Το φριχτό στοίχειωμα του συνοικισμού Συγγρού, το 1928 (Μέρος 17ο)…

Το φριχτό στοίχειωμα του συνοικισμού Συγγρού, το 1928 (Μέρος 17ο)…

Ο Αποστολίδης, αφού συνέδεσε τον υπνωτισμένο Στέλιο με το πνεύμα του αρχηγού του πνευματιστικού τους κύκλου, του είπε αποφασιστικά:

-Στέλιο, παρακάλεσε το πνεύμα να σε οδηγήσει στο στοιχειωμένο σπίτι. Δηλαδή στο σπίτι εκείνο, όπου η μητέρα πληροφορήθηκε από την ξανθή κόρη ότι θα της σκοτώσει το παιδί της το αυτοκίνητο και πράγματι, συνέβη. Είσαι στο σπίτι;

-Ναι, είμαι μέσα στην κάμαρα.

-Μπροστά σου είναι η κουζίνα, τη βλέπεις;

-Τη βλέπω.

-Θα μπεις εκεί μέσα και θα μας πεις ακριβώς τι βλέπεις. Είσαι έτοιμος;

-Είμαι.

-Τώρα θα παρουσιαστεί ενώπιόν σου το πνεύμα της ξανθής κόρης. Το ίδιο που εμφανίστηκε και στη χήρα μητέρα. Θα δεις το πνεύμα. Κοίταζε καλά.

-Α! Ναι, να την! Ξανθιά είναι. Αλήθεια. Ένα ψηλό, όμορφο κορίτσι!

-Πλησίασέ την με θάρρος και πες της ό,τι σου πω.

-Έρχεται η ίδια κοντά μου.

-Πολύ καλά.

-Και τώρα, Στέλιο, ρώτησέ την γιατί παρουσιαζόταν στη χήρα μάνα; Γιατί την τρομοκρατούσε; Γιατί την κυνηγούσε παντού;

-Λέει πως δε γύρευε να της κάμει κακό. Είναι καλό πνεύμα. Για καλό πήγαινε στη χήρα. Είδε πως θα σκοτωνόταν το παιδί της και βγήκε να της το πει, μπας και την κάμει να το προλάβει. Και στους άλλους που φανερώθηκε, δεν το έκαμε από κακό. Το πνεύμα δεν ήθελε να πάρει το παιδί της.

Σε μια στιγμή, ο Αποστολίδης, φανερά κατάπληκτος, διέκοψε τις ερωτήσεις και κοιτούσε σαστισμένος τους άλλους παρισταμένους. Ήταν τα ίδια πράγματα ακριβώς που είχαν ακούσει από το μέντιουμ, τον ιατρό κύριο Μουζάκη, ο οποίος είχε υπνωτιστεί μέσα στην κουζίνα του στοιχειωμένου σπιτιού και είχε αποφανθεί πως το πνεύμα της ξανθής κόρης ήταν πνεύμα αγαθό.

Το σπίτι του Στέλιου Γραβαρία, στα Σφαγεία
Το σπίτι του Στέλιου Γραβαρία, στα Σφαγεία

Ο Αποστολίδης έδωσε τότε μια ανάπαυση πέντε λεπτών στον νεαρό και ο δημοσιογράφος Διονύσιος Δεβάρης επωφελήθηκε του διαλείμματος αυτού. Πήγε μέσα στο γραφείο, όπου βρίσκονταν οι οικείοι του Στέλιου, συγγενείς και φίλοι, καθώς και άλλοι, όχι, όμως, τόσο παλαιοί, ώστε να επιτρέπεται να παρίστανται στην εμπιστευτική ανακοίνωση. Προσέγγισε τον Δημήτρη Φαμελίτη, γιο της νονάς του Στέλιου. Ο Δημήτρης ήταν ένας αληθινός αδελφός για εκείνον.

-Θέλω να μου απαντήσεις σε μια ερώτηση, Δημήτρη, είπε ο δημοσιογράφος.

-Ευχαρίστως, αποκρίθηκε.

-Ο Στέλιος γνωρίζει για το στοιχειωμένο σπίτι του συνοικισμού Συγγρού;

-Όχι, δεν πιστεύω. Ξέρετε, δε διαβάζει ούτε εφημερίδα. Ποτέ. Έπειτα, μετά το κακό που τον είχε βρει, δεν έδινε καμία σημασία σε τίποτε. Ακόμα κι αν τύχαινε να ακούσει κάτι στο καφενείο, δε νομίζω πως θα το πρόσεχε.

-Άρα, αποκλείεται να γνωρίζει λεπτομέρειες γι’ αυτήν την υπόθεση;

-Αποκλείεται.

Η διαβεβαίωση αυτή του Δημήτρη καθιστούσε αληθινά εκπληκτικές τις λεπτομέρειες που ανέφερε ο υπνωτισμένος Στέλιος για το στοιχειωμένο σπίτι, όπως θα φανεί παρακάτω.

Συνεχίζεται…

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 26/03/1928…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Η ΒΡΑΔΥΝΗ", στις 26/03/1928
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Η ΒΡΑΔΥΝΗ”, στις 26/03/1928
5 1 ψήφος
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments