Η περίπτωση τηλεπάθειας, που ερευνήθηκε από τον Harry Price, το 1936…

Η περίπτωση τηλεπάθειας, που ερευνήθηκε από τον Harry Price, το 1936...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
3
(1)

Ο διάσημος Βρετανός ερευνητής ψυχικών φαινομένων και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Harry Price, είχε μεταβεί στη Ρίγα, ώστε να εξετάσει μια νεαρή κοπέλα δώδεκα ετών, ονόματι Ilga Kirps, που η περίπτωσή της αποτελούσε δυσεπίλυτο γρίφο για τους Λετονούς ψυχολόγους.

Harry Price (17/01/1881 - 29/03/1948)
Harry Price (17/01/1881 – 29/03/1948)

Η Ilga Kirps ήταν τηλεπαθητική, αλλά η ισχυρή της τηλεπάθεια εκδηλωνόταν κυρίως απέναντι στη μητέρα της στον μέγιστο βαθμό. Κλεισμένη εντός ενός δωματίου, παντελώς απομονωμένη, η δωδεκάχρονη κοπέλα μπορούσε να επαναλαμβάνει λέξη προς λέξη ολόκληρο το κείμενο, το οποίο η μητέρα της διάβαζε σε άλλη οικία και σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων μέτρων, καθ’ υπόδειξη και υπό την αυστηρή επίβλεψη διακεκριμένων ψυχιάτρων.

Επίσης, η Ilga Kirps ήταν σε θέση να περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις εικόνες, τις οποίες παρατηρούσε η μητέρα της σε κάποιον διαφορετικό και απομακρυσμένο χώρο, σαν να έβλεπε μέσα από τα μάτια της.

Όταν η Ilga ήταν εννέα ετών, επανέλαβε αυτολεξεί μια ολόκληρη επιστολή, ευρισκόμενη σε άλλο δωμάτιο, την οποία διάβαζε η μητέρα της την ίδια εκείνη ώρα, αλλά σε εντελώς άλλο χώρο του σπιτιού, απέχοντας η μία από την άλλη πολλά μέτρα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 27/07/1936…

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 3 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 1

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.