Ο μυστηριώδης κρατήρας στο “Φαράγγι του Διαβόλου”…

Ο μυστηριώδης κρατήρας στο "Φαράγγι του Διαβόλου"...

Μια ειδική επιστημονική αποστολή βρέθηκε στο Φαράγγι του Διαβόλου, στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, προσπαθώντας, μέσω ανασκαφών και διατρήσεων του εδάφους, να ανακαλύψει τον μέγα αερόλιθο, ο οποίος είχε καταπέσει στην περιοχή πριν από τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες χρόνια.

Το 1886, Ευρωπαίοι καλλιεργητές εντόπισαν στο άγριο εκείνο μέρος έναν κολοσσιαίο κρατήρα, διαμέτρου ενός ολόκληρου χιλιομέτρου. Έκτοτε, δαπανήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά προς ανεύρεση του αερόλιθου, του οποίου το βάρος είχε υπολογιστεί σε 360 χιλιάδες τόνους.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε ανασυρθεί μονάχα ένα τεμάχιο του αερόλιθου, του οποίου το βάρος ήταν μόλις 460 γραμμάρια και αποκτήθηκε αμέσως από το Εθνικό Μουσείο της Αμερικής.

Τμήμα από τον περίφημο αερόλιθο του "Φαραγγιού του Διαβόλου"
Τμήμα από τον περίφημο αερόλιθο του “Φαραγγιού του Διαβόλου”

Το 1936, όμως, ένας γεωπόνος της ειδικής επιστημονικής αποστολής ανήγγειλε ότι σε βάθος 300 περίπου μέτρων το γεωτρύπανό του συνάντησε σθεναρή αντίσταση πάνω σ’ ένα παχύτατο στρώμα νίκελ, αναπτερώνοντας τις βάσιμες ελπίδες τους ότι ανακάλυψαν επιτέλους τον περίφημο, τεραστίων διαστάσεων, αερόλιθο.

Πάντως, οι ιθαγενείς των άγριων και δυσπρόσιτων φαραγγιών της Αμερικής, σύμφωνα με την παράδοσή τους, ισχυρίζονταν ότι κάποτε ένα πύρινο άρμα, πάνω στο οποίο επέβαινε ένας τρανός θεός, κατήλθε με σφοδρή ορμή από τον ουρανό και βυθίστηκε στη γη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 28/07/1936…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 28/07/1936
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 28/07/1936
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments