Το μοναδικό δηλητηριώδες πτηνό του κόσμου…

Το μοναδικό δηλητηριώδες πτηνό του κόσμου...

Για πολλούς αιώνες πιστευόταν ότι δεν υπήρχαν δηλητηριώδη πτηνά, αλλά τελικά επρόκειτο περί πλάνης. Στα δάση της Νέας Γουινέας ζει ένα όμορφο πτηνό, που μοιάζει αρκετά με τον κότσυφα, μόνο που αποτελεί τον τρομερότερο εχθρό του ανθρώπου σε εκείνη την απόμερη γωνιά του πλανήτη, στα βόρεια της Αυστραλίας.

Το πουλί αυτό, με το επιστημονικό όνομα Pitochui dichrous, μόλις διακρίνει κάποιον άνθρωπο να πλησιάζει, ορμά εναντίον του και τον τσιμπά στο πρόσωπο, στα χέρια ή όπου αλλού μπορεί. Από το ράμφος του εξέρχεται ένα δηλητήριο τόσο ισχυρό, ώστε το θύμα του χάνει εν πρώτοις την όρασή του. Κατόπιν, παραλύουν τα άκρα του και τέλος, πεθαίνει μέσα σε φριχτούς πόνους.

Οι κάτοικοι της Νέας Γουινέας, προκειμένου να προστατευθούν από το ιοβόλο αυτό πτηνό, πρέπει να το φονεύσουν πρώτοι. Ευτυχώς, η πτήση του πτηνού αυτού είναι βραδύτατη και συγχρόνως, όταν πετά, εκβάλλει οξύτατες κραυγές, που μοιάζουν με τους στριγκούς κρωγμούς του κόρακα.

Το μοναδικό αυτό δηλητηριώδες πτηνό του κόσμου, με το επιστημονικό όνομα Pitochui dichrous, που οφείλεται για πλήθος θανάτων, ζει αποκλειστικά και μόνο στα δάση της Νέας Γουινέας και δε μεταναστεύει ποτέ.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 20/02/1933…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 20/02/1933
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 20/02/1933
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments