Ο τελευταίος προϊστορικός νάνος ελέφαντας…

Ο τελευταίος προϊστορικός νάνος ελέφαντας...
0
(0)

Το 1938, ένας Σκωτσέζος εξερευνητής, ο οποίος είχε επιστρέψει από την Αφρική, έφερε και παρέδωσε στον Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου ένα θηλυκό νάνο ελέφαντα, ένα είδος σπανιότατο, με ελάχιστα εν ζωή μέλη έως τότε, που κατά το μεγαλύτερο μέρος του θεωρούνταν εξαφανισμένο.

Ο πρωτοφανής αυτός ελέφαντας είχε ύψος μόνο ενός μέτρου, αν και βρισκόταν σε ηλικία πλήρους ανάπτυξης. Ο εξερευνητής ήταν σίγουρος ότι υπήρχε μια ολόκληρη ομάδα νάνων ελεφάντων στον Ισημερινό, σε μια περιοχή όπου διαβίωναν και νάνοι άνθρωποι.

Άλλωστε, ένας νάνος ελέφαντας ζούσε και στον Ζωολογικό Κήπο της Νέας Υόρκης κατά τα πρώτα χρόνια του 1900. Πάντως, ο μικρότερος ζωντανός ελέφαντας είχε συλληφθεί το 1912 στο Βελγικό Κογκό. Ήταν ύψους μόλις ογδόντα εκατοστών και πέθανε κατά τη μεταφορά του στην Ευρώπη.

Ο προϊστορικός νάνος ελέφαντας, ο οποίος θεωρούνταν ουσιαστικά ένα είδος απειλούμενο εδώ και αιώνες, εν τούτοις ελάχιστα πλάσματα είχαν θεαθεί μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, με τελευταίο όλων τον θηλυκό εκείνον που βρέθηκε τότε στον Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 14/04/1938…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 14/04/1938
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 14/04/1938

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων: 0

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...

Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!

guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments