Το μυστήριο των ιπτάμενων δίσκων με τις ολόφωτες θύρες…

Το μυστήριο των ιπτάμενων δίσκων με τις ολόφωτες θύρες...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Στις 21 Μαρτίου του 1950, από τη Νέα Υόρκη μεταδόθηκε η είδηση ότι ο Λοχαγός Jack Adams, πιλότος μιας αεροπορικής εταιρίας του Σικάγο, ανήγγειλε μέσω του ασυρμάτου του ότι κατά τη διάρκεια πτήσης του, αυτός και ο δεύτερος πιλότος του αεροπλάνου του είχαν διασταυρωθεί με την τροχιά ενός πελώριου ιπτάμενου δίσκου, που είχε κατάφωτα παράθυρα κι εξέπεμπε ένα περίεργο φωτεινό σήμα στην κορυφή του, ενώ πετούσε με ταχύτητα 600 μιλίων περίπου την ώρα, πάνω από το Αρκάνσας.

Λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε ένα παρόμοιο συμβάν στη Λισαβόνα. Ακτοφύλακες στις ακτές της Βόρειας Πορτογαλίας είχαν δει ένα ολόκληρο σμήνος, αποτελούμενο από δεκάδες ιπτάμενους δίσκους, το οποίο πετούσε σε συμμετρικούς σχηματισμούς, με ταχύτητα μεγαλύτερη της ταχύτητας των τροχιοδεικτικών βλημάτων.

Για πρώτη φορά, η εμφάνιση αυτών των παράξενων πτητικών μηχανών είχε δημοσιοποιηθεί στις 25 Ιουνίου του 1947, όταν κάποιος κύριος Dahl από την Τακόμα της Ουάσινγκτον παρατήρησε μια κυκλοειδή ιπτάμενη μηχανή, που έμοιαζε με ασημένιο δίσκο, να διαγράφει κύκλους πάνω από την εξοχική του κατοικία, κοντά στη θάλασσα.

Έπειτα, είδε άλλα πέντε τέτοια μυστηριώδη αντικείμενα να πλαισιώνουν και να περιστρέφονται γύρω από έναν έβδομο δίσκο, που έμοιαζε να είναι το μητρικό σκάφος. Το μητρικό αυτό σκάφος, στη συνέχεια, άρχισε να εκτοξεύει μια παράδοξη μεταλλική βροχή.

Τα περισσότερα από τα μυστηριώδη αυτά μεταλλικά βλήματα έπεσαν στη θάλασσα, αλλά ένα από αυτά κατέπεσε στην αυλή του κυρίου Dahl.

Ο Harold Dahl ανέφερε, μάλιστα, ότι ο σκύλος του σκοτώθηκε, ενώ ο γιος του τραυματίστηκε από τα μεταλλικά συντρίμμια, που έπεφταν από τον ουρανό, ενώ επέμενε πως οι αυτόπτες μάρτυρες του φαινομένου είχαν απειληθεί από τους διαβόητους «Άντρες με τα Μαύρα». Το περιστατικό αυτό έμεινε γνωστό ως το «Περιστατικό του Maury Island».

Στις 4 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς, η πρώτη φωτογραφία ενός ιπτάμενου δίσκου ελήφθη από έναν Ακτοφύλακα του Σηάτλ. Στην περίφημη αυτή φωτογραφία φαινόταν ένα μικρό επίμηκες λευκό σχήμα στον ουρανό πάνω σ’ ένα σκοτεινό φόντο.

Το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έσπευσε τότε να ανακοινώσει πως οι περιγραφές αυτές συνέπιπταν με το νέο άνευ πτερυγίων αεροσκάφος του, το επονομαζόμενο «Ιπτάμενη Τούρτα», αλλά υπήρχε μόνο ένα από το είδος αυτό, το οποίο δεν είχε πετάξει ποτέ πέρα από το Κονέκτικατ.

Κάποιος μετεωρολόγος διατύπωσε την άποψη ότι οι ηλιακές αντανακλάσεις πάνω στα χαμηλά νέφη θα μπορούσαν να παράγουν τέτοια φαινόμενα και κάποιος επιστήμονας από το Λος Άντζελες έκανε λόγο για «μεταβολή της ατομικής ενέργειας».

Μια επιστολή, η οποία είχε δημοσιευθεί σε εφημερίδα του Σικάγο, υποδείκνυε ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι προέρχονταν από άλλους πλανήτες και ο επιστολογράφος είδε γρήγορα την ιδέα του να κατακτά έδαφος.

Ο Διευθυντής ενός αμερικανικού πνευματιστικού περιοδικού δημοσίευσε ένα άρθρο, στο οποίο βεβαίωνε ότι είχε λάβει μήνυμα από τον κόσμο των πνευμάτων, κατά το οποίο οι ιπτάμενοι δίσκοι ήταν επανδρωμένοι με έμψυχα όντα.

Στην Αγγλία, εκείνη την περίοδο, είχαν θεαθεί Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα σε πολλές και διάφορες περιοχές.

Στην Αμερική, εν τούτοις, ο Πρόεδρος Τρούμαν είχε παρομοιάσει τις φήμες αυτές με τον τρόμο που είχε επικρατήσει εκατό χρόνια νωρίτερα στις ΗΠΑ, όταν είχε διαδοθεί πως στη Σελήνη ζούσαν άνθρωποι και νυχτερίδες.

Μα, οι θεάσεις μυστηριωδών πτητικών μηχανών συνεχίζονταν αμείωτες. Τον Μάιο του 1948, κάποιος Αξιωματικός της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αεροπορίας είχε εκφράσει τη γνώμη ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι ήταν έργο πρώην χιτλερικών επιστημόνων, οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Ισπανία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατά το 1935, όταν ο Φράνκο πολιορκούσε τη Μαδρίτη, οι Γερμανοί σύμμαχοί του είχαν δοκιμάσει ένα κυκλικό βλήμα με εκρηκτικό κέντρο και με τέσσερις μηχανές στην περιφέρειά του. Το πείραμα αυτό απέτυχε, αλλά το 1944 οι Γερμανοί το επανέλαβαν, χρησιμοποιώντας μηχανές αεριωθήσεως. Θεωρούνταν πως οι επιστήμονες που είχαν αρχίσει αυτά τα πειράματα, κατόρθωσαν τελικά να διαφύγουν και να φτάσουν στην Ισπανία μέσω της Γαλλίας, όπου εργάζονταν μυστικά για λογαριασμό της Ισπανικής Κυβέρνησης.

Τον Δεκέμβριο του 1949, η επίσημη επιτροπή, η οποία είχε συσταθεί στην Αμερική για να διαλευκάνει το μυστήριο των ιπτάμενων δίσκων, διαλύθηκε. Εξετάζοντας 375 περιστατικά, κατά το πόρισμά της, το γενικευμένο αυτό φαινόμενο οφειλόταν:

  1. Σε εσφαλμένη ερμηνεία των διάφορων αντικειμένων.
  2. Στην ομαδική υστερία.
  3. Στους φαρσέρ.

Οι εμφανίσεις των ιπτάμενων δίσκων δεν τελείωσαν εκεί. Το αποκορύφωμα, βεβαίως, ήταν το πασίγνωστο περιστατικό συντριβής ιπτάμενου δίσκου στο Roswell των ΗΠΑ, το καλοκαίρι του 1947, όπου οι φήμες έλεγαν ότι είχαν συλληφθεί τρία εξωγήινα όντα, τα οποία είχαν μυστικά παρθεί προς περαιτέρω μελέτη.

Το μυστήριο των ιπτάμενων δίσκων με τις ολόφωτες θύρες, που εμφανίζονταν είτε σε μονάδες, είτε σε σμήνη, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, είχαν θορυβήσει και τρομοκρατήσει τους λαούς και τους ηγέτες τους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 01/04/1950…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", στις 01/04/1950
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 01/04/1950

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Σχετικά άρθρα

Μυστηριώδη αντικείμενα προκαλούν σάλο στη Γαλλία, τον Οκτώβριο του 1954… Στην Αλσατία, πολυάριθμες μαρτυρίες έκαναν λόγο για εμφανίσεις διάφορων τύπων...ιπτάμενων αντικειμένων, όπως των κλασικών "δίσκων", "πινακιδίων" και "πούρων"...
Το μυστηριώδες θηρίο της Montvendre, στη Γαλλία, το 1938… Το 1938, δεκάδες πάνοπλοι κυνηγοί της επαρχίας Montvendre της Γαλλίας, συνοδεία...Χωροφυλάκων, ερευνούσαν τα δάση σπιθαμή προς σπιθαμή...
Η εξαφανισμένη πτήση… Το αεροπλάνο βρέθηκε στην έρημο της Σαχάρα ανέπαφο, χωρίς, όμως, να βρεθεί κάποιο...από τα εννέα μέλη του πληρώματός του...
Το «ιππικό» του αέρα… ...ο ιπτάμενος δίσκος είχε πραγματοποιήσει απολύτως επιτυχή δοκιμή μόλις την...προηγούμενη χρονιά, τον Οκτώβριο του 1959, όπου κατάφερε να ανυψωθεί μέσα σε κλειστό...χώρο...
Σχηματισμός παράξενου κρατήρα σε αγρό της Αγγλίας, το 1963… Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κρατήρας σχηματίστηκε έπειτα από την προσγείωση...διαστημόπλοιου στο σημείο. Οι ειδικοί που έσπευσαν στο σημείο...
Η περίφημη συνέντευξη του Παύλου Σαντορίνη για τα Α.Τ.Ι.Α., τo 1967… Άραγε, τι συμπεράσματα εξάγονται από τις πληροφορίες, που αφορούν στις διαστάσεις...των εξωγήινων όντων; Ο Καθηγητής Σαντορίνης εξήγησε...
Επερωτήσεις στη βρετανική βουλή για την ύπαρξη των ιπτάμενων δίσκων, το 1967… Οι θεάσεις ήταν τόσο συχνές και ο λαός τόσο αναστατωμένος, ώστε οδήγησαν τον...Συντηρητικό Βουλευτή Sir Peter McLay Mills να αναλάβει δράση...
Δύο από τις πιο συνταρακτικές και τεκμηριωμένες υποθέσεις Α.Τ.Ι.Α… Ήδη από τον Μεσαίωνα σημειώνονταν εμφανίσεις ανεξήγητων ουράνιων σωμάτων...
Νέα μυστηριώδη ραδιοτηλεγραφήματα από τον Άρη, το 1924… Μια παρόμοια ιστορία εκτυλίχθηκε και δύο χρόνια αργότερα, το 1924. Ένας Αμερικανός...ραδιοτηλεγραφητής, που εργαζόταν στο ατμόπλοιο "Majestic"...
Ιπτάμενοι δίσκοι στον ουρανό της Τεργέστης… Σε μια στιγμή, όμως, οι δύο δίσκοι σταμάτησαν να κινούνται για λίγα λεπτά και...έμειναν εντελώς μετέωροι στους αιθέρες, πάνω από τις ακτές της χερσονήσου της...Ίστριας...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.