Ο Ρουμάνος βοσκός, που ισχυριζόταν ότι συνομιλούσε με τον Θεό, το 1936…

Ο Ρουμάνος βοσκός, που ισχυριζόταν ότι συνομιλούσε με τον Θεό, το 1936...

Κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου, ο Petrache Lupu, ένας ταπεινός κι ασήμαντος βοσκός από το Maglavit της Ρουμανίας, ισχυριζόταν ότι έβλεπε θεϊκά οράματα. Έτσι, ξεκίνησε ένα μαζικό φαινόμενο λατρείας, όπου το Maglavit έγινε τόπος προσκυνήματος για πλήθος ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, ο Petrache Lupu διατράνωνε ότι έβλεπε τον Θεό πρόσωπο με πρόσωπο, όπως άλλοτε ο Μωυσής και συνομιλούσε μαζί Του.

Petrache Lupu (14/10/1907 - 14/12/1994)
Petrache Lupu (14/10/1907 – 14/12/1994)

Μάλιστα, μια φορά, ο Θεός εμφανίστηκε στον Ρουμάνο ποιμένα με τη μορφή ενός γέροντα και του είπε: “Είμαι ο Θεός και σου αναθέτω να πας να πεις στους ανθρώπους ότι ήρθε ο καιρός, που πρέπει να κάνουν αγαθοεργίες”. Κατόπιν, τον ρώτησε γιατί δεν πήγαινε στην εκκλησία και γιατί εργαζόταν τις Κυριακές.

Αρχικά, ο Petrache Lupu δεν ήθελε να πει τίποτε σχετικό στους συγχωριανούς του, επειδή δεν ήταν σίγουρος για τα οράματά του. Μα, όταν ο Θεός παρουσιάστηκε και πάλι ενώπιόν του, με τη μορφή του ίδιου γέροντα, και τον επέπληξε, διότι δε μίλησε στους ανθρώπους, όπως του είχε ζητηθεί, τότε, ο Ρουμάνος βοσκός αποφάσισε να τους μιλήσει και να τους αποκαλύψει τα πάντα.

O Petrache Lupu ανάμεσα σε πλήθος πιστών και ιερέων
O Petrache Lupu ανάμεσα σε πλήθος πιστών και ιερέων

Έτσι, οι ιερείς του Maglavit άρχισαν να τελούν δοξολογίες στο μέρος, όπου, κατά τα λεγόμενα του Petrache Lupu, είχε παρουσιαστεί ο Θεός.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 15/02/1936…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 15/02/1936
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 15/02/1936
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments