Το 1933, η φήμη του τέρατος του Λοχ Νες είχε πλέον εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτέλεσε την αφορμή να αποκαλυφθούν και σε άλλα μέρη της Γης προϊστορικά μεγαθήρια.
Η ομώνυμη σκωτσέζικη λίμνη είχε εν τω μεταξύ μετατραπεί σε πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες, οι οποίοι αδημονούσαν να δουν με τα μάτια τους το παράξενο ετούτο τέρας της λίμνης.
Την ίδια περίοδο διέρρευσε πως σε κάποια επαρχία της Γερμανίας εξακολουθούσε να ζει ένας γιγαντόσαυρος, ενώ στη Βρετανική Κολομβία, στα δυτικά του Καναδά, υπήρξαν πολλές αναφορές για την ύπαρξη ενός άλλου αμφίβιου πλάσματος, το περίφημο Κάντυ, το οποίο κατά διαστήματα πρόβαλε το κεφάλι του, που έμοιαζε με κεφάλι λύκου, έξω από τα νερά και καταβρόχθιζε πάπιες.
Αλλά και στην Ιαπωνία λεγόταν πως ένα προϊστορικό μεγαθήριο, ιδιαιτέρως άγριο, πηδούσε έξω από τη λίμνη στη στεριά και από τη στεριά βουτούσε και πάλι μέσα στα ύδατα, προκαλώντας μεγάλο παφλασμό.
Επίσης, στη Δανία είχε προξενήσει αίσθηση ένα έκθεμα στο Ζωολογικό Μουσείο της χώρας, όπου ένα πελώριο θαλάσσιο χέλι με κεφαλή φιδιού, μήκους δύο μέτρων, βρισκόταν τοποθετημένο μέσα σε μια υπερμεγέθη φιάλη γεμάτη με οινόπνευμα.
Τα προϊστορικά αυτά μεγαθήρια σε διάφορες περιοχές του κόσμου είχαν εξάψει τη φαντασία των ανθρώπων και είχαν δημιουργήσει πλήθος ερωτηματικών, που οι επιστήμονες κοπίαζαν να απαντήσουν.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 29/12/1933…