Το μηχάνημα επικοινωνίας με τους νεκρούς, που εφηύρε ο Thomas Edison…

Το μηχάνημα επικοινωνίας με τους νεκρούς, που εφηύρε ο Thomas Edison...

Μεταξύ των πολλών και πολύπλοκων ζητημάτων, με τα οποία είχε ασχοληθεί ο πασίγνωστος Αμερικανός εφευρέτης Thomas Edison, ήταν και το ζήτημα της εφεύρεσης ενός μηχανήματος ικανού να φέρει σε επικοινωνία τους νεκρούς με τους ζωντανούς.

Thomas Edison (11/02/1847 - 08/10/1931)
Thomas Edison (11/02/1847 – 08/10/1931)

Στη μελέτη του θέματος αυτού, ασχολήθηκε με πραγματική μανία ο μέγας εφευρέτης κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του, όπως είχε αποκαλύψει ο Allan Benson, εκδότης, συγγραφέας και στενός του φίλος, σε αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό, εξιστορώντας τις προσπάθειες του σπουδαίου αυτού επιστήμονα, αλλά και τα γεγονότα που τον ενέπνευσαν, για να το υλοποιήσει.

Ο Allan Benson είχε αναφέρει τα εξής:

Allan Benson (06/11/1871 - 19/08/1940)
Allan Benson (06/11/1871 – 19/08/1940)

“Λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του, ο Thomas Edison άρχισε να σκέπτεται την πιθανότητα της ανακάλυψης ενός μηχανήματος, μέσω του οποίου θα μπορούσαν οι νεκροί να επικοινωνούν με τους ζωντανούς. Ο λόγος, που παρέμεινε άγνωστο τούτο το μηχάνημα, ήταν διότι ο τρανός τούτος εφευρέτης επιθυμούσε να το διατηρήσει μυστικό.

Κατά τη δύση του βίου του, άρχισε να πιστεύει στον πνευματισμό. Αυτή η μεταστροφή στις απόψεις του προέκυψε προφανώς χάρη σε κάποιο περιστατικό, που του συνέβη και το οποίο μου το αποκάλυψε.

Για είκοσι χρόνια που βλεπόμασταν καθημερινά, ο μέγας σοφός μου μιλούσε πάντοτε για τις πεποιθήσεις του σχετικά με την καταγωγή και το πεπρωμένο του ανθρώπου. Οι ιδέες του Edison για τη ζωή και τον θάνατο ήταν ιδιόρρυθμες. Πρέσβευε ότι μια ανώτατη διάνοια, ένας υπέρτατος νους, κυβερνά τον Κόσμο και το Σύμπαν. Αλλά, πρέσβευε, ταυτοχρόνως, ότι ο υπέρτατος αυτός νους δεν ενδιαφερόταν ιδιαιτέρως για το ανθρώπινο γένος.

Μου τόνιζε διαρκώς πως η δύναμη, η πνοή της ζωής είναι αθάνατη και εκδηλώνεται με μια ατελείωτη αλληλουχία ποικιλοτάτων εκφάνσεων. Η πνοή της ζωής ήρθε στον πλανήτη μας από κάποιο άλλο σημείο του Σύμπαντος και έχει την ικανότητα να διασχίζει τις απροσμέτρητες αποστάσεις ακαριαίως. Όμως, η ποσοτική ικανότητά της είναι περιορισμένη. Με λίγα λόγια, δε δύναται να ζήσει επί της Γης περισσότερος αριθμός από κάποιο καθορισμένο ανώτατο όριο έμψυχων όντων. Διότι κάθε ζωντανός οργανισμός αναπαράγεται τόσο πλούσια, ώστε θα κατακλυζόταν κυριολεκτικώς ο πλανήτης μας, εάν διατηρούνταν όλοι εν ζωή.

Σύμφωνα με τον Edison, η ζωή είναι μια εκδήλωση δύναμης και σοφίας, προερχόμενη από κάποια ανεξάντλητη παρακαταθήκη, στην οποία επανέρχεται μετά τον θάνατο κάθε ύπαρξης, ώστε να χρησιμοποιηθεί εκ νέου.

Εν τούτοις, δεκαπέντε χρόνια πριν τον θάνατό του, από καθαρώς επιστημονικό ενδιαφέρον, το πνεύμα του βαρυσήμαντου αυτού επιστήμονα στράφηκε προς τον Πνευματισμό και το Υπερπέραν, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι έγινε οπαδός του πνευματισμού με τη στενή έννοια του όρου. Μια μέρα μου αποκάλυψε ότι θεωρούσε δυνατή την κατασκευή ενός μηχανήματος, μέσω του οποίου θα μπορούσε να επικοινωνήσει η ψυχή από το Υπερπέραν με τον Κόσμο, χωρίς ενδιάμεσα μέντιουμ.

Είχε πεισθεί πλήρως ότι υπάρχει ψυχή και ότι τα πνεύματα είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με τους ζωντανούς. Σε αυτό το συμπέρασμα τον είχε οδηγήσει ένα πείραμα, στο οποίο είχε παρευρεθεί και το οποίο το είχε πραγματοποιήσει ο έτερος φίλος του, Sir William Crookes, ο σημαντικός αυτός χημικός και φυσικός επιστήμονας, αλλά και Πρόεδρος της βρετανικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών.

Sir William Crookes (17/07/1832 - 04/04/1919)
Sir William Crookes (17/07/1832 – 04/04/1919)

Ο Sir William Crookes είχε κατορθώσει να μας παρουσιάσει, μέσω ενός μέντιουμ, εντός μιας ερμητικά κλειστής αίθουσας, εν πλήρει ημέρα και με άπλετο φως, μια εκτοπλασματική γυναίκα με σάρκα και οστά, την Katie King, ντυμένη όπως όλες οι γυναίκες και να την κάνει να μας πλησιάσει. Της απευθύναμε τον λόγο και μας απάντησε. Συνομιλήσαμε μαζί της για κάμποση ώρα περί διαφόρων πραγμάτων, εκτός του τι συμβαίνει στο Υπερπέραν, διότι μας το απέκλεισε η ίδια. Κατορθώσαμε έως και να την αγγίξουμε. Κατόπιν, το πνεύμα της εξαφανίστηκε αιφνιδίως μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας. Επαναλαμβάνω ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είχαν προηγουμένως ελεγχθεί και ήταν κλειδωμένα.

Katie King, φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Sir William Crookes
Katie King, φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Sir William Crookes

Αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για τον φίλο μου, τον Thomas Edison, να βρει έναν τρόπο να επικοινωνήσει με τα πνεύματα των νεκρών. Αλλά, δεν ανακοίνωσε σε κανέναν τίποτε απολύτως για τα αποτελέσματα που πέτυχε, ούτε ακόμη και στους ίδιους του τους βοηθούς.

Συνεπώς, τα πειράματά του και τα πορίσματά του παρέμειναν και θα παραμείνουν τελείως άγνωστα. Ίσως ο μέγας αυτός εφευρέτης να είχε προχωρήσει πολύ. Ίσως να είχε επιτύχει αυτό που επιθυμούσε και το τήρησε μυστικό για το καλό της ανθρωπότητας. Ίσως, όμως, να μην είχε επιτύχει τίποτε απολύτως.

Το μυστικό του για το μηχάνημα επικοινωνίας με τους νεκρούς, ο Edison το πήρε μαζί του στον τάφο του και άφησε ένα μυστήριο να πλανάται”.

Αυτά τα εξόχως ενδιαφέροντα είχε αποκαλύψει ο Allan Benson για τον επιστήθιο φίλο του, τον αξεπέραστο Αμερικανό επιστήμονα και εφευρέτη Thomas Edison.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 04/12/1934…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 04/12/1934
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 04/12/1934
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments