Η εικόνα του Ιησού που ευλογεί στη Σικελία, το 1959…

Η εικόνα του Ιησού που ευλογεί στη Σικελία, το 1959...

Το καλοκαίρι του 1959, πιστοί από ολόκληρη τη Σικελία κατευθύνονταν συνεχώς στο μικρό ορεινό χωριό Rosolini, το οποίο απείχε περίπου 40 χιλιόμετρα από τις Συρακούσες, για να γονατίσουν ευλαβικά μπροστά σε μια εικόνα του Χριστού.

Σύμφωνα με πολλούς περιδεείς αυτόπτες μάρτυρες, τα δάχτυλα της δεξιάς χειρός του Ιησού κινούνταν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας πάνω στην εικόνα, σχηματίζοντας το σημείο της ευλογίας.

Η απλή αυτή εικόνα, με ζωηρά χρώματα, είχε αγοραστεί το 1910 από μια νεαρή τότε ευσεβή γυναίκα, τη Maria Carmela Aprile, η οποία αργότερα έγινε Μοναχή με το όνομα Αδελφή Carmela και στη συνέχεια, ίδρυσε ορφανοτροφείο και μια μικρή Μονή.

Maria Carmela Aprile
Maria Carmela Aprile

Η Αδελφή Carmela, η οποία το 1958 είχε ηλικία 80 ετών, ήταν η μόνη που δεν είχε εκπλαγεί από τα όσα θαυμαστά συνέβαιναν στον ναό της μικρής Μονής, τα οποία είχαν ξεκινήσει από τις 13 Ιουλίου του ίδιου έτους. Η Μοναχή δήλωσε ότι για πρώτη φορά είχε δει τα δάχτυλα του Ιησού να κινούνται πάνω στην εικόνα και να σχηματίζουν το σημείο της ευλογίας, όταν ήταν ακόμα νεαρή κοπέλα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ”, στις 26/08/1959…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ", στις 26/08/1959
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ”, στις 26/08/1959
5 1 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments