Το τρίχρονο κορίτσι που συνομιλούσε με τον Κόσμο των Πνευμάτων…

Το τρίχρονο κορίτσι που συνομιλούσε με τον Κόσμο των Πνευμάτων...

Η 27χρονη Αγγλίδα Κρίστιν Άνταμς πίστευε ότι η μόλις τρεισήμισι ετών κορούλα της, Κάρολ, δεχόταν τις νύχτες την επίσκεψη ενός αόρατου όντος στο δωμάτιό της, με το οποίο συνομιλούσε. Η οικογένεια ζούσε στο γραφικό Τσίπενχαμ της κομητείας του Κεντ.

Τσίπενχαμ
Τσίπενχαμ

Σύμφωνα με την εξιστόρηση της νεαρής μητέρας, το φαινόμενο είχε αρχίσει έξι μήνες νωρίτερα, όταν άκουσε για πρώτη φορά μια συνομιλία που προερχόταν από το παιδικό δωμάτιο. Η μία φωνή ανήκε στη μικρή Κάρολ, ενώ η άλλη φωνή που ακουγόταν, ανήκε σε ενήλικο. Το τρίχρονο, τότε, κοριτσάκι εκδήλωνε την ικανότητα να μιλάει αργά, καθαρά, με σωστή άρθρωση και χρησιμοποιούσε λέξεις άγνωστες και ακατανόητες για την ηλικία της.

Όταν έσπευσε η μητέρα, φανερά ανήσυχη, να δει τι συνέβαινε στο δωμάτιο του παιδιού της, έκπληκτη διαπίστωσε πως η κορούλα της κοιμόταν ανάλαφρα.

Μια άλλη φορά, η Κρίστιν Άνταμς άκουσε την Κάρολ να τραγουδάει στο φιλικό πνεύμα ένα τραγούδι, που ήταν αδύνατο να γνώριζε. Όταν η μητέρα της τής ζήτησε να το επαναλάβει την επόμενη ημέρα, η μικρή αγνοούσε την ύπαρξή του.

Επίσης, κάποια βράδια η “Κάρολ των Πνευμάτων” απάγγελλε και ποιήματα που δεν της τα είχε διδάξει κανείς. Το πρωί όμως, όταν της ζητούσαν οι γονείς της να τα επαναλάβει, δε θυμόταν το παραμικρό.

Ο ιερέας της κοινότητας, Ρον Ουίλλιαμς, στον οποίο κατέφυγαν ιδιαιτέρως αναστατωμένοι οι γονείς της μικρής Κάρολ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το κοριτσάκι το είχε εξετάσει ιατρός και το είχε βρει απολύτως φυσιολογικό και υγιές. Σύμφωνα με τον ιερέα, η Κάρολ είχε ένα εντελώς ιδιότυπο προστάτη-άγγελο!

Jurgen vom Scheidt
Jurgen vom Scheidt

Οι επιστήμονες έδιναν μια άλλη διάσταση στο φαινόμενο. Κατά τον Jurgen vom Scheidt, ψυχολόγο από το Μόναχο, ο συνομιλητής-φάντασμα δημιουργήθηκε από τη φαντασία του παιδιού. Στη συνομιλία με το φάντασμα παρατηρείται ακριβώς ό,τι συμβαίνει και στην κουβέντα ενός παιδιού με την κούκλα του, όπου το παιδί απαλλάσσεται από όλες τις δυσχέρειες που το βαραίνουν και που μόνο του δε θα μπορούσε να ξεπεράσει. Ο Γερμανός ψυχολόγος υποστήριζε ότι τέτοιου είδους συνομιλίες δε θα έπρεπε να θεωρούνται ενδείξεις ψυχικής νόσου.

Πάντως, η παραπάνω θεωρία δε μπορούσε να εξηγήσει τις εξειδικευμένες γνώσεις που φαινόταν πως κατείχε το κοριτσάκι στον ύπνο του.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 18/08/1971…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ", στις 18/08/1971
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”, στις 18/08/1971
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments