Ένα ακόμη θύμα της περιβόητης Κατάρας του Τουταγχαμών…

Ένα ακόμη θύμα της περιβόητης Κατάρας του Τουταγχαμών...

Το 1938, ένα ακόμη θύμα της περιβόητης Κατάρας του Τουταγχαμών πιστευόταν ότι ήταν η Tessie Blatt, μια πασίγνωστη κοσμική της εποχής, η οποία θεωρούνταν η καλύτερα ντυμένη γυναίκα του Λονδίνου.

Η Tessie Blatt ήταν κόρη ενός πλουσιότατου Αμερικανού, που μετά τον γάμο της είχε εγκατασταθεί μόνιμα στο Λονδίνο. Ήταν τόσο φροντισμένη η εμφάνισή της και η ίδια ήταν τόσο υπέρλαμπρα κομψή, ώστε όλοι οι μεγάλοι μόδιστροι του Παρισιού την έντυναν δωρεάν, προκειμένου να λανσάρουν τις δημιουργίες τους στην ανώτερη τάξη της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου η κυρία Blatt είχε πολλές διασυνδέσεις και γνωριμίες.

Μα, λίγους μήνες πριν, η γυναίκα αυτή είχε μεταβεί στο Κάιρο, όπου επισκέφτηκε και τον περίφημο τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών. Εκείνο το οποίο τη μαγνήτισε στην επίσκεψή της ήταν μια επιγραφή, χαραγμένη στον τοίχο του τάφου, που έλεγε τα εξής:

“Ο θάνατος, με γρήγορες φτερούγες, θα βρει εκείνον, που θα διαταράξει τον τάφο του Φαραώ”.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επιστροφή της από την Αίγυπτο, η Tessie Blatt αρρώστησε βαριά και μετά από μερικές εβδομάδες πέθανε. Η ίδια ήταν πεπεισμένη ότι μέσα στον τάφο του τρανού Φαραώ υπήρχαν μικρόβια, τα οποία προσέβαλαν τους επισκέπτες.

Αν και ο ιατρός της βεβαίωνε ότι η κοσμική κυρία είχε πεθάνει από οργανική νόσο, η κυρία Blatt, μέχρι την ύστατη στιγμή της, πίστευε πως είχε πέσει θύμα της πολύνεκρης Κατάρας του Φαραώ Τουταγχαμών, καθώς είχε τολμήσει να διαταράξει την αιώνια γαλήνη του τάφου του.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 14/04/1938…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", στις 14/04/1938
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 14/04/1938
0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments