Η περίφημη προφητεία περί των Παπών, που προμήνυε το Τέλος του Κόσμου…

Η περίφημη προφητεία περί των Παπών, που προμήνυε το Τέλος του Κόσμου…
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Εξ αφορμής του Κονκλαβίου, για την εκλογή του νέου Πάπα στις 2 Μαρτίου του 1939, πολύς θόρυβος έγινε για μια περίεργη προφητεία.

Σύμφωνα με την περίφημη προφητεία, ο νεοεκλεγείς Πίος ο ΙΒ’ παρουσιαζόταν ως “Pastor Angelicus”, δηλαδή ως Αγγελικός Ποιμήν, ο οποίος θα ήταν ένας από τους σπουδαιότερους αρχηγούς, εξ όσων είχε μέχρι τότε η Καθολική Εκκλησία.

Πάπας Πίος ΙΒ
Πάπας Πίος ΙΒ

Επρόκειτο περί μιας περιεργότατης προφητείας, η οποία αποδιδόταν στον Ιρλανδό Άγιο Μαλαχία και η οποία είχε αφετηρία από το 1143, προσδίνοντας διάφορους χαρακτηρισμούς σε όλους τους Πάπες, που θα καταλάμβαναν από τότε και στο εξής τον θρόνο του Βατικανού, μέχρι και την ημέρα που θα καταστρεφόταν η Αιώνια Πόλη και θα ερχόταν ευθύς η Δευτέρα Παρουσία.

Ο Ιρλανδός Άγιος Μαλαχίας
Ο Ιρλανδός Άγιος Μαλαχίας

Η ιστορική έρευνα απέδειξε τελικά ότι η προφητεία αυτή είχε συνταχθεί το έτος 1590 από έναν πολυδιαβασμένο Βενεδικτίνο μοναχό, τον Arnold de Wyon. Ο μοναχός υπήρξε αδελφικός φίλος του Καρδινάλιου Girolamo Simoncelli, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τον παπικό θρόνο, μετά τον θάνατο του Πάπα Σίξτου Ε’.

Πάπας Σίξτος Ε'
Πάπας Σίξτος Ε’

Ο Arnold de Wyon θυμήθηκε ξαφνικά ότι σχεδόν πέντε αιώνες νωρίτερα από την εποχή του, είχε σταθμεύσει στο Μοναστήρι Clairvaux, όπου και άφησε τη στερνή πνοή του, ο περίφημος Ιρλανδός Άγιος Μαλαχίας, στον οποίο οι σύγχρονοί του απέδιδαν μεγάλη προφητική δύναμη. Επισκεπτόμενος, λοιπόν, τη Μονή, ο Arnold ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε ένα χειρόγραφο του Αγίου Μαλαχία, το οποίο είχε συνταχθεί λίγο πριν τον θάνατό του και στο οποίο προφήτευε σχετικώς για όλους τους Πάπες, μέσω συμβολικών φράσεων και ονομασιών.

Φυσικά, ο Arnold είχε όλη την ευκολία να περιγράψει με μεγάλη ακρίβεια τους Πάπες, οι οποίοι είχαν ανέλθει στο παπικό αξίωμα από το 1143 μέχρι την εποχή του, αφού ήδη γνώριζε πολύ καλά ολόκληρη την ιστορία τους. Έτσι, λοιπόν, εξηγούνταν η καταπληκτική πρόβλεψη των Παπών μέχρι το 1590.

Μόλις οι σχετικές προφητείες έφταναν στο έτος τούτο, ο Βενεδικτίνος μοναχός σημείωνε ολοκάθαρα ότι θα ανερχόταν στον θρόνο των Παπών ο επιστήθιος φίλος του, Καρδινάλιος Simoncelli, από τον οποίον, ισχυριζόταν, ότι η Χριστιανοσύνη θα είχε να περιμένει πολύ σπουδαία αγαθά. Κατόπιν, σημείωνε μια σειρά Παπών, στους οποίες προσέδιδε διάφορα κοσμητικά επίθετα ή καθόριζε τον κύκλο της δράσης τους, πάντοτε βέβαια με γενικότητες και αοριστολογίες, διότι επρόκειτο σαφώς, όχι για το παρελθόν που το γνώριζε, αλλά για το μέλλον, που το αγνοούσε.

Και ο μεν Καρδινάλιος Simoncelli ολίγον έλειψε να γίνει Πάπας χάρις στην προφητεία αυτή, εν τούτοις δεν το πέτυχε, καθώς οι αντίπαλοί του ήταν ισχυρότατοι και διακήρυξαν την πλαστότητα της εν λόγω προφητείας. Έτσι, ύστερα από ένα πρωτοφανές Κονκλάβιο, που διήρκεσε 106 ολόκληρες ημέρες, εξελέγη τελικώς Πάπας ο Καρδινάλιος Giovanni Castagna, υπό το όνομα Ουρβανός ο Ζ’. Επομένως, η περίφημη αυτή και αμφιλεγόμενη προφητεία έπαψε να συζητιέται για αρκετά χρόνια, εφόσον ήδη είχε αποδειχθεί ψευδής.

Πάπας Ουρβανός Ζ'
Πάπας Ουρβανός Ζ’

Παρ’ όλα αυτά, έναν περίπου αιώνα αργότερα, επανήλθε στην επικαιρότητα και πολλοί ισχυρίζονταν ότι επαλήθευε γεγονότα, τα οποία δεν ήταν δυνατό να γνωρίζει άνθρωπος, που δεν είχε ζήσει κατά την εποχή εκείνη. Και το συγκλονιστικό ήταν ότι ο Arnold de Wyon διέθετε, κατά τα φαινόμενα, προφητική δεινότητα και μερικές από τις προβλέψεις του περί των Παπών επαληθεύθηκαν μέχρι κεραίας. Αν εξαιρεθούν οι γενικεύσεις και οι ασάφειες, που περιέβαλλαν κάποιους εκ των Παπών, υπήρξαν και πολλές περιπτώσεις, που οι χαρακτηρισμοί ήταν ακριβείς και συγκεκριμένοι.

Επί παραδείγματι, την αρχή του Πάπα Πίου του Στ’ τη σημείωνε ως “φως του ουρανού”. Πράγματι, ο Πάπας αυτός υπήρξε εκείνος που κράτησε τον θρόνο για 25 έτη και διεξήγαγε αγώνες υπέρ της θρησκείας εναντίον της Γαλλικής Επανάστασης.

Πάπας Πίος ΣΤ'
Πάπας Πίος ΣΤ’

Έτσι, σύμφωνα με την περιβόητη προφητεία, ο νεοεκλεγείς Πίος ο ΙΒ’ ή “Pastor Angelicus” ή “Αγγελικός Ποιμήν”, ο οποίος απέκτησε το αξίωμα στις 2 Μαρτίου του 1939, θα είχε μόνο επτά διαδόχους μετά από αυτόν, οπότε και θα ακολουθούσε το Τέλος του Κόσμου.

Προμήνυε, ακόμη, ότι ο έσχατος Πάπας θα ονομαζόταν Πέτρος ο Β’, δηλαδή ο μόνος που θα τολμούσε να λάβει το όνομα αυτό, ύστερα από τον Άγιο Πέτρο, τον θεωρούμενο ως Πρώτο Επίσκοπο της Ρώμης. Κατά τη ζοφερή αυτή προφητεία, ο Πέτρος αυτός θα κατάγεται από την Αιώνια Πόλη και θα σώσει το ποίμνιό του από διάφορες περιπέτειες. Μα, στο τέλος, “θα καταστραφεί η επτάλοφος πόλις και θα προσέλθει ο φοβερός Δικαστής, δια να δικάσει τον λαό Του”.

Με αυτά ακριβώς τα δυσοίωνα λόγια τελείωνε η λεγόμενη προφητεία του Αγίου Μαλαχία.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 03/03/1939…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 03/03/1939
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 03/03/1939

Σχετικά άρθρα

Τερατολογίες του Μεσαίωνα… Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τις φοβερές τερατολογίες, τις οποίες διέδιδαν...οι κληρικοί της Δύσης κατά τον Μεσαίωνα, για να συγκρατούν στην πίστη τον λαό, ο...οποίος βρισκόταν τότε στην πιο σκοτεινή αμάθεια, κατακρεουργημένος από τη...δεισιδαιμονία...
Το χειρόγραφο του 1558 που εξιστορεί την εμφάνιση του καφέ… Στη βιβλιοθήκη του Βασιλιά Ιμπν Σαούντ της Σαουδικής Αραβίας, υπήρχε, μεταξύ...άλλων πολύτιμων θησαυρών, κάποιο σπάνιο χειρόγραφο, χρονολογούμενο από το έτος 1558...μ.Χ.
Το πολύτιμο μυστικό των παπύρων της Νεκράς Θάλασσας… Οι επιστήμονες, μετά τις πρώτες συγκλονιστικές αποκαλύψεις, συνέχιζαν ακάθεκτοι...και σφόδρα παθιασμένοι να ερευνούν το Κουμράν...
Η επιστολή του Πούβλιου Λέντουλου… Ανασταίνει νεκρούς και γιατρεύει ασθενείς με μία μόνο λέξη...
Ποιος πρόδωσε τον Χριστό; Στις αρχές του 20ου αιώνα ανακαλύφθηκε ένα άγνωστο έργο του μεγάλου Ιουδαίου...ιστορικού και λόγιου, Ιωσήπου Φλαβίου, το οποίο, μεταξύ των άλλων...
Ο άνθρωπος που αμφισβητούσε την πατρότητα των έργων του Σαίξπηρ… Ο Αμερικανός κριτικός θεάτρου και συγγραφέας Calvin Hoffman απασχόλησε έντονα τη διεθνή...κοινή γνώμη, στα μέσα της δεκαετίας του 1950...
Ο πάπυρος του Πόντιου Πιλάτου… Οι ιστορικοί του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ μελετούσαν έναν πάπυρο, ηλικίας 1500...ετών, στον οποίο αναφέρονταν οι προσπάθειες του Πόντιου Πιλάτου να σώσει τη ζωή...του Ιησού...
Οι έρευνες για την ανεύρεση των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, το 1978…... Τον Νοέμβριο του 1978, η ανακάλυψη ανθρωπίνων λειψάνων σε παλαιό τάφο μέσα σε τοίχο...μοναστηριού της ερήμου, δημιούργησε εικασίες ότι επρόκειτο για τα λείψανα του...Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου...
Οι Βρυκόλακες στα χρόνια του Βυζαντίου… Αυτή ακριβώς η πρόληψη των αρχαίων Ελλήνων παρέμεινε αναλλοίωτη και στα...Βυζαντινά Χρόνια. Μάλιστα, οι Βυζαντινοί αποκαλούσαν τους Βρυκόλακες...
Ο αρχαιότερος ψαλμός… Ο πάπυρος είχε ανακαλυφθεί τον Φεβρουάριο του 1956, μαζί με πλήθος άλλων, μέσα σε μια...σπηλιά στο Κουμράν της Ερήμου της Ιουδαίας...
Μοιραστείτε το άρθρο...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Σχολιάστε το άρθρο

avatar

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.