποίου υφίστανται από 60.000 ετών.

Μερικοί ερευνητές υιοθετούσαν, εν μέρει, παμπάλαιες παραδόσεις, κατά τις οποίες αυτές οι στοές ήταν αρτηρίες της μυστηριώδους επικράτειας των Σταμπάλα, οι οποίοι έφτασαν, προ αμνημονεύτων ετών, στην Γη, προερχόμενοι από άλλους πλανήτες.

Το μυθικό βασίλειο της Σαμπάλα
Το μυθικό βασίλειο της Σαμπάλα

Ο αρχηγός τους, ο γιγαντόσωμος Μαϊτρέγια, κοιμάται εδώ και χιλιάδες χρόνια, αναμένοντας την εξέλιξη των κατοίκων της Γης να φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να αποδείξουν ότι είναι άξιοι κληρονόμοι ενός μεγάλου πολιτισμού του Διαστήματος.

Όπως ήταν φυσικό, αυτές οι παραδόσεις είχαν εξάψει, σε απίστευτο σημείο, τη λαϊκή φαντασία. Έτσι, υπήρχαν άτομα στην Κεντρική Ασία που ισχυρίζονταν ότι είχαν δει τον Μαϊτρέγια, ο οποίος βρισκόταν σε ένα είδος “χειμερίας νάρκης”.

Το μυθικό βασίλειο της Αγκάρθα
Το μυθικό βασίλειο της Αγκάρθα

Μεταξύ άλλων, μερικοί Μογγόλοι που προσπαθούσαν να βρουν διέξοδο κατά την περιπλάνησή τους σε μία από αυτές τις υπόγειες στοές, διηγήθηκαν ότι έφτασαν μπροστά σε ένα κρυστάλλινο τοίχωμα και ότι πίσω από αυτό, είδαν τον “γίγαντα με τα χρυσά μαλλιά” που ήρθε κάποτε στην Γη από άλλους Κόσμους, ξαπλωμένο σε μία τεράστια αίθουσα, φρουρούμενο από άγρυπνα μεταλλικά ομοιώματα θηρίων.

Η είδηση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 03/08/1963…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 03/08/1963
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ”, στις 03/08/1963

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 3

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments